تحقیق با موضوع تقطیر دارای 40 صفحه
تحقیق درباره تقطیر دارای 40 صفحه در قالب Word قابل ویرایش
تحقیق با موضوع تقطیر دارای 40 صفحه
دسته بندی | شیمی |
فرمت فایل | doc |
حجم فایل | 30 کیلو بایت |
تعداد صفحات | 40 |
دریافت فایل
توضیحات :
تحقیق دربارهتقطیر دارای 40 صفحه در قالب Word قابل ویرایش.
بخشی از متن :
تقطیر
تقطیرروشی برای جداسازی مواد شیمیائی براساس تفاوت های بین آنها ازنظرعمل تبخیردرتركیب نقطه جوش مواد است. تقطیرتشكیل
دهنده یك مرحله بزرگ تر شیمیائی است و بنابراین به یك عمل واحد اشاره می كند. ازنظرتجاری تقطیركاربردهای فراوانی دارد. این امربرای جداسازی نفت خام به تركیباتش برای كاربردهای خاص مانند : حمل و نقل ، تولیدنیرو(برق) و گرما است. آب درجهت جداسازی ناخالصی های آن تقطیرمی كنیم این ناخالصی ها شامل : نمك ازآب دریا است. هوا مورد تقطیرقرارمی گیرد كه درجهت جداسازی تركیبات آن است .
معمولاً اكسیژن ، نیتروژن و آرگون برای كاربرد درمصارف صنعتی است. هم چنین تقطیرحل شده های تخمیرشده نیزمورد استفاده قرارمی گیرد كه ازگذشته های دوربرای تولید آشامیدنی های تقطیری با میزان الكل زیاد كاربرد داشته است.
مفاهیم
- تاریخچه
- كاربردهای تقطیر
- مدل ایده ال (مطلوب) تقطیر
1-3- تقطیردسته ای(گروهی)
2-3- تقطیرمداوم
3-3- بهبودهای كلی
4- تقطیردرمقیاس آزمایشگاهی
1-4- تقطیرساده
2-4- تقطیرتكه تكه اجزاء
3-4- تقطیربخار
4-4- تقطیرخلأ
5-4- تقطیرخلأحساس به هوا
6-4- تقطیركوتاه مدت ( مسیر)
7-4- انواع دیگر
5- تقطیرایزوتوپ ها
1-5- شكستن ایزوتوپ با فشاریك جانبه
2-5- تقطیرحركت( گریز) فشار
6- تقطیرصنعتی
7- تقطیردرتولید موادغذائی
1-7- تقطیرآشامیدنی ها
8- منابع
9- ارتباطات خارجی
10- مجموعه
تاریخچه
اولین روش ها و مراحل تقطیرخالص برای تولید مواد خالص شیمیائی توسط شیمیدانان مسلمان عرب برای مصارف واهداف صنعتی انجام شد،مانند: جداسازی عطرهای طبیعی و تولید الكل خاص بود. اگرچه، اشكال جدید تقطیردرحدود 2میلیون سال قبل ازمیلاد مسیح توسط كیمیاگران شهربابل دربین النهرین شناخته شد.
بعد ازتقطیرتوسط كیمیاگران یونانی درقرن یكم میلادی شناخته شد و توسعه های بعدی ازتقطیردرمقیاس عظیم درپاسخ به درخواست های مشروبات الكلی اتفاق افتاد.اسكندراولین دستگاه تقطیررااختراع كرد و اولین توضیحات دقیق درمورد دستگاه تقطیرتوسط الكساندریا درقرن چهارم داده شد.
درقرن8 شیمی گران مسلمان اولین افرادی بودند كه مراحل تقطیرخالص كه مواد شیمیائی را كاملاً خالص كند اختراع كردند. درمیان اینها ( عربها ) جبیردرعراق در800سال پیش بودند كه تعداد زیادی ازدستگاه های تقطیرومراحل آن رااختراع كردكه هنوزمورد استفاده قرارمی گیرند. به ویژه دستگاه پالشگراولین دستگاه درپاسخ كه كاملاً می تواند مواد شیمیائی را خالص كند.
