مارکتینگ پروژه 20 | مرجع فایل های دانلودی - پروژه آماده - پروژه دانشجویی - پاورپوینت آماده
0

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

سموم سیانوباكتریایی

سموم سیانوباكتریایی

دسته بندی علوم انسانی
فرمت فایل doc
حجم فایل 116 کیلو بایت
تعداد صفحات 96
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود

سموم سیانوباكتریایی

فهرست مطالب

عنوان

صفحه

چكیده

مقدمه

فصل اول: انواع سیانوباكترها و ویژگیهای بیولوژیكی، ظاهری و بلومهای سمی آنها

1-1- تاریخچه

1-2- ویژگیهای ساختاری و بیولوژیكی سیانوباكترها

1-3- بلومهای سمی (شكوفایی) سیانوباكترها

1-4- مهمترین راسته‎های جلبك‎های سبز ‎- آبی

1-5- تقسیم‎بندی سیانوباكترها از لحاظ شكل ظاهری

1-5-1- سیانوباكترهای رشته‎ای

1-5-2- سیانوباكترهای كلنی

فصل دوم: طبقه‎بندی سموم سیانوباكتریایی

2-1- طبقه‎بندی سموم سیانوباكتریایی براساس مكانیسم عمل

2-1-1- نوروتوكسین‎ها

2-1-2- هپاتوتوكسین‎ها

2-1-3- درماتو توكسین‎ها

2-2- انواع سیانوتوكسین‎ها

عنوان

صفحه

2-2-1- نودولارین‎ها

2-2-2- ساكسی توكسین‎ها

2-2-3- آناتوكسین a و هوموآناتوكسین a

2-2-4- آناتوكسین ‎a (S)

2-2-5- ‎Cylindrospermopsin

2-2-6- میكروسیس تین

2-2-6-1- دوام و پایدار میكروسیس‎تین در سلولها

2-2-6-2- خارج‏شدن‎سم‏هپتاپپتید(میكروسیس‎تین‎درطی‎تجزیة ‎Microcystis aeruginosa

2-3- طبقه‎بندی سیانوتوكسین‎ها براساس ساختمان شیمیایی

2-3-1- پپتیدهای حلقوی

2-3-2- آلكالوئیدها

2-3-2-1- آلكالوئیدهای سیتوتوكسیك

2-3-2-2- آلالوئیدهای درماتوتوكسیك

2-3-3- سموم لیپوپلی ساكاریدها ‎(LPS)

فصل سوم: اثرات مضر سموم سیانوباكترها

3-1- آزمایش سلامت انسان

3-1-1- قرار گرفتن در معرض اثرات حاد و غیرمزمن

عنوان

صفحه

3-1-2- قرار گرفتن در معرض اثرات مزمن

3-2- ارزیابی خطر

3-3- اثر بر ماهیان

3-4- اثر بر موجودات آبزی

3-5- تولید تركیبات بیواكتیو

3-6- صدمه از راه تماس تفریحی

3-7- مسمومیت حیوانی

3-8- اثر بر زئوپلانكتونها

3-9- اثر بر باكتریهای آبزی

فصل چهارم: روشهای كنترل و جلوگیری از شكوفایی

4-1- انعقاد یا چسبیدن، معلق بودن هوای محلول و جذب سطحی كربن فعال

4-2- كلرزنی

4-3- فیلتراسیون سریع و فیلتراسیون كندشنی

4-4- فرآیندهای غشایی

4-5- دما

4-6- اسیدیته ‎(PH)

4-7- كاهش فسفر و ازت

عنوان

صفحه

4-8- سولفات مس

4-9- سیمازین

4-10- ازن‎دار كربن

4-10-1- میكروسیس‎تینها و نودولارین

4-10-2- آناتوكسین a، آناتوكسین ‎S(a) و ساكسی توكسین

4-11- نور

4-12- كنترل بیولوژیك

4-12-1- تغذیه توسط زئوپلانكتونها

4-12-2- كپور نقره‎ای

فهرست جدول‎ها

عنوان

صفحه

4-1- جدول تأثیر ازن در از بین بردن میكروسیس تین ‎LR در صورت وجود یا عدم وجود مواد آلی

4-2- جدول تأثیر ازن در از بین بردن ‎Microcystis aeruginosa

چكیده

سیانوباكترها (جلبك‎های سبز ‎- آبی) جزء پروكاریوت‎ها محسوب می‎شوند. این فیتوپلانكتون‎ها معمولاً در آب‎های شیرین و لب شور یافت می‎شوند و از لحاظ شكل ظاهری به دو گروه رشته‎ای و كلنی تقسیم می‎شوند.

سیانوباكترها در هنگام بلوم (شكوفایی)، سمومی را تولید می‎كنند كه سلامت آب آشامیدنی را به مخاطره می‎اندازند و اثرات مضری بر روی موجودات زنده دارند. این سموم عبارتند از: میكروسیس‎تین‎ها، نودولارین‎ها، ساكسی توكسین‎ها، آناتوكسین ‎a، آناتوكسین ‎S(a) و ‎Cylindrospermopsin. این سموم از نظر ساختمانی متفاوتند و محدودة عصبی را شامل می‎شود. وجود سیانوباكترها و سموم آنها در مخازن آبی مورد استفاده برای آشامیدن به علت عدم مدیریت صحیح منابع و مخازن آبی است.

