مقاله درباره سردخانه
فایل تحقیق درباره سردخانه در قالب Word در 54 صفحه
مقاله درباره سردخانه
دسته بندی | شیمی |
فرمت فایل | doc |
حجم فایل | 2.622 مگا بایت |
تعداد صفحات | 54 |
دریافت فایل
توضیحات :
فایل تحقیق درباره سردخانه در قالب Word در 54 صفحه.
بخشی از متن :
تاریخچه
یخ زدن و نگهداری محصولات و مواد غذایی فاسد شدنی (با استفاده از سرما) یكی از روشهای بسیار قدیمی است كه از گذشتههای دور انسان با استفاده از برف و یخ طبیعی كه در غارها و گودالها وجود داشت جهت نگهداری محصولات استفاده مینمود اما از آنجایی كه برف و یخ طبیعی هم از لحاظ مقدار و هم از لحاظ كیفیت ( از لحاظ بهداشتی) مناسب نبود دانشمندان به فكر ساختن یخ مصنوعی افتادند و به علت اینكه هنوز حرارتسنج یا دماسنج تا آن زمان وجود نداشت بیشتر از كلمات سرد، منجمد و یخزده استفاده میكردند در سال 1595 اولین دماسنج دقیق توسط گالیله ساخته شد و در سال 1622 به وسیله بُویل (Boyle) رابطه بین فشار و حجم برای گازها تعریف شد:
در سال 1823 فارادی (Faraday) دریافت كه میتواند گاز آمونیاك را با استفاده از فشار به مایع تبدیل كند. كارنوت (Karnot) در سال 1824 تئوری سیكل حرارتی خود را كه در برگیرنده انقباض و انبساط گازها است به دنیا ارائه نمود در نتیجه این پیشرفتها پركینز (Perkins) در سال 1834 روش تولید سرما را به طور صنعتی به نحوی كه ما امروزه از آن در صنعت استفاده میكنیم، اختراع كرد و در سال 1875 لینده (Linde) با استفاده از آمونیاك به عنوان مبرد (ماده سرمازا) سیكل تولید سرما در مدار بسته را به جهانیان معرفی نمود نخستین سعی و تلاش برای تهیه نخ مصنوعی به مقدار زیاد در فاصله سالهای 1860 تا 1850 انجام گرفت به طوری كه در سال 1851 دكتر جان گوری (John Gorrie) تولید اولین ماشین تهیه یخ را به ثبت رساند و در نیمة دوم قرن 19 در آمریكا مقداری ماهی، گوشت و مرغ به شكل منجمد عرضه و به فروش رسید ولی مقدار آن قابل توجه نبود. برای این منظور مواد غذایی را در ماههای زمستان منجمد و به مسافتهای نزدیك حمل میكردند و در همان زمان نیز مخلوط یخ و نمك جهت ایجاد حرارت پایینتر از یخ خالص رایج گردید. در سال 1920 بردسی (Birdseye) تحقیقات گستردهای را در زمینه فرآیند انجماد سریع، تجهیزات و فرآوردههای یخزده و بستهبندی مواد غذایی منجمد انجام داد و در دورة 20 ساله بعد از آن تحقیقات وسیع دیگری در زمینه ایجاد واحدهای فریزر خانگی به انجام رسید به طوری كه در سال 1927 یخچال الكترولوكس به بازار آمریكا عرضه شد. امروزه یكی از معیارهای خوب جهت تعیین میزان پیشرفت تكنولوژی یك جامعه تعیین حجم، قدرت تولید غذاهای منجمد، انتقال، ذخیره و امكانات توزیع و فروش آن است، به طوری كه صنایع برودتی تأثیر فراوانی بر نحوة كشاورزی و بازاریابی محصولات میگذارد و از طرف دیگر وضعیت اقتصادی صنایع غذایی فاسد شدنی را تعیین میكند. مثلا وجود صنایع برودتی به مقدار كافی در یك كشور باعث تثبیت قیمت مواد غذایی و ارائه مستمر و منظم آنها به ویژه مواد پروتئینی نظیر گوشت و ماهی خواهد شد. در نتیجه به استمرار فعالیت های كشاورزی و دامپروری كمك می نماید.
تاریخچه و وضعیت سردخانه در ایران:
ایران از جمله كشورهای پیشكسوت در امر استفاده از سرما به منظور نگهداری مواد غذایی است. مواد غذایی از دیرباز به كمك روشهایی نظیر چال كردن در زمین و قرار دادن محصولات در زیرزمینهای خنك و دور از نور رایج بوده است. شواهد نشان میدهد كه استفاده از زیرزمینها در ذخیره مواد غذایی در زمان هخامنشیان در ایران رواج داشته است. از جمله مدارك موجود میتوان به زاغه های نگهداری پنیر در آذربایجان اشاره نمود. اولین سردخانه صنعتی با اعتبار وزارت صنایع و معادن به وسیله دولت روسیه در بندر انزلی برای شیلات شمال ساخته شد. تأسیس آن به حدود سال 1290 هجری شمسی نسبت داده میشود. نوع مبرد (ماده سرمازا) در سیستم سرماسازی این واحد مخلوطی از آب و نمك بود. تا تاریخ آبان ماه سال 1354 شركت سهامی گسترش خدمات بازرگانی از نظر مالی و وزارت صنایع از نظر فنی صنعت سردخانهای را در كشور ترویج و پشتیبانی مینمودند. بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در سال 1361 احداث سردخانه موكول به كسب اجازه از وزارت بازرگانی (از نظر ضرورت ایجاد و سرمایه گذاری) و تأیید وزارت صنایع (از جنبه مشخصات فنی) شد.
و…
قوانین ارسال دیدگاه در سایت