پرسشنامه روانی كالیفرنیا … Cpi گاف 1948

پرسشنامه روانی كالیفرنیا … Cpi گاف 1948
دسته بندی | پرسشنامه |
فرمت فایل | doc |
حجم فایل | 18 کیلو بایت |
تعداد صفحات | 3 |
پرسشنامه روانی كالیفرنیا
پرسشنامه روانی كالیفرنیا یك آزمون مداد ــ كاغذی خود اجرا است.
پرسشنامه روانی كالیفرنیا ( CPI ) یك آزمون مداد ــ كاغذی خود اجرا است كه از 180 عبارت تشكیل شده و ویژگیهای برون فردی شخصیتی را در 18 مقیاس مورد مطالعه قرار می دهد و قابلیت اجرا به دو صورت فردی و گروهی را دارد.
این پرسشنامه ابتدا در سال 1948 و با 15 مقیاس توسط هاریس گاف تدوین یافت . در سال 1957 مورد تجدید نظر قرار گرفت و به صورت مجموعه ای كامل و با 18 مقیاس منتشر گردید . دستورالعمل CPI در دو مرحله و در سالهای 1969 و 1975 مورد تجدید نظر قرار گرفت . در سال 1987 گاف ضمن تجدید نظر مجدد در آزمون دو مقیاس دیگر را نیز به مجموعه قبل اضافه نموده و این پرسشنامه را به آزمون 20 مقیاسی تبدیل نمود . فرم تجدید نظر شده 1957 دارای 180 عبارت است كه نیمی از پرسشهای آن از آزمونMMPI اقتباس شده است. همانند MMPI نمرات این پرسشنامه به صورت نمره استاندارد با………….
CPI ، دارای 18 مقیاس استاندارد شده است. هر مقیاس برای شناخت یك خصیصه مهم از ابعاد روانشناسی بین فردی مناسب است و تمامی مجموعه CPI ، شناخت عمیق را از تعاملات اجتماعی و بین فردی مهیا می سازد . به صورت خاص ، هر مقیاس آنچه را كه یك فرد در شرایطی خاص ” خواهد گفت ” و یا ” انجام خواهد داد ” پیش بینی می كند . این مقیاس ها كه در 4 طبقه كلی دسته بندی شده اند ، عبارتند از :
الف – مقیاس های مربوط به تعادل ، سلطه گری ، اعتماد به نفس و خود بسندگی بین فردی .
1- سلطه گری – Do : حوزه توانایی رهبری را اندازه می گیرد . این مقیاس توانایی هایی مانند سیالی كلامی ، ترغیب و مجاب كردن دیگران و اینكه شخص تا چه اندازه می تواند در یك موقعیت تصدی كارها را بر عهده بگیرد شامل می شود .
2- استعداد كسب پایگاه – Cs : صفات خاص استعداد پایگاه نشانگر آن است كه سرانجام شخص به پایگاه و منزلت می رسد . از جمله این صفات عبارتند از : پشتكار ، خود رهبری ، جاه طلبی و اعتماد به نفس.
3-مردم پذیری – Sy : سوالات مقیاس به لذت بردن از تعاملات اجتماعی ، احساس برازندگی ، اعتماد به نفس در ارتباط با دیگران و علاقه به فعالیتهای عقلی و فرهنگی مربوط هستند .
4- حضور اجتماعی – Sp : به منظور اندازه گیری میزان برازندگی و ثبات ، اعتماد به نفس ، زنده دلی و خود انگیختگی در تعاملات اجتماعی . این مقیاس به ویژه میزان اعتماد به نفس و جرأت ابراز وجود شخص را اندازه می گیرد .
5- خود پذیری – Sa : به سنجش عواملی همچون احساس ارزش شخصی پذیرش خود و استعداد برای اندیشیدن و عمل كردن مستقل طراحی شده است .
6- احساس خوب بودن – Wb : برای كمك به تشخیص نیمرخ هایی كه در آنها ” وانمود بد ” صورت گرفته است تدوین شد .
ب – مقیاسهای مربوط به اجتماعی شدن مسئولیت پذیری ارزشهای بین فردی و منش .
7- مسئولیت پذیری – Re : به سنجش ویژگیهایی مانند ” وظیفه شناسی مسئولیت پذیری قابلیت اعتماد عمل كردن بر اساس نظم و مقررات و اعتقاد بر اینكه عقل و دلیل باید بر زندگی حاكم باشد ، می پردازد .
8- اجتماعی شدن – So : سنجش احتمال رفتار جامعه ستیزی را داشته بعدها به عنوان شاخصی از بلوغ اجتماعی و درستكاری اجتماعی درآمد . برای اندازه گیری میزان پذیرش و جانبداری از هنجارهای اجتماعی تدوین شد
…..
……..
…………..
توجه: (ممکن است هنگام انتقال از فایل ورد به داخل سایت بعضی متون به هم بریزد یا بعضی نمادها و اشکال درج نشود ولی در فایل دانلودی همه چیز مرتب و کامل است)
ویژگی پرسشنامه (بطور خلاصه)
تعداد گویه ها: 180
تعداد مولفه: مولفه دارد (ذکر شده در معرفی پرسشنامه)
روایی و پایایی: دارد (داخلی و خارجی)
نحوه نمره گذاری: دارد
منبع: دارد (به شیوهAPA)
نوع فایل: WORDو قابل ویرایش با فرمت doc
قوانین ارسال دیدگاه در سایت