نقشه کشی صنعتی 2 دانشگاه خواجه نصیر PDF
نقشه کشی صنعتی ۲ شامل هندسه ترسیمی ، رسم دو خط موازی ، اتصال دو دایره بوسیله قوس ، رسم بیضی و شش ضلعی ، رسم دایره محاطی یک مثلث و
نقشه کشی صنعتی 2 دانشگاه خواجه نصیر PDF
دسته بندی | مکانیک |
فرمت فایل | |
حجم فایل | 2.066 مگا بایت |
تعداد صفحات | 44 |
دریافت فایل
نقشه کشی صنعتی ۲ – رشته مهندسی مکانیک – دانشگاه خواجه نصیر
فهرست مطالب :
-
هندسه ترسیمی
-
رسم دو خط موازی
-
نصف کردن یک پاره خط
-
تعیین نقطه برخورد شاغول با یک خط
-
اخراج خط عمود از نقطه P روی خط
-
نصف کردن زاویه
-
تقسیم کردن متناسب یک پاره خط
-
شعاع زدن داخل یک زاویه
-
رسم خط مماس بر دایه در نقطه P
-
اتصال دو دایره بوسیله قوس
-
رسم بیضی بوسیله دایره های هم مرکز
-
رسم بیضی تقریبی
-
رسم چند ضلعی منتظم
-
زسم شش ضلعی و دوازده ضلعی
-
رسم دایره محاطی یک مثلث
-
تعیین مرکز دایره
-
و …
نقشه کشی صنعتی ۲
تاریخچه نقشه کشی صنعتی:
در زمان های قدیم حتی سال های قبل از میلاد برای نشان دادن و معرفی قطعات و وسایل صنعتی از نقشه هایی استفاده می کرده اند که بطور کامل گویا نبوده و از قواعدی که همگان آن رادرک کنند بهره ای نداشته است ودر موقع نقشه خوانی با مشکلاتی روبرو می شوند تا اینکه آقای لئوناردو داوینچی نقاش و مجسمه ساز ایتالیایی (۱۴۵۹-۱۵۱۶) طراحی را ارائه نمود وطبق قواعدی جسم سه بعدی را روی صفحه ی دو بعدی با رسم تصاویر نشان داد که دراین حال نقشه هاگویا تر وقابل فهم تر شد.سپس دانشمندان وریاضی دانان اروپایی فعالیت او را دنبال کردند تا اینکه گاسپارمانژ اهل فرانسه در سال ۱۷۹۸هندسه ترسیمی را معرفی نمود و این علم پایه و ریشه نقشه کشی صنعتی شد و امروزه از همان اصول استفاده می شود.
چرا طراحی صنعتی ؟
در دنیای امروز و بویژه در کشورهای صنعتی، روند طراحی صنعتی و تمامی گرایشهای وابسته به آن چه از نظر شیوه و چه از نظر ابزار دچار تحولاتی بس شگرف شده است. از جمله این تغییرات میتوان بکارگیری گسترده کامپیوتر و ابزار جانبی آن در روند طراحی صنعتی را برشمرد.
نسبت تغییراتی که کامپیوتر در طراحی ایجاد کرده در مقایسه با روند دستی طراحی صنعتی همانند پزشکی عهد قدیم به پزشکی مجهز به روبات عهد فعلی است.
طراحی صنعتی چیست ؟
طراحی صنعتی به عنوان یک رشته و شغل، آمیختهای است از علم و هنر. هر یک از دو رکن علم و هنر آنچنان جایگاه محکم و استواری در پیکره طراحی صنعتی دارند که با حذف هر کدام، روند طراحی صنعتی به سرانجام نرسیده و نهایتاً نتیجه کار یا به سمت صنعت صِرف منحرف شده و یا به سوی هنر صرف.
با این توصیف میتوان اولاً به این نتیجه رسید که طراحی صنعتی بهحق نام مناسبی برای این رشته است، و دوم اینکه رشتههای مهندسی کاربرد مشخصی در طراحی صنعتی دارند. به این معنا که طراح صنعتی الزاماً باید تسلط و اشراف کافی به موضوعات رشتههای مهندسی را تا حدی که هدفش تامین گردد داشته باشد.در طراحی صنعتی هرگز یادگیری مستقل و صرف مکانیک، نقاشی، گرافیک یا غیره کمکی نمیکند، بلکه لازم است تا بسته به نیاز و هدف مشخص، اقدام به تحقیق و گردآوری اطلاعات در زمینه مورد نیاز نمود.
بنابراین میتوان گفت که طراحی صنعتی یک رشته جامع و ترکیبی است. تخصصی که برای کسب آن باید از هر زمینه تخصصی، اطلاعاتی مشخص داشت.
تعریف طراحی صنعتی
تا به اینجا به توصیف طراحی صنعتی پرداختیم. اما تعریف طراحی صنعتی در یک کلام عبارت است از:
تعیین ویژگیهای کمی و کیفی کالا به منظور تولید به روشهای صنعتی.
همانگونه که طراحی اولین حلقه از زنجیر تولید یک کالا میباشد، فرآیند طراحی صنعتی اولین حلقه از زنجیر تولید صنعتی یک کالا بوده و معادلهای است جامع برای رسیدن به وضعیت مطلوب کالا از نظر عملکرد، فرم، سلیقه و تنوعطلبی و مد و هزینه.
قوانین ارسال دیدگاه در سایت