دانلود فایل تحقیق با موضوع ایمنی و بهداشت محیط كار

تحقیق ایمنی و بهداشت کار مقاله ایمنی و بهداشت کار
دانلود فایل تحقیق با موضوع ایمنی و بهداشت محیط كار
دسته بندی | شیمی |
فرمت فایل | doc |
حجم فایل | 73 کیلو بایت |
تعداد صفحات | 90 |
دریافت فایل
توضیحات :
دانلود فایل تحقیق با موضوع ایمنی و بهداشت محیط كار دارای 90 صفحه در قالب Word قابل ویرایش.
بخشی از متن :
تاریخچه:
بشر از زمانی كه خود را شنا خته، در پی تلاش و فعالیت بوده و طبیعتاً در مسیر زمان، تحولاتی را پشت سر گذاشته است.
در دورههایی كه زندگی بشر از شكار و صید و یا كشاورزی تأمین میشده، به سبب سادگی ابزار، عوارض وابسته به شغل (ایمنی و بهداشت محیط كار) ناچیز بوده است و در اكثر موارد از چند خراش یا زخم ساده یا حدا كثر شكستگی اعضاء تجاوز نمیكرده است، ولی بتدریج كه صنعت پیشرفت كرد و نیروی محركه مكانیكی الكتریكی بوجود آمده ، خطرات نیز به همان نسبت افزایش یافت.
با وقوع انقلاب صنعتی در سالهای بین 1760 تا 1830 در انگلستان و سرایت آن به دیگر كشورهای اروپایی، نیروی محركه مكانیكی و الكتریكی وبوجود آمد با گسترش اختراعات و اكتشافات به تدریج كارهای دستی، ماشینی شد.
استفاده از انرژیهای ماهیچهای، حیوانات، باد و جریان آب به حداقل رسید و استفاده از انرژی جریان الكتریسیته، انرژی بخار (از طریق ماشین بخار و توربین بخار) و انرژی سوخت (گازهای ناشی از سوخت بنزین و گازوئیل) افزایش یافت و جایگزین آنها شد.
انقلاب صنعتی با اختراع ماشین بخار (1782) توسط «جیمز وات» آغاز شد و جهشی در صنایع نساجی و به دنبال آن در صنایع دیگر در انگلستان ایجاد كرد. سپس با اختراع وسایل ماشینی متعدد (به منظور تغییر و تبدیل انرژی) به سرعت در تمام اروپا و آمریك او بعد هم در نقاط دیگر جهان گسترش یافت.
در نتیجة انقلاب صنعتی و اختراع و تكامل ماشینهای تولید جدید، محیط كار از خانهها و كارگاههای كوچك به كارخانهها كشانده شد و صنعت چهره جدیدی به خود گرفت.
هرچند انقلاب صنعتی برای انسان آسایش زیادی در زندگی به همراه آورد و باعث گسترش پیشرفت در كلیه مظاهر و شئون حیات شد، لیكن این دگرگونیها جنبههای منفی نیز به دنبال داشت كه مهمترین آنها حوادث صنعتی، سروصدا، آلودگی محیط زیست و آلودگی هواست.
دربارة پیشگیری از حوادث صنعتی بایستی اذعان داشت كه بشر با قیمتی گزاف و دردناك تجربه اندوزی كرده است. اوایل قرن نوزدهم با اوج انقلاب صنعتی و ورود ماشین در عرصه تولید، تغییرات شگرف، وسیع و همه جانبهای در شیوه زندگی و اوضاع اقتصادی، صنعتی، اجتماعی و فرهنگی مردم جهان پدیدار شد.
اولین قانون كار را فرانسه در خصوص كارخانهها و كارگاههایی كه ار انرژی مكانیكی استفاده مینمودند و یا كار بطور مداوم در آنها صورت میگرفت، مدون ساخت و همین قانون یك نظام بازرسی را در كارخانههایی كه دارای 20 كارگر بودند پیشبینی نمود، معذالك قوانین لازم در خصوص حفاظت فنی و واقعی كلمه تا سال 1839 تدوین نگردید.
در بخشنامهای به تاریخ 28 مه 1845 وزیر كشور و دارایی پروس توصیه نمودند كه برای كارخانهها بازرسان طبی تعیین شود. در سال 1853 برای مراكز صنعتی دوسلدرف- اكس لاشاپل و آرنسبرگ، بازرسانی از سوی دولت، انتخاب و موظف شدند كه به امور حفاظتی و نیز سلامت كارگران جوان رسیدگی كنند.
حمایت عمومی از كارگران، در مقابل حوادث و بیماریهای ناشی از كار، با تدوین قوانینی بوسیله كنفدراسیون آلمان شرقی در سال 1869 تأمین شد و سپس در سال 1872 یك نظام بازرسی حفاظت و بهداشت كار بطور كلی، در پروس و تقریباً در همان دوره در ایالات صنعتی ساكس و باد بوجود آمد.
به موجب قانون امپراطوری مصوب 15 ژوئیه 1878، بازرسی كارخانهها در كلیه ایالات آلمان اجباری گردید. قوانین مربوط به بیمة حوادث ناشی از كار - كه در چهارچوب آن نظام انجمنهای و بیمه حوادث بوجود آمد- در سال 1884 تدوین گردید.
انجمن ژاپنی برای رفاه در صنایع كه در سال 1928 تأسیس شد، یكی از قدیمیترین سازمانهای موجود در آسیا میباشد و به دنبال آن انجمن هندی برای حفاظت كه در سال 1931 تأسیس شد. در كشور استرالیا شورای ملی برای حفاظت و انجمن گال جدید جنوبی، فعالیتهای خود را از سال 1927 آغاز كردهاند.
فهرست برخی از مطالب :
وظایف سازمان بینالمللی كار
ساختار و نحوة كار سازمان بینالمللی كار
عضویت در سازمان بینالمللی كار
كمكهای اولیه به هنگام برقگرفتگی
عوامل فیزیكی زیانآور محیط كار:
آثار سروصدا
عوامل شیمیایی زیانآور محیط كار
گرد و غبار
گازها
دستگاههای كنترل مواد آلاینده هوا در صنایع:
آموزش ایمنی
آشنایی با اصول كلی بهسازی محیط كار :
سؤالات تشریحی فصل اول
زخمها
تنفس مصنوعی
دستورات كلی برای انجام تنفس مصنوعی
انواع تنفس مصنوعی
ماسا
ژ قلب
و…
قوانین ارسال دیدگاه در سایت