فصل دوم پایان نامه نظریه های سازگاری اجتماعی
فصل دوم پایان نامه نظریه های سازگاری اجتماعی
این نوشتار مبانی نظری و پیشینه تحقیق نظریه های سازگاری اجتماعی را در پژوهش های داخلی و خارجی مورد بررسی قرار می دهد.
مشخصات فایل
تعداد صفحات | ۲۹ |
حجم | ۲۹۸ کیلوبایت |
فرمت فایل اصلی | docx |
دسته بندی | روانشناسی و علوم تربیتی |
توضیحات کامل
فصل دوم پایان نامه و پیشینه نظری نظریه های سازگاری اجتماعی عنوان این پژوهش می باشد که در ان به مبانی نظری و پیشینه تحقیق می پردازیم.
روان شناسان ، سازگار ی فرد را در برابر محیط مورد توجه قرار داده اند و ویژگی هایی از شخصیت را بهنجار تلقی کرده اند که به فرد کمک می کنند تا خود را با جها ن پیرامون خویش سازگار سازد، یعنی با دیگران در صلح و صفا زندگی کند، و جایگاهی برای خود به دست آورد(عسگری ، ۱۳۸۱). در این میان سازگاری اجتماعی انعکاسی از تعامل فرد با دیگران ، رضایت از نقش های خود و نحوه ی عملکرد در نقش هاست که به احتمال زیاد تحت تأثیر شخصیت قبلی ، فرهنگ ، و انتظارات خانواده قرار دارد.
یادگیری، نگهداری و تغییر رفتار نابهنجار، درست مانند یادگیری رفتار عادی است و رفتار عادی را نیز می توان یک سازگاری به حساب آورد که از یک گذشته ی پر از تقویت ناشی شده است (پروین ، ۱۳۷۲).
براساس نظریه ی محرک پاسخ که از سوی روان شناسانی چون هال، دالارد و میلر ارائه شد، هر یادگیری مستلزم برقراری ارتباط بین محرک و پاسخ است . این ارتباط در نتیجه تقویتی که بعضاً صورت می گیرد تحکیم می شود. به گفته ی دالارد و میلر نوزاد درمانده و ناتوان انسان با کشاننده های اولیه ای چون گرسنگی ، تشنگی و واکنش هایی به درد و سرما به دنیا می آید. البته کودک فاقد بسیاری از انگیزه هایی است که موجب تمایز بزرگسالان به عنوان عضو یک قبیله، یک ملت، یک طبقه اجتماعی، یک شغل، و یا یک حرفه می شود. بسیاری از کشاننده های مهم مانند میل به پولدار شدن ، آرزوی هنرمند یا استاد دانشگاه شدن ، و همین طور ترس های خاص و احساس گناه در جریان جامعه پذیر شدن یاد گرفته می شوند(پروین ، ۱۳۷۲).
فهرست مطالب
تعریف نظری سازگاری اجتماعی
تعریف عملیاتی سازگاری اجتماعی
فصل دوم مبانی نظری و پیشینه پژوهش نظریه های سازگاری اجتماعی
۲-۳- مبانی نظری سازگاری اجتماعی 13
۲-۳-۱- تعریف سازگاری اجتماعی 14
۲-۳-۲- نظریه های سازگاری اجتماعی 15
۲-۳-۲-۱- نظریه ی روان پویشی 15
۲-۳-۲-۲- نظریه ی یادگیری 17
۲-۳-۲-۳- نظریه ی یادگیری شناختی اجتماعی 18
۲-۳-۲-۴- نظریه ی پدیدار شناختی 19
۲-۳-۲-۵- نظریه ی تحولی 20
۲-۵- پیشینه تحقیق 21
۲-۵-۱- پیشینه داخلی 21
۲-۵-۲- پیشینه خارجی 25
منابع و مآخذ
منابع فارسی
منابع انگلیسی
توضیحات بیشتر و دانلود
صدور پیش فاکتور، پرداخت آنلاین و دانلود
قوانین ارسال دیدگاه در سایت