ماهیت مدارس هوشمند و پیشینه هوشمندسازی مدارس در ایران و جهان

ماهیت مدارس هوشمند و پیشینه هوشمندسازی مدارس در ایران و جهان
هدف از این تحقیق ماهیت مدارس هوشمند و پیشینه هوشمندسازی مدارس در ایران و جهان می باشد.
مشخصات فایل
تعداد صفحات | ۴۳ |
حجم | ۷۴ کیلوبایت |
فرمت فایل اصلی | docx |
دسته بندی | مدیریت |
توضیحات کامل
هدف از این تحقیق ماهیت مدارس هوشمند و پیشینه هوشمندسازی مدارس در ایران و جهان می باشد.
در دهههای اخیر، گستره فعالیت در زمینه آموزش و یادگیری نیز چون دیگر فعالیتهای علمی، فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی و غیره، از توسعه و پیشرفت سریع فناوری و ظهور پدیدههایی چون ماهواره، رایانه، اینترنت و غیره متاثر و دگرگون شده است.استفاده از فناوری در آموزش ایران به زمان بهرهگیری از ابزارهای کمک آموزشی سمعی بصری شامل نمایش اسلاید و فیلمهای آموزشی در کلاس درس باز میگردد. پس از آن، تلویزیون به عنوان رسانه آموزشی مورد توجه قرار گرفت و تلویزیون آموزشی ملی ایران به طور رسمی به امر آموزش همگانی در سراسر کشور پرداخت.
پس از ورود صنعت رایانه به ایران و رشد و نفوذ رایانههای شخصی در میان اقشار مختلف فرهنگی اجتماعی، فعالیت در زمینه آموزش مبتنی بر رایانه نیز آغاز گشت و بیش از ده سال است که در این زمینه فعالیت میشود و این امر با تولید لوحهای فشرده آموزشی آغازگردیده است. به طور کلی، از نیمه دوم سال ١٣٨٠ به بعد، رویکرد به این مقوله جدیتر و فعالیتهای عملیاتی در زمینه آموزش اینترنتی و بهرهگیری از پهنای باند مخابراتی برای ارائه دورههای آموزشی در گوشه و کنار کشور آغاز شد تا اینکه طبق مصوبات شورای فناوری اطلاعات و ارتباطات وزارت آموزش وپرورش در سال تحصیلی۱۳۸۴-۱۳۸۳ ، پایلوت مدارس هوشمند به سازمان آموزش و پرورش شهر تهران محول گردید.
پس از طرح موضوع در شورای راهبری فناوری اطلاعات و ارتباطات تعداد ۴ دبیرستان در ۴ منطقه تهران انتخاب و از سال تحصیلی بعد اجرای آزمایشی طرح در این مدارس آغاز گردید. برای اجرای طرح، وضعیت موجود مدارس از لحاظ تجهیزات و وضعیت نیروی انسانی مورد بررسی قرار گرفت. مدیران مدارس فوق ضمن شرکت در جلسههای متعدد کارشناسی در جریان امر قرارگرفتند. تجهیز و ایجاد شبکه واحدهای داخلی و نحوه تولید محتوای الکترونیکی، آموزش معلمان(زبان انگلیسی و مهارتهای ICDL ) به انجام رسید. از مجموع ۳۶۶۰ مدرسهی عنوان شده، حدود ۲۰ مدرسه جزء مدارس نیمههوشمند، ۸۴۰ مورد به عنوان مدرسه الکترونیک و ۲۸۰۰ مدرسه به عنوان مدرسه نیمهالکترونیک تلقی میشوند. مطابق برنامه عملیاتی وزارت آموزش و پرورش جهت اجرای برنامه پنجم توسعه کشور، کلیه مدارس کشور میبایست تا پایان سال ۱۳۹۴ در یکی از مراحل پنجگانه هوشمندسازی قرار گیرند.طبق آمار ثبت شده مهرماه ۱۳۹۰ در پایگاه داده آماری مرکز آمار و فناوری اطلاعات وزارت آموزش و پرورش، بالغ بر ۱۲۰هزار مدرسه فعال در سطح کشور وجود دارند و حدود نیمی از آنها در قالب مجتمعهای آموزشی فعالیت میکنند.( هوشمندسازی مدارس راهبرد تحولی وزرات آموزش وپرورش در توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات ،۱۳۹۰،ص۱۴)
فهرست مطالب
تعریف نظری مدارس هوشمند
تعریف عملیاتی مدارس هوشمند
۱-۲- تاریخچه استفاده از فناوری در آموزش 8
۲-۲- اهمیت و نقش فناوری در آموزش 13
۳-۲- جایگاه و نقش حیاتی فناوری در آموزش وپرورش 16
۴-۲-موانع و مشکلات استفاده از فناوری اطلاعات در آموزش 18
۵-۲- هوشمندسازی مدارس 21
۶-۲-اسناد پشتیبان هوشمند سازی مدارس 22
سند چشم انداز۲۰ ساله نظام جمهوری اسلامی ایران 22
برنامه پنجم توسعه 22
سند توسعه فاوای وزارت آموزش و پرورش 23
سند راهبردی نظام جامع فناوری اطلاعات کشور 23
سند تحول بنیادین آموزش و پرورش 23
نقشه جامع علمی کشور 24
۷-۲- پیشینه هوشمندسازی مدارس 25
پیشینه هوشمندسازی مدارس در جهان 25
۸-۲-پیشینه هوشمندسازی مدارس در ایران 26
جدول( ۱-۲)-آمار مدارس هوشمند براساس اظهار ادارات کل استانها( تیرماه ۹۰) 28
۱۳-۲- پیشینه تحقیق 29
پیشینه خارجی 29
پیشینه داخلی 35
۱۴-۲- جمع بندی و نتیجه گیری 44
منابع و ماخذ 46
فهرست منابع : 46
توضیحات بیشتر و دانلود
صدور پیش فاکتور، پرداخت آنلاین و دانلود
قوانین ارسال دیدگاه در سایت