تعیین ضریب گیاهی و پهنه بندی نیاز آبی سیب زمینی

تعیین ضریب گیاهی و پهنه بندی نیاز آبی سیب زمینی
دسته بندی | کشاورزی |
فرمت فایل | doc |
حجم فایل | 771 کیلو بایت |
تعداد صفحات | 134 |
فهرست مطالب
فصل اول
1-1مقدمه……………………………………………………………………………………………………………….. 2
1-2اهمیت كشت سیب زمینی………………………………………………………………………………… 3
1-3 اهمیت سیب زمینی در ایران…………………………………………………………………… 4
1-4 منطقه مورد مطالعه…………………………………………………………………………………… 5
1-4-1 استان خراسان……………………………………………………………………………………… 5
1-4-2 استان سمنان………………………………………………………………………………………… 7
فصل دوم
2-1 سابقه تحقیقات در زمینه تبخیر -تعرق…………………………………………… 10
2-2 عوامل موثر بر تبخیر و تعرق…………………………………………………………….. 18
2-2-1 عوامل هواشناسی…………………………………………………………………………….. 18
2-2-2 فاكتورهای گیاهی…………………………………………………………………………… 18
2-2-3 شرایط محیطی و مدیریتی……………………………………………………………… 19
2-3 روش سازمان خواربار و كشاورزی ملل متحد ( FAO )……………….. 19
2-4 روش فائو – پنمن- مانتیس…………………………………………………………………. 20
2-4-1 تعیین گرمای نهان تبخیر ( l )………………………………………….. 21
2 -4-2 تعیین شیب منحنی فشار بخار (D)……………………………………………. 21
2-4-3 تعیین ضریب رطوبتی (g )……………………………………………………………. 22
2-4-4 تعیین فشار بخار اشباع (ea )………………………………………………….. 22
2-4-5 تعیین فشار واقعی بخار (ed )……………………………………………………. 22
2-4-6 تعیین مقدار تابش برون زمینی(Ra )……………………………………….. 23
2-4-7 تعداد ساعات رو شنایی(N)………………………………………………………… 24
2-4-8 تابش خالص(Rn )………………………………………………………………………………… 24
2-4-9 شار گرما به داخل خاك(G)………………………………………………………… 25
2-4-10 سرعت باد در ارتفاع 2 متری…………………………………………………….. 25
2-5 لایسیمتر………………………………………………………………………………………………………. 25
2-6 تارخچه ساخت لایسیمتر……………………………………………………………………………. 26
2-7 انواع لایسیمتر:……………………………………………………………………………………….. 28
2-7-1 لایسیمتر زهكشدار…………………………………………………………………………….. 28
2-7-2 لایسیمتر وزنی…………………………………………………………………………………. 29
2-7-2-1 لایسیمترهای وزنی هیدرولیك………………………………………………….. 30
2-11-2-2 میكرو لایسیمترهای وزنی ………………………………………………………. 32
2-8 طبقه بندی لایسیمترها از نظر ساختمانی………………………………………… 35
2-8-1 لایسیمترهای با خاك دست نخورده………………………………………………… 35
2-8-2 لایسیمترهای با خاك دست خورده………………………………………………….. 36
2-8-3 لایسیمترهای قیفی ابر مایر ………………………………………………………. 36
فصل سوم
3-1 محل انجام طرح…………………………………………………………………………………………. 38
3-2 معرفی طرح و نحوه ساخت لایسیمتر……………………………………………………… 38
3-3 تهیه بستر و نحوه كشت………………………………………………………………………….. 39
3-4 محاسبهَ ضریب گیاهی………………………………………………………………………………… 40
3-5 انتخاب روش مناسب برآورد تبخیر-تعرق…………………………………………… 42
3-6 پهنه بندی نیاز آبی سیب زمینی………………………………………………………… 43
فصل چهارم
4-1 بافت خاك…………………………………………………………………………………………………….. 45
4-2 اندازه گیری پتانسیل آب در گیاه……………………………………………………. 45
4-3 محاسبه ضریب گیاهی (kc) سیب زمینی…………………………………………………. 45
4-4 محاسبه تبخیر ـ تعرق و تحلیلهای آماری………………………………………. 46
4-5 پهنه بندی نیازآبی گیاه سیب زمینی……………………………………………….. 46
4-6 بحث در مورد نتایج………………………………………………………………………………… 47
4-7 نتیجه گیری………………………………………………………………………………………………… 48
4-8 پیشنهادات………………………………………………………………………………………………….. 48
منابع و ماخذ…………………………………………………………………………………………………….. 84
فهرست جداول
جدول1-1 میزان سطح زیر كشت و عملكرد كل سیب زمینی در سطح جهان 4
جدول1-2 وضعیت تولید محصولات زراعی استان خراسان در سال زراعی 81-1380……………………………………………………………………………………………………………………………….. 5
جدول 1-3 محل و میزان كشت گیاه سیب زمینی در استان خراسان. 6
جدول 1-4 وضعیت تولید محصولات زراعی استان سمنان در سال زراعی 81-1380…………………………………………..