روش‎های تیمار آبی كه در این تحقیق مورد بحث قرار گرفته‎اند عبارتند از: كلرزنی، فیلتراسیون سریع یا كند، به ویژه استفاده از ازن و غیره، از موثرترین روش‎ها در از بین بردن سیانوباكترها هستند.

مقدمه

بعضی از جلبك‎های سبز ‎- آبی سمومی تولید می‎كنند كه وجود این سموم و افزایش آنها در آب آشامیدنی باعث ایجاد اثرات حاد و مزمن می‎گردد و ممكن است حیات موجودات زندة آبزی و دیگر موجوداتی را كه از این آب آلوده استفاده می‎كنند، تهدید كنند.

فعالیت‎های انسانی مانند ورود فاضلابهای شهری، صنعتی و كشاورزی كه حاوی عناصر غذایی فراوانی هستند باعث شكوفایی این جلبك‎ها می‎گردد و در نتیجه اكسیژن آب كاهش می‎یابد و آب رنگ و بوی نامطبوع پیدا می‎كند و سبب افزایش مرگ و میر موجودات زنده و یا افزایش بیماریهای حاد و مزمن می‎شود. مدیریت صحیح منابع آبی می‎تواند از لوم این جلبك‎ها جلوگیری كند.

با ارزیابی این سموم در منابع آبی و تعیین مقادیر آنها و اتخاذ روشهای مناسب برای مبارزه و كنترل آنها می‎توان میزان آلودگی منابع آبی و تعیین مقادیر آنها و اتخاذ روشهای مناسب برای مبارزه و كنترل آنها می‎توان میزان آلودگی منابع آبی به سموم سیانوباكترها را تا حد قابل ملاحظه‎ای كاهش داد و سلامت و بقاء موجودات زنده را تضمین كرد.

پژوهش‎ها و مطالعات فراوانی در زمینة روشهای كنترل این سموم صورت گرفه است و این روشها تا حد قابل ملاحظه‎ای در كاهش سموم سیانوباكترها مؤثر واقع شده‎اند. این روشها عبارتند از كنترل یا مبارزة بیولوژیك و یا افزودن مواد شیمیایی به منابع آب.

البته سیانوباكترها در بعضی از نقاط دنیا به علت اینكه شرایط مناسبی فراهماست تجمع زیستی پیدا كرده‎اند.

تاریخچه

سیانوفیت‎ها یا جلبك‎های سبز ‎- آبی در واقع همان سیانوباكترها هستند كه تا سال 1978 این میكروارگانیسم‎ها جزء جلبك‎ها محسوب می‎شدند تا اینكه در سال 1978 دانشمندی به نام ‎Stanier و همكارانش بررسی علمی بسیار منطقی روی این میكروارگانیسم‎ها انجام دادند و ثابت نمودند كه سیانوفیت‎ها نه تنها فاقد هسته و غشاء هسته می‎باشند، بلكه از نظر ضریب رسوبگذاری میتوكندری ‎SRNA شانزده می‎باشند كه شباهت بسیار زیاد بین آنها و باكتریهاست.

1-2- ویژگیهای ساختاری و بیولوژیكی سیانوباكترها

سیانوباكترها فاقد هستة مشخص، مژك و تاژك بوده و گروه اصلی پروكاریوتها را تشكیل می‎دهند. از نظر ساختمانی حاوی دیوارة سلولی هستند، كه در باكتریهای گرم منفی وجود دارد. با این تفاوت كه در بسیاری از آنها لایة پكتینی و سلولزی نیز موجود است. سیانوباكترها دارای رنگدانه‎های مخصوص بیلوپروتئین‎ها (فیكواریترین ‎C)، زانتین، كلروفیل ‎a و كاروتین. معمولاً كلروفیل ‎c و ‎b در سیانوباكترها وجود ندارند. جلبك‎های سبز ‎- آبی علاوه بر كلروفیل ‎a دارای رنگ خاص آبی به نام فیكوسیانین می‎باشند. رنگ قرمز فیكواریترین هم در برخی گونه‎ها دیده می‎شود. تقریباً در تمامی گونه‎ها اطراف سلول را یك غشاء ژله‎ای فرا گرفته است كه از بخش غشاء سلولی و یا از سلول مستقیماً ترشح می‎شود. واكوئل در سیانوباكترها از انواع هوایی و یا غذایی هستند كه واكوئل‎
های هوایی موجب شناوری سیانوباكترها در سطح آب و بهبود فتوسنتز می‎گردند. معمولاً ذرات رنگی (كروموبلاست) بر روی تیلاكوئید قرار دارند. سنتروبلاست‎ها در مركز سلول قرار دارند و برخلاف كروموبلاست‎ها ناحیة بی‎رنگ محسوب می‎شوند. طیف رنگ و رنگدانه‎ها در سیانوباكترها با توجه به نوع گونه متفاوت است. معمولاً، هیدراتهای كربن در سیانوباكترها وجود دارند كه به آمیلوپكتین معروفند. برخی از چربیها و پروتئین‎های دیگر نیز در سیانوباكترها دیده می‎شوند.

پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود

مدیریت

طراح و مدیر مارکتینگ پروژه _ خوشحال میشم که بتوانم قدمی در رشد و برطرف ساختن نیازهای شما عزیزان بردارم.

مطالب زیر را حتما بخوانید:

قوانین ارسال دیدگاه در سایت

  • چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه اشخاص مدیر، نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لینک کوتاه: