مبانی نظری و پیشینه تحقیق تئوری های بازنشستگی ۲۸ صفحه
مبانی نظری و پیشینه تحقیق تئوری های بازنشستگی ۲۸ صفحه
دانلود مبانی نظری و پیشینه تحقیق تئوری های بازنشستگی که در آن به بررسی (چارچوب) ادبیات نظری و پیشینه نظری پژوهش در تحقیقات داخلی و خارجی می پردازیم.
مشخصات فایل
تعداد صفحات | ۲۸ |
حجم | ۴۰ کیلوبایت |
فرمت فایل اصلی | docx |
دسته بندی | روانشناسی و علوم تربیتی |
توضیحات کامل
این نوشتار مبانی نظری و پیشینه تحقیق تئوری های بازنشستگی قابل ویرایش با فرمت ورد doc بصورت جامع و کامل می باشد. در بخش اول (چارچوب) ادبیات نظری تئوری های بازنشستگی تشریح می شود و در بخش دوم پیشینه نظری تحقیق تئوری های بازنشستگی در پژوهش های داخلی و خارجی مورد بررسی قرار می گیرد.
فرد بازنشسته درزمان اشتغال به لحاظ دارا بودن موقعیت شغلی ، از منزلت اجتماعی خاصی نیز نزد همکاران ، افراد مراجعه کننده ، وسایر مردم برخوردار است و این منزلت اجتماعی به او هویت اجتماعی خاصی نیز می بخشد. در اثر بازنشستگی چنین پایگاهی فرو می ریزد و وی از لحاظ هویت اجتماعی خود نیز دچار دگرگونی و یا حتی بحران می شود و چنانچه چشم انداز روشنی برای جایگزینی پایگاه اجتماعی خود ودستیابی به هویتی درخور پیش رو نداشته باشد. ممکن است به مشکلات اجتماعی و روانی گوناگونی دچار شود.
در دوران بازنشستگی ، بازنشسته دارای اوقات خالی و بیکاری بسیار زیادی است که در صورت نبود برنامه مناسب و امکانات لازم برای گذران اوقات فراغت ، ممکن است شخص دچار خستگی و ملامت شدید شود معمولاً در همه نظامهای بازنشستگی و از جمله در ایران به هنگام بازنشستگی حدود ۲۰ تا ۳۰ درصد حقوق و مزایای کارمند یا کارگر نسبت به حقوق و مزایای وی درزمان اشتغال کاسته می شود.
تئوری نقش و ایفاء
برحسب این نظریه جامعه مبتنی بر ایفای وظایف یا نقشهایی است که انتظارات یا هنجارهایی را درباره رفتارها و نگرشها مقرر می دارد. استریب و اسنایدر ، ۱۹۷۱ معتقد است که نقش به دسته ای از مقررات و تجویزات اطلاق می شود که در یک شغل رفتارهای خاصی را ایجاب می- نماید . نمونه هایی از نقشها می توانند بانوان شوهردار ، مادران و کارگران و کارمندان باشند. استرایب و اسنایدر ، ۱۹۷۱ جزء نخستین کسانی اند که مفهوم تئوری نقش را برای درک سازگاری با بازنشستگی به کار برده اند. به اعتقاد آنان نقش کار یکی از مهمترین نقش هایی است که افراد ایفاء می نمایند و یکی از منابع قوی برای ابراز هویت و شخصیت است. برای مثال وقتی می خواهند خود را به دیگران معرفی یا توصیف نمایند غالباً به شغل یا کار خویش اشاره می کنند.
نقش کار یاشغل، استانداردها و رهنمودهایی را برای رفتارها و ارزشها تعیین می کند. لذا ازدست دادن نقش کار و شغل به منزله انقطاع و گسیختگی غیر منتظره ای است که در حیات یک فرد سالخورده رخ می دهد و باعث می شود که فرد احساس عدم رضایت یا اضطراب یا افسردگی کند. کوستا 1998 ترجیح می دهد که به جای کلمه بازنشستگی عبارت " خروج ازنقش" را به کار برد .
فهرست مطالب
فصل دوم مبانی نظری و پیشینه تحقیق در مورد بازنشستگی و سالمندی
بازنشستگی
مقدمه
تعاریف بازنشستگی
تئوری های بازنشستگی
تئوری نقش و ایفاء
تئوری رهایی از قیود یا فراغت
تئوری فعالیت و کار
تئوری مداومت و اتصال
تئوری بحران
مراحل بازنشستگی
پیشینه تحقیق
تحقیقات خارجی
تحقیقات داخلی
منابع و مآخذ
منابع فارسی
منابع انگلیسی
توضیحات بیشتر و دانلود
صدور پیش فاکتور، پرداخت آنلاین و دانلود
قوانین ارسال دیدگاه در سایت