تحقیق تاریخچه گندم
تحقیق تاریخچه گندم
دسته بندی | کشاورزی |
فرمت فایل | doc |
حجم فایل | 29 کیلو بایت |
تعداد صفحات | 43 |
منشاء گندم به درستی روشن نیست. هرودوت مورخ معروف یونانی كه یادداشتهایی از یك پیشوای مذهبی (……) را جمعآوری كرده، از مطالعه آنها به این نتیجه رسیده كه گندم در زمان حكومت كلده و آشور و پیش از آن در بینالنهرین به طور وحشی میروییده است، اون در پنج قرن پیش از میلاد در نوشتههای خود روش خرد كردن گندم و تهیه نان در مصر را شرح داده است.
كاوشهای باستانی شناسی اخیر نشان داده است كه گونههای گندم وحشی از حدود 1500 سال پیش از ویلائ در مصر و بینالنهرین میروییده است.
دانههای گندم همراه با مومیاییهای فراعنه مصر از اهرام این كشور به دست آمده است. استرابون مورخ معروف معتقد است كه نوعی گندم وحشی از سواحل رود سند به دست آمده، لینه گندم را منتعلق به كوههای اورال میداند و ادیسه آن را از سیسیل میداند، به هز حال بیشتز پژوهشگران منشاء گندم را جنوب غربی آسیا دانستهنا دو تا آنجا كه به كشورعزیزمان مربوط میشود نمونههای گندم در كاوشهای باستانشناسی دامغان كشف شده كه نشانه قدمت این گیاه در آن منطقه است.
همچنین در غارهای نزدیك دریاچه خزر و همدان دانههای گندم به دست آمده است و باستانشناسان عقیده دارند كه گندم از حدود پنج تا شش هزار سال پیش از میلائ در این منطقه كشت میشده است، در حال حاضر هم در بیشتر كوههای كشورماننمونههای گندم وحشی دیده میشود. و یکی از گونههای گندم با پسوند اسم باستانی کشورمان Persia نامگذاری شده است.
گیاهشناسی گندم
گندم ممکن است Agropyron یا Aegilops باشد. چزء گیاهان گلدار زیر شاخه نهان دانهگان، در روده گیاهان تک لپهای، در راسته گلومی فلورا در تیره یا فامیل Grammineae یا Poaceae و جنس Triticum است.
تعداد گونههای شناخته شده گندم متجاوز از 3000 است اما از بین این تعداد حدود 10 گونه به طور كامل شناساسس شده و از بین این تعداد سه گونه در تجارت بینالمللی دارای اهمیت بیشتری میباشند كه هر سه از جنس تریتیكوم هستند . هبارتند از:
Triticum Vulgar (common wheat) _ T.Durum و T_Compactum ( club_wheat)
تریتیكوم و لگار مهمترین گندم مورد استفاده آسیابداران برای تولید آرد مناسب جهت تولید نان است، به علاوه بیشتر آرد مصرفی برای تولید بیسكویت و كیك هم از همین گونه تولید میشود، تریتیكوم و ولگار در محدودهای از شرایط اقلیمی قادر به رشد است و بنابراین عمومیت كمتری دارد.
تریتیكوم دیوروم مناسبترین گوهنه گندم برای تولید ماكارونی است.
تریتیكوم كمپكتوم دارای مقدار پروتئین كمتری است و برای تولید فرآوردههای قنادی و بیسكویت مناسب است.
قوانین ارسال دیدگاه در سایت