مارکتینگ پروژه 20 | مرجع فایل های دانلودی - پروژه آماده - پروژه دانشجویی - پاورپوینت آماده
0

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

آب شیرین كالاى كمیاب آینده

دسته بندی :جغرافیا مدیریت 29

رواناب ذوب برف به نهرها در تمام دنیا، ذوب برف قسمت بزرگی از جابجایی آب در طبیعت است در اقلیم سردتر بخش زیادی از جریان چشمه‌ها و جریان رودخانه‌ها از ذوب برف و یخ می‌باشد هنگام سیلاب، ذوب سریع برف باعث لغزش زمین‌ و جریان‌های غلیظ می‌شود

دسته بندی جغرافیا
فرمت فایل doc
حجم فایل 280 کیلو بایت
تعداد صفحات 29
برای دانلود فایل بر روی دکمه زیر کلیک کنید

دریافت فایل

آب شیرین کالای کمیاب آینده

رواناب ذوب برف به نهرها

در تمام دنیا، ذوب برف قسمت بزرگی از جابجایی آب در طبیعت است. در اقلیم سردتر بخش زیادی از جریان چشمه‌ها و جریان رودخانه‌ها از ذوب برف و یخ می‌باشد. هنگام سیلاب، ذوب سریع برف باعث لغزش زمین‌ و جریان‌های غلیظ می‌شود.

راه مناسب برای فهم تأثیر ذوب برف بر جریان رودخانه‌ها نگاه كردن به آبنمود یا هیدروگراف زیر است كه جریان متوسط روزانه‌ (میانگین جریان در هر روز) برای چهار سال در رودخانه‌ی نورث فورك در محل سد نورث فورك در كالیفرنیای آمریكا نشان می‌دهد. هیدروگراف، نموداری است كه نشان می‌دهد در هر زمان چه شدت جریانی آب در یك رودخانه در یك محل مشخص وجود دارد. ضمناً واحد شدت جریان مترمكعب در ثانیه (حجم در واحد زمان) می‌باشد. قله‌ی این نمودار كه حداكثر شدت جریان را نشان می‌دهد به دلیل ذوب شدن برف می‌باشد. در فروردین ماه سال 2000 میلادی شدت جریان حدود 34 مترمكعب در ثانیه می‌باشد در صورتی كه در مرداد ماه كه تمام برف‌ها ذوب شده‌اند،‌ جریان آب در رودخانه كاهش می‌یابد و به حدود 6/1 تا 1/2 متر مكعب در ثانیه می‌رسد.

جریان ناشی از ذوب برف در فصل‌های مختلف و سال‌های مختلف متفاوت می‌باشد. حداكثر جریان در سال 2000 را با حداكثر جریان در سال 2001 مقایسه كنید. به نظر می‌رسد كه یك خشكسالی شدید در منطقه‌ی كالیفرنیا در سال 2001 اتفاق افتاده است. كمبود حجم ذخیره‌ی آب برف در زمستان كمتر از مقدار آب دردسترس در بقیه‌ی سال می‌باشد. این موضوع بر روی حجم آب داخل مخازن پایین‌دست تأثیر می‌گذارد و این موضوع نیز یعنی حجم آب كمتر برای كشاورزی، شرب و بهداشت مردم.

جریان آب سطحی (رواناب): آب بارندگی كه بر روی سطح خاكی حركت می‌كند و به رودخانه‌ها می‌روند

رواناب سطحی بارندگی روی سطح زمین می‌باشد

بسیاری از مردم فكر می‌كنند كه بارندگی‌ها بر روی خشكی‌ها می‌ریزند، روی آنها جریان می‌یابند(رواناب) و به سمت رودخانه‌ها می‌روند و در نهایت به داخل اقیانوس‌ها تخلیه می‌شوند. اما واقعاً قضیه كمی پیچیده‌تر می‌باشد، چون‌كه رودخانه‌ها دائم در حال گرفتن آب و دادن آب به زمین می‌باشند. اما به هرحال، باز هم بیشتر آب داخل رودخانه‌ها مستقیماً از بارندگی‌ها و رواناب آنها می‌باشد.

معمولاً بخشی از باران به زمین نفوذ می‌كند، اما وقتی باران به زمین كاملاً خیس یا غیر قابل نفوذ برخورد می‌كند، مانند جاده‌ی آسفالته و یا پشت‌بام خانه‌ها، شروع به جاری شدن در جهت ارتفاع كمتر خواهد كرد. در طی یك باران با شدت زیاد، شاید شما رگه‌های كوچك جریان آب را كه به سمت سراشیبی می‌روند را دیده باشید. این شكل نشان می‌دهد كه چگونه رواناب وارد یك نهر كوچك می‌شود. رواناب در این شرایط روی زمین لخت حركت می‌كند و رسوب‌ و دانه‌های خاك را نیز با خود حمل می‌كند و به داخل رودخانه می‌آورد (كه برای كیفیت آب مناسب نیست). این رواناب راه خود را برای بازگشت به اقیانوس شروع كرده است.

مانند تمام اجزای دیگر چرخه‌ی آب ارتباط بین رواناب سطحی و بارندگی در زمان و مكان مختلف، متفاوت می‌باشد. تقریباً رگبارهای جنگل آمازون و صحرای جنوب‌غربی ایالات متحده همانند هم هستند اما الگوهای مختلفی از رواناب را ایجاد می‌كنند. رواناب‌های سطحی توسط عوامل هواشناسی، زمین‌شناسی و عوارض زمین (پستی‌ها و بلندی‌ها) متأثر می‌شوند. فقط حدود یك سوم بارندگی روی خشكی‌ها به نهرها و رودخانه‌ها می‌رسند و از آنجا به اقیانوس‌ها باز می‌گردند. دو سوم دیگر، تبخیر می‌شوند، تعرق پیدا می‌كنند و یا به داخل آب‌های زیرزمینی نفوذ می‌یابند. رواناب‌های سطحی همچنین توسط انسان‌ها برای موارد مختلف مصرف می‌شوند.

جریان آب: حركت آب در رودخانه‌ها

دفتر بررسی‌های زمین‌شناسی ایالات متحده آمریكا از كلمه ”جریان آب“ به منظور حجم آب جاری در رودخانه‌ها، نهرها یا جوی‌ها استفاده می‌نماید.

اهمیت رودخانه‌ها

برای دانلود فایل بر روی دکمه زیر کلیک کنید

دریافت فایل

مدیریت

طراح و مدیر مارکتینگ پروژه _ خوشحال میشم که بتوانم قدمی در رشد و برطرف ساختن نیازهای شما عزیزان بردارم.

مطالب زیر را حتما بخوانید:

قوانین ارسال دیدگاه در سایت

  • چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه اشخاص مدیر، نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لینک کوتاه: