مقاله کامل بررسی عوامل موثر بر رضایت شغلی كاركنان سازمان مدیریت و برنامه ریزی
مقاله کامل بررسی عوامل موثر بر رضایت شغلی كاركنان سازمان مدیریت و برنامه ریزی
دسته بندی | اقتصاد |
فرمت فایل | doc |
حجم فایل | 39 کیلو بایت |
تعداد صفحات | 54 |
مقاله کامل بررسی عوامل موثر بر رضایت شغلی كاركنان سازمان مدیریت و برنامه ریزی در 54 صفحه word قابل ویرایش با فرمت doc
فهرست مطالب:
چكیده تحقیق
مقدمه
فصل اول
مقدمه پژوهش
طرح مسأله
سئوالات تحقیق
اهمیت موضوع تحقیق
فرضیه های تحقیق
تعاریف عملیاتی
فصل دوم
تعریف و تعیین جامعه
نمونه و روش نمونه گیری
ابزار اندازه گیری
اعتبار یا پایایی پرسشنامه
روش تحقیق
روش آماری
فصل سوم
تحلیل توصیفی داده ها
فصل چهارم
بحث ونتیجه گیری
محدودیته های تحقیق
پیشنهادات
مقدمه:
برای هر مدیری در سازمان آگاهی از مسئله انگیزش كاركنان ، كه در واقع پی جویی علت و سبب حركت و رفتارهای اعضا و افراد سازمان است ضرورت نام دارد. كنكاش ور انگیزش پاسخ چراهای رفتار آدمی است. چرا انسان در سازمان كار می كند چرا بعضی افراد بسیار فعال و برخی كم كارند علت علاقه به شغل و بی علاقگی به كار چیست؟
این سئوالات وم بسیاری دیگر هفه با موضوع انگیزش در ارتباط هستند و پاسخ به آنها در انگیزش و انگیزه های كاركنان خلاصه می شود. از این رو مدیران با احاطه به نحوه انگیزش كاركنان و انگیزه های آنان می توانند در تحقیق اهداف سازمان به كمك كاركنان به سهولت گام برداشته و در انجام سایر وظایف خود نیز موفق باشند.
از این رو جلب رضایت كاركنان و علاقه مند كردن بیشتر آنها به شغل مورد تصدی و در نتیجه بر آورده شدن اهداف سازمانی از اهمیت خاصی برخوردار است اگر علل و یا عدم رضایت آنها نسبت به كارشان مشخص گردد، به منظور بهبود و ارتقاء شرایط كار و نیز جلب رضایت بیشتر آنها می توان تلاشهای اساسی تری مبذول داشت چرا كه وقتی انسان از شغل خود احساس خشنودی نماید ناخود آگاه مسئولیت خویش را با دقت بیشتری به انجام رسانده و از آن خوشحال خواهد شد
بررسی و شناخت انگیزش و ایجاد آن در كاركنان در قلب هر سازمانی جای دارد و هر سازمانی موفقیتش در گروی ایجاد انگیزه در كاركنان از طریق مدیر و رهبر آن می باشد.
حال با توجه به اهمیت انگیزش شغلی در بالا بردن اثر بخشی سازمان برنامه و بودجه كشور، محقق سعی دارد تحقیقی را تحت عنوان « بررسی عوامل موثر در انگیزش شغلی كارشناسان سازمان برنامه و بودجه كشور به مبنای سلسله مراتب نیازهای مازلو» انجام دهد. این تحقیق تلاشی است برای جواب دادن به سئوال فوق به امید آنكه نتایج این تحقیق در نهایت موجب رشد و اثر بخشی سازمان برنامه و بودجه كشور گردد
بیان مسأله
بحث و بررسی در خصوص ارضای نیازها و عوامل دیگری و اثر بخشی بیشتر كاركنان و ایجاد محیطی صیفی و پر جاذبه برای آنان در محیط های سازمانی توجه هر فرد دلسوز به آینده این مرز و بوم را به خود معطوف می آورد. چرا كه با تلاش و همفكری كلیه آمار و سازمانهای جامعه است كه می توان به طور طبیعی امیدوار بود از طریق اعمال یك مدیریت صحیح و علمی كشور واقعاً در جهت توسعه و پیشرفت قدمهای اساسی بردارد. از آنجا كه محقق خود چندی است در سازمان برنامه و بودجه كشور به عنوان كارشناس تحقیقات مشغول به كار می باشد و بارها شاهد تغییر و حیات كارشناسان این سازمان بوده است لذا همواره این سئوال برایش مطرح بوده و هست كه چرا و چگونه در پاره ای موارد از طریق ایجاد انگیزیش و ارضای نیازهای منطقی و معقول كارشناسان در دلبستگی به كار و بالا بردن روحیه آنها تأثیر مثبت حاصل شده و با بالعكس در اثر كم توجهی و ضعف مدیریت،تا چه حد در روحیه و انگیزه افراد اثر سوء گذاشته است چرا برخی افراد در سازمان با وجود امكانات و مزایای یكسان فعال و دارای انگیزه و برخی دیگر، تمامی مشكلات ماندگار می شوند؟ در چه صورتی افراد حداكثر توان خود را در كار به عمل می آورند؟چگونه می تون روحیه شغلی آنان را افزایش داد؟ و چرا و چراهای دیگر موجب شده است كه محقق در انی خصوص گام برداشته تا عوامل موثر و اسایی در انگیزش كارشناسان سازمن برنامه و بودجه را مورد بررسی قرار دهد و از این رهگذر بتواند در جهت ارتقا و اثر بخشی عملكرد كارشناسان در راستای اهداف سازمان رهنمودها و راهكارهایی هر چند ناچیز ارائه دهد.
قوانین ارسال دیدگاه در سایت