چارچوب نظری و پیشینه پژوهش تیزهوشی دانش آموزان
چارچوب نظری و پیشینه پژوهش تیزهوشی دانش آموزان
دانلود مبانی نظری و پیشینه تحقیق تیزهوشی دانش آموزان که در آن به بررسی (چارچوب) ادبیات نظری و پیشینه نظری پژوهش در تحقیقات داخلی و خارجی می پردازیم.
مشخصات فایل
تعداد صفحات | ۷۱ |
حجم | ۷۱ کیلوبایت |
فرمت فایل اصلی | docx |
دسته بندی | روانشناسی و علوم تربیتی |
توضیحات کامل
چارچوب نظری و پیشینه پژوهش تیزهوشی دانش آموزان عنوان نوشتار برای فصل دوم پایان نامه می باشد.
در سال ۱۹۷۲، گزارش مارلند از نیازهای خاص دانش آموزان با استعداد خبر داد. این گزارش شامل تلاش هایی در مقیاس وسیع برای تعیین آن بود که چه شرایطی را مدارس ایالات متحده باید فراهم کند تا رشد هوش، استعداد و قریحه توانمندترین دانش آموزان را افزایش دهند. گزارش مارلند همچنین ۶ زمینه را مشخص کرد که در آن دانش آموزان می توانستند با استعداد یا نابغه باشند. ۱)توانایی عمومی هوش و ذکاوت، ۲)استعداد آکادمیکی (تحصیلی) خاص، ۳)تفکر خلاق یا سازنده ۴)توانایی رهبری ۵)توانایی در هنرهای بصری و اجرایی ۶)توانایی روانی- حرکتی(مارلند، ۱۹۷۲ به نقل از فیدلر، ۱۹۹۹).
تا زمان این گزارش، مفهوم با استعداد، در سیستم های مدرسه ناشناخته بود. کمی بعد از گزارش مارلند قانون جاکوب کی جاویتس ، قانون آموزش افراد با استعداد و نابغه در سال (۱۹۸۸) تصویب شد. این قانون لزوم فراهم کردن فرصت های مناسب آموزشی برای تمام دانش آموزان با هوش و با استعداد را در ایالات متحده آمریکا تصدیق می کند. این قانون جهت فراهم کردن آموزش خاص افراد با استعداد در ایالات متحده همچنان به توجیه و حمایت و پشتیبانی قانونی ادامه می دهد(فیدلر، ۱۹۹۹).
خصوصیات و ویژگی های مرتبط با افراد با استعداد
طبق نظر سیلورمن (1993)، ویژگی های هوشی و زکاوتی افراد با استعداد شامل موارد ذیل است: توان استدلال استثنایی، کنجکاوی از روی هوش و زکاوت، نرخ سریع فراگیری، مهارت در درک مجردات، فرآیند کامل تفکر، تخیل و تصور روشن، درک زود هنگم اخلاقی، اشتیاقی برای یادگیری، قدرت تمرکز، تفکر تحلیلی، تفکر واگرا، حس شدید به عدالت و ظرفیت تعقل. ویژگی های شخصیتی فهرست شده عبارتند از: بینش آفرینی، نیاز به درک، نیاز به تحریک روانی(ذهنی)، کمال گرایی، نیاز به درک/منطق، حس شوخ طبعی، حساسیت/ همدلی، شدت، پشتکار، خود آگاهی حاد، عدم هم رنگی با جماعت، قوانین پرس و جو/اقتدار، و تمایل به درون گرایی.
تحقیقات نشان داده، که دانش آموزانی که وقت بیشتری از صرف انجام تکالیف منزل و خواندنی های تفریحی می کنند به احتمال زیادتری از نظر تحصیلی با استعدادتر هستند تا آن هایی که این گونه کار نمی کنند. همچنین انتظارات بالای والدین و وضعیت اجتماعی اقتصادی خانواده نیز پیشگوهای مهمی در مورد استعداد هستند(کانستنتوپولاس و همکاران ، ۲۰۰۱).
نتایج پژوهش های جان (۱۹۸۸) و کولوف (۱۹۸۹) حاکی از آن است که تیزهوشان مقیم در مراکز آموزشی و تحصیلی شبانه روزی نسبت به هم تایان خود در مراکز پاره وقت، تضعیف خود پنداره و احساس شایستگی اجتماعی را تجربه می کنند. این امر به باور پژوهش گرانی چون نیهارت (۱۹۹۹) به این دلیل است که علاوه بر محروم سازی این افراد از تجارب زندگی با افراد عادی، در متمرکز نمودن افراد تیزهوش در مدارس یا مراکز خاص، زمینه تجربه استرس، ناکامی و حتی محرومیت، به دلیل فضای صرفاً متمرکز بریادگیری و پیشرفت به خوبی مهیا و فراهم است.
فهرست مطالب
فصل دوم مبانی نظری و پیشینه تحقیق در مورد تیزهوشی دانش آموزان
گفتار اول: تیزهوشی 7
چند تعریف از استعداد (تیزهوشی) 7
تاریخچه ی تیزهوشی و بااستعدادی 8
خصوصیات و ویژگی های مرتبط با افراد با استعداد 11
جدول (۲-۱) مقایسه دانش آموزان خوب و دانش آموزان با استعداد(زابوس،۱۹۸۹، صفحه ۹۸) 12
تیز هوشی در اقلیت های نژادی و دختران 14
تاب آوری (رزیلنسی) در تیزهوشان 14
تناقضات مربوط به ارائه آموزش خاص برای افراد با استعداد و تیزهوش 16
نظریه های جاری در مورد هوش، استعداد و برنامه ریزی آموزشی 22
اثر برنامه های مختلف بر دانش آموزان با استعداد 26
جدول (۲-۲) مزایا و معایب برنامه های مختلف برای افراد با استعداد(دلکورت و همکاران، ۱۹۹۴، صفحه ۴۹) 30
گفتار دوم: پیشینه پژوهش 33
تحقیقات انجام شده در خارج از کشور 33
تحقیقات انجام شده ی داخلی 36
منابع 47
توضیحات بیشتر و دانلود
صدور پیش فاکتور، پرداخت آنلاین و دانلود
قوانین ارسال دیدگاه در سایت