…….. 7
جدول 1-5 محل و میزان كشت گیاه سیب زمینی در استان سمنان… 8
جدول 4-1 تبخیر ـ تعرق محاسبه شده گیاه مرجع با استفاده از فرمول فائو-پنمن-مانتیس(میلیمتر بر روز) در شاهرود…………………………………………….. 61
جدول 4-2 تبخیر ـ تعرق محاسبه شده گیاه مرجع با استفاده از فرمول فائو-پنمن-مانتیس(میلیمتر بر روز) در بیرجند………………………………….. 62
جدول 4-3 تبخیر ـ تعرق محاسبه شده گیاه مرجع با استفاده از فرمول فائو-پنمن-مانتیس(میلیمتر بر روز) در بشرویه…………………………………………….. 63
جدول 4-4 تبخیر ـ تعرق محاسبه شده گیاه مرجع با استفاده از فرمول فائو-پنمن-مانتیس(میلیمتر بر روز) در سمنان……………………………………………….. 63
جدول 4-5 سالهای آماری تبخیر و تعرق گیاه مرجع در ایستگاه سینوپتیك بیرجند………………………………………………………………………………………………………………….. 64
جدول 4-6 تبخیر ـ تعرق محاسبه شده گیاه مرجع با استفاده از فرمول فائو-پنمن-مانتیس(میلیمتر بر روز) در گرمسار…………………………………………….. 67
جدول 4-7 تبخیر ـ تعرق محاسبه شده گیاه مرجع با استفاده از فرمول فائو-پنمن-مانتیس(میلیمتر بر روز) در بجنورد…………………………………………….. 68
جدول 4-10 تبخیر ـ تعرق محاسبه شده گیاه مرجع با استفاده از فرمول فائو-پنمن-مانتیس(میلیمتر بر روز) در سرخس………………………………………. 69
جدول 4-11 تبخیر ـ تعرق محاسبه شده گیاه مرجع با استفاده از فرمول فائو-پنمن-مانتیس(میلیمتر بر روز) در سبزوار………………………………….. 70
جدول 4-12 تبخیر ـ تعرق محاسبه شده گیاه مرجع با استفاده از فرمول فائو-پنمن-مانتیس(میلیمتر بر روز) در تربت جام………………………………………… 72
جدول 4-13 تبخیر ـ تعرق محاسبه شده گیاه مرجع با استفاده از فرمول فائو-پنمن-مانتیس(میلیمتر بر روز) در تربت حیدریه………………………………….. 72
جدول 4-14 تبخیر ـ تعرق محاسبه شده گیاه مرجع با استفاده از فرمول فائو-پنمن-مانتیس(میلیمتر بر روز) در فردوس ……………………………….. 74
جدول 4-15 تبخیر ـ تعرق محاسبه شده گیاه مرجع با استفاده از فرمول فائو-پنمن-مانتیس(میلیمتر بر روز) در گلمكان………………………………….. 74
جدول 4-16 تبخیر ـ تعرق محاسبه شده گیاه مرجع با استفاده از فرمول فائو-پنمن-مانتیس(میلیمتر بر روز) در كاشمر……………………………………. 75
جدول 4-17 تبخیر ـ تعرق محاسبه شده گیاه مرجع با استفاده از فرمول فائو-پنمن-مانتیس(میلیمتر بر روز) در مشهد………………………………………. 75
جدول 4-18 تبخیر ـ تعرق محاسبه شده گیاه مرجع با استفاده از فرمول فائو-پنمن-مانتیس(میلیمتر بر روز) در گناباد………………………………….. 77
جدول 4-19 تبخیر ـ تعرق محاسبه شده گیاه مرجع با استفاده از فرمول فائو-پنمن-مانتیس(میلیمتر بر روز) در نیشابور……………………………….. 78
جدول 4-20 تبخیر ـ تعرق محاسبه شده گیاه مرجع با استفاده از فرمول فائو-پنمن-مانتیس(میلیمتر بر روز) در نهبندان……………………………….. 78
جدول 4-22 میانگین تبخیر و تعرق در سالهای تر ( استان سمنان ) 79