یك دیگ درون یك حباب شیشه ای و طراحی آن به عنوان مدلی برای دستگاه های مدرن درمقیاس بزرگ به كارمی رود. مانند : دستگاه hickman . مواد نفتی برای اولین بارتوسط شیمی گرمسلمان دیگربه نام الاراضی مورد تقطیردرقرن نهم قرارگرفت كه برای تولید نفت بود ، درحالی كه تقطیربخارتوسط Avicenna در اوایل قرن11 انجام شد كه برای تولید مواد نفتی اصلی استفاده شد.
همانطوركه كیمیاگری به علم شیمی تكامل یافت ، مسیرها ( رگ ها ) كه قرع نامیده می شد برای تقطیرمورد استفاده قرارگرفت.هم دستگاه تقطیرهم قرع ظروف شیشه ای هستند كه لوله بلند كه دریك نقطه درگوشه پائین مثلث كه به عنوان خنك كننده هوا مورد استفاده قرارمی گیرد كه منجربه چكیده شدن قطرات به سمت پائین برای جمع شدن می شود.
بعداً دستگاه مسی اختراع شد. نقاط محكم شده اغلب با استفاده ازتركیبات مختلف محكم می شدبه عنوان مثال خمیری ازآرد گندم سیاه درست می شدكه برای این امرمورد استفاده قرارمی گرفت . اغلب این دستگاه ها یك سیستم خنك كننده داشت كه ازآب سرد استفاده می كرد كه تغلیظ الكل را برای كارائی بیشترانجام می داد. كه اینها دیگ تقطیرنامیده می شدند.
امروزه قرع و دیگ تقطیرتوسط روش های كارامد تقطیردربیشترمراحل صنعتی مورد استفاده قرارمی گیرند . گرچه دیگ تقطیربه طورعمده برای تولید الكل های خوب مانند : كتیاك، ویسكی اسكاتلندی و برخی دیگرازانواع ودكا مورد استفاده قرارمی گیرند. شكل ویژه خاص هردیگ تقطیرموجب می شود كه هرالكل طعم خاصی داشته باشد. دیگ تقطیرازموارد مختلفی مانند چوب ، استیل درست شده است كه توسط قاچاقچیان مشروبات الكلی دركشورهای مختلف مورد استفاده قرارمی گیرند.
كاربردهای تقطیر
كاربردهای تقطیر را به سختی می توان به 4 گروه تقسیم كرد : مقیاس آزمایشگاهی،تقطیرصنعتی،تقطیرگیاهان برای عطرسازی وداروسازی وپردازش مواد غذائی است.دو نوع آخری ازدونوع اولی مجزاست،كه درآن درتقطیرسازی به عنوان روش خالص سازی صحیح مورد استفاده قرارنمی گیرد، تفاوت عمده بین
مقیاس آزمایشگاهی و صنعتی این است كه درمقیاس صنعتی به صورت دسته ای انجام می شود، درحالی كه تقطیرصنعتی اغلب به طورمداوم انجام می شود.
و…
فهرست مطالب :
مفاهیم
- تاریخچه
- كاربردهای تقطیر
- مدل ایده ال (مطلوب) تقطیر
1-3- تقطیردسته ای(گروهی)
2-3- تقطیرمداوم
3-3- بهبودهای كلی
4- تقطیردرمقیاس آزمایشگاهی
1-4- تقطیرساده
2-4- تقطیرتكه تكه اجزاء
3-4- تقطیربخار
4-4- تقطیرخلأ
5-4- تقطیرخلأحساس به هوا
6-4- تقطیركوتاه مدت ( مسیر)
7-4- انواع دیگر
5- تقطیرایزوتوپ ها
1-5- شكستن ایزوتوپ با فشاریك جانبه
2-5- تقطیرحركت( گریز) فشار
6- تقطیرصنعتی
7- تقطیردرتولید موادغذائی
1-7- تقطیرآشامیدنی ها
8- منابع
9- ارتباطات خارجی
10- مجموعه
قوانین ارسال دیدگاه در سایت