بررسی انواع رویکردهای امید به زندگی
بررسی انواع رویکردهای امید به زندگی
هدف از این تحقیق بررسی انواع رویکردهای امید به زندگی می باشد.
مشخصات فایل
تعداد صفحات | ۳۰ |
حجم | ۱۵۸ کیلوبایت |
فرمت فایل اصلی | docx |
دسته بندی | روانشناسی و علوم تربیتی |
توضیحات کامل
هدف از این تحقیق بررسی انواع رویکردهای امید به زندگی می باشد.
رویکرد جامعهشناختی امید به زندگی می گوید درواقع مسائل سلامت و بیماری ارتباط نزدیکی با مسائل جمعیتی دارند. اینکه چه تعداد کودک متولد میشوند و نسبت کودکانی که پس از سالهای نخستین دوران کودکی زنده میمانند، اینکه تا چه سنینی عمر میکند و علل عمده مرگ، همه به وضع سلامت افراد بستگی دارد. سلامت و بیماری بهنوبهی خود بهشدت از جنبههای گوناگون ساخت اجتماعی تأثیر میپذیرند. عوامل اجتماعی نهتنها بر امید به زندگی بلکه بر احتمال ابتلا به انواع مهم بیماری و مراقبتهای بهداشتی که بیماران دریافت میکنند تأثیر میگذارد (فلدمن و همکاران،۲۰۰۵).مفهوم بیماری و سلامت در همه فرهنگها یافت میشود، اما بخش اعظم آنچه ما اکنون بهعنوان پزشکی میشناسیم از تحولات جامعه غربی در طول دو یا سه قرن گذشته ناشی میشود. امروزه هنوز بسیاری از نظامهای سنتی درمان در فرهنگهای غیر غربی در سراسر جهان وجود دارد. برای مثال: طب سنتی آیو رودیک که در هند معمول بوده است. این طب بر پایه نظریه تعادل جنبههای روانی و جسمی شخصیت بنیان نهاده شده است. طب سنتی چین نیز بر مبنای هماهنگی کلی شخصیت استوار است (اسچینل ، ۲۰۰۶).
جامعهشناسی از این منظر امید به زندگی جوامع را موردبررسی قرار مینهد که به علل عمدهی مرگومیر آن جوامع دستیافته و سیاستگذاریها در راستای کاهش این نرخ کمک میکند. بهعنوان شاهد میتوان به برخی آمارهای گیدنز اشاره نمود و تأکید یک جامعهشناس بر علل و عوامل را در آن بهروشنی دید. مطالعاتی که WHO انجام داده نشان مینهد که بیش از دوسوم افرادی که در نواحی شهری کشورهای جهان سوم زندگی میکنند آب موردنیاز خود را از منابعی به دست میآورند که حداقل نیازهای بهداشتی را تأمین نمیکند و برآورد شده که با تهیه آب سالم، هفده بیماری از بیستوپنج بیماری اصلی مربوط به آب در کشورهای جهان سوم را به نصف کاهش داد (اسچینل ، ۲۰۰۶).
در جوامع صنعتی اختلاف چشمگیری در توزیع بیماریهای عمده وجود دارد در حدود ۷۰% مرگها در کشورهای غربی به چهار علت عمده: سرطان، بیماری قلبی، سکته و بیماریهای ریوی مربوط است. در مورد موقعیتهای اجتماعی، اقتصادی افراد به این مسئله اشاره دارد که هر چه طبقهی اجتماعی افراد بالاتر باشد در مقایسه با طبقات پایینتر، رویهمرفته سالمتر، بلندتر، قویتر و عمر بیشتری دارند.
اختلافات ازنظر مرگومیر نوزادان و کودکان از همه بیشتر به چشم میخورد اما احتمال مرگ برای افراد طبقهی پایین در تمام سنین بیش از افراد ثروتمند است (اسچینل ، ۲۰۰۶).یکی دیگر از عواملی که در جامعهشناسی با شاخصهای امید به زندگی موردتوجه قرار میگیرد روندهای جمعیتی است، نسبت افراد سالخورده به جمعیت کل در کشورها و توجه بهجای گاه و نقش و اعتبار افراد مسن در هر جامعه، مقولهای دیگر است که موردتوجه جامعهشناسان قرار میگیرد. گیدنز در کتاب خود به این مطلب اشاره میکند که: از سال ۱۹۰۰ به بعد، متوسط امید به زندگی در سن یکسالگی برای مردان دوازده سال و برای زنان چهارده سال افزایشیافته است، این یعنی دو دلیل اصلی برای افزایش یکی اینکه بهطور متوسط مردم بیشتر از گذشته عمر میکنند و افزایش نسبت افراد مسن در جمعیت – دیگر آنکه اثرات پدیده بیش زایی که به مدد تکنولوژی از مرگومیر نوزادان در بدو تولد جلوگیری کرده و همچنین باروری را در داخل و خارج از بدن در زنان و مردان بسیار بالابرده که در تعویض ساختار جمعیت غیرقابلانکار گشته است. (اسچینل ، ۲۰۰۶).
فهرست مطالب
امید به زندگی ۴
۲-۴-۱ مفهوم امید به زندگی ۴
۲-۴-۲ نظریه ابعاد امید: ۶
۲-۴-۳ نظریه امید: ۷
۲-۴-۳-۱ نظریه سرسختی: ۱۰
۲-۴-۳-۲ نظریه شادمانی: ۱۱
۲-۴-۳-۳ نظریه خوشبینی: ۱۱
۲-۴-۴ رویکردهای امید به زندگی ۱۲
۲-۴-۴-۱ رویکرد روانشناختی امید به زندگی: ۱۲
۲-۴-۴-۲ رویکرد جامعهشناختی: ۱۴
۲-۴-۴-۳ رویکرد زیستی اجتماعی: ۱۶
یشینه تحقیقاتی
پیشینه داخلی
پیشینه خارجی
منابع و مآخذ
منابع فارسی
منابع انگلیسی
توضیحات بیشتر و دانلود
صدور پیش فاکتور، پرداخت آنلاین و دانلود
قوانین ارسال دیدگاه در سایت