تحقیق با موضوع سنگهای رسوبی
تحقیق با موضوع سنگهای رسوبی در قالب Word تعداد صفحه 19 قابل ویرایش
تحقیق با موضوع سنگهای رسوبی
دسته بندی | شیمی |
فرمت فایل | doc |
حجم فایل | 16 کیلو بایت |
تعداد صفحات | 19 |
دریافت فایل
توضیحات :
تحقیق با موضوع سنگهای رسوبی در قالب Word تعداد صفحه 19 قابل ویرایش.
بخشی از متن :
مقدمه
در حدود 70% از سنگ های سطح زمین دارای منشأ رسوبی هستند و این سنگها عمدتاً از ماسه سنگها، سنگ های آهكی شیل ها و به مقدار كمتری اما به همان معروفیت از رسوبات نمك، سنگ های آهن دار، ذغال و چرت تشكیل شده است.
سنگ های رسوبی در ادوار گذشته زمین شناسی در محیط های طبیعی متفاوتی كه امروزه وجود دارد رسوب كرده اند. رسوبات پس از ته نشین تحت تأثیر فرآیندهای دیاژنز قرار می گیرند كه به صورت فرآیندهای فیزیكی، شیمیایی و بیولوژیكی است و باعث فشردگی، سیمانی شدن تبلور مجدد و سایر تغییرات در رسوب اولیه می شود.
دلایل زیادی برای مطالعه سنگ های رسوبی وجود دارد. زیرا ارزش اقتصادی كانی ها و مواد موجود در آن ها كم نمی باشد. سوخت های فسیلی نفت و گاز از پختگی مواد آلی در رسوبات مشتق شده و سپس این مواد به یك سنگ مخزن مناسب كه عمدتاً یك سنگ رسوبی متخلخل است مهاجرت می كند. روش های رسوب شناسی و سنگ شناسی به طور گسترده در پی جویی ذخایر جدید این منابع سوختی و سایر منابع طبیعی مورد استفاده قرار می گیرد. سنگ های رسوبی بیشتر آهن، پتاس، نمك و مصالح ساختمانی و بسیاری دیگر از مواد خام ضروری را تأمین می كند.
سنگ های رسوبی حاوی زندگی گذشته زمین به فرم فسیل ها هستند كه اینها مفاهیم اصلی انطباق چینه شناسی در فانروزوئیك می باشند.
سنگهای رسوبی منشأ خارجی داشته و تحت تأثیر عوامل مختلف نظیر باد، آب و غیره حاصل می شود به همین دلیل آنها را سنگ های بیرونی نیز می نامند سنگ های رسوبی 5% حجم لیتوسفر را تشكیل داده ولی سطحی از زمین كه توسط آنها پوشیده می شود 70% می باشد. عمق متوسطی كه توسط سنگهای رسوبی اشغال می شود دو هزار متری می باشد. سنگ هایی كه از ته نشین شدن مواد رسوبی پدید آمده باشند سنگ های رسوبی نامیده می شوند. سنگ های رسوبی به تعبیری از فرآیندهای فیزیكی، شیمیایی و بیولوژیكی تشكیل می شوند.
ادامه 2 :
بر اساس عملكرد فرآیندهای غالب معمولاً رسوبات را از نظر سنگ شناسی در چهار رده گروه بندی می كنند( جدول 1ـ1) رسوبات سیلیسی آواری( هم چنین تحت عنوان رسوبات كریجنوس یا اپی كلاسیك خوانده می شوند) آنهایی هستند كه از خرده( قطعات) سنگهای قبلی كه توسط فرآیندهای فیزیكی حمل و رسوب كرده اند. تشكیل شده اند. كنگلومراها و ماسه سنگ ها و گل سنگ ها به این گروه تعلق دارند.
طبقه بندی سنگهای رسوبی:
سنگ های رسوبی دسته أی از سنگ هاست كه دردرجه حرارت و فشار پایین در نتیجه فرآیندهای فیزیكی، شیمیایی و بیولوژیكی ایجاد می شود و رسوبات در درجه حرارت و فشار پایین محیط های رسوبی تشكیل شده و در شرایط دیاژنتیك یعنی درجه حرارت زیر 200 درجه سانتیگراد و فشار كمتر از یك تا 2 كیلو بار به سنگهای رسوبی تبدیل می گردند حدود 70% سطح كرة زمین از لایه های رسوبی تشكیل شده است.
معیارهایی كه در طبقه بندی سنگهای رسوبی می توان از آنها استفاده كرد متنوع می باشد. اولین طبقه بندی سنگهای رسوبی به وسیله گرابو (1904) بوده و تا حدودی طبقه بندی زایشی است او سنگهای رسوبی را به دو دسته تقسیم می نماید. دسته آواری یا انتقالی كه مواد تشكیل دهنده عمل ته نشست مواد از حالت محلول تشكیل می شود.
طبقه بندی بعدی طبقه بندی توصیفی است كه از نظر كار ساده تر است و به وسیله كرینین (1948) ارائه شده است و در این طبقه بندی یك سنگ رسوبی را از نظر نوع تركیب، شكل، اندازه و ترتیب قرار گیری اجزاء تشكیل دهنده كاملاً توصیف می شود و در نهایت یك نام توصیفی ارائه می گردد. طبقه بندی دیگری كه نسبتاً پیشرفته تر و قابل استفاده تر است كه به وسیله محققین مختلف برای سنگهای رسوبی متفاوت ارائه گردیده است. در این طبقه بندی به منشأ سنگ اهمیت داده می شود رسوباتی كه بیشتر منشأ بیولوژیكی، بیو شیمیایی و آلی دارند شامل سنگ های آهكی كه ممكن است دو لومیت دگرسان شوند. رسوبات فسفاته، ذغال، شیل نفتی و چرت ها می باشند رسوباتی كه منشأ شیمیایی دارند شامل تبخیرها و سنگ های آهن دار است.
و…
قوانین ارسال دیدگاه در سایت