جدول 4-23 میانگین تبخیر و تعرق در سالهای تر ( استان خراسان ) 79
جدول 4-24 میانگین تبخیر و تعرق در سالهای متعارف ( استان سمنان ) 80
جدول 4-25 میانگین تبخیر و تعرق در سالهای متعارف ( استان خراسان ) 80
جدول 4-26 میانگین تبخیر و تعرق در سالهای تر ( استان سمنان ) 81
جدول 4-27 میانگین تبخیر و تعرق در سالهای تر ( استان خراسان ) 81
جدول 4-28 میانگین نیاز آبی سیب زمینی با احتمالات 25، 50 و 75 درصد خشكسالی……………………………………………………………………………………………………………….. 82
جدول 4-29 اندازه گیری پتانسیل گیاه درمرحله ابتدایی رشد…… 82
جدول 4-30 اندازه گیری پتانسیل گیاه درمرحله میانی رشد…….. 82
جدول 4-31 اندازه گیری پتانسیل گیاه درمرحله نهایی رشد…….. 83
فهرست اشكال
شكل 1-1 نمودار توزیع میزان تولید سیب زمینی استانها نسبت به كل كشور – سال زراعی 81-1380…………………………………………………………………………………………. 9
شكل 1-2 نمودار توزیع سطح سیب زمینی استانها نسبت به كل كشور – سال زراعی 81-1380………………………………………………………………………………………………….. 9
شكل 4-1 تغییرات ضریب گیاهی در طول دوره رشدگیاه سیب زمینی 49
شكل4-2 نیاز آبی سیب زمینی در ماه خرداد با 25 درصد احتمال (میانگین سالهای تر)…………………………………………………………………………………………………………. 49
شكل 4-3 نیاز آبی سیب زمینی در ماه تیر با احتمال 25 درصد خشكسالی (سالهای تر)………………………………………………………………………………………………………. 50
شكل 4-5 نیاز آبی سیب زمینی در ماه مرداد با احتمال 25 درصد خشكسالی( سالهای تر)…………………………………………………………………………………………………………. 51
شكل 4-5 نیاز آبی سیب زمینی در ماه شهریور با احتمال 25 درصد خشكسالی(سالهای تر)……………………………………………………………………………………….. 52
شكل 4-6 نیاز آبی سیب زمینی در ماه خرداد با احتمال 50 درصد خشكسالی (سالهای متعارف)……………………………………………………………………………………………… 53
شكل 4-7 نیاز آبی سیب زمینی در ماه تیر با احتمال 50 درصد خشكسالی (سالهای متعارف)……………………………………………………………………………………………… 54
شكل 4- 8 نیاز آبی سیب زمینی در ماه مرداد با احتمال 50 درصد خشكسالی (سالهای متعارف)…………………………………………………….
……………………………………….. 55
شكل 4- 9 نیاز آبی سیب زمینی در ماه شهریور با احتمال 50 درصد خشكسالی(سالهای متعارف)………………………………………………………………………………. 56
شكل 4-10 نیاز آبی سیب زمینی در ماه خرداد با احتمال 75 درصد خشكسالی (سالهای خشك)…………………………………………………………………………………………………….. 57
شكل 4- 11 نیاز آبی سیب زمینی در ماه تیر با احتمال 75 درصد خشكسالی(سالهای خشك)…………………………………………………………………………………….. 58
شكل 4-12 نیاز آبی سیب زمینی در ماه مرداد با احتمال 75 درصد خشكسالی (سالهای خشك)…………………………………………………………………………………………………….. 59
شكل 4- 13 نیاز آبی سیب زمینی در ماه شهریور با احتمال 75 درصد خشكسالی (سالهای خشك)
قوانین ارسال دیدگاه در سایت