مارکتینگ پروژه 20 | مرجع فایل های دانلودی - پروژه آماده - پروژه دانشجویی - پاورپوینت آماده
0

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

شناسایی و اولویت بندی عوامل موثر در موفقیت سیستم برنامه ریزی منابع سازمان

شناسایی و اولویت بندی عوامل موثر در موفقیت سیستم برنامه ریزی منابع سازمان

هدف از این پایان نامه بررسی و رتبه بندی عوامل و شاخص های کلیدی موفقیت در استقرار برنامه ریزی منابع سازمانی ERP در شعب بانک پارسیان استان تهران می باشد

مشخصات فایل

تعداد صفحات ۱۴۷
حجم ۰ کیلوبایت
فرمت فایل اصلی doc
دسته بندی مدیریت

توضیحات کامل

دانلود پایان نامه کارشناسی ارشد رشته مدیریت

شناسایی و اولویت بندی عوامل موثر در موفقیت سیستم برنامه ریزی منابع سازمان

 
 
 
 
 
 
چکیده:
در دنیای امروز مدیریت بدون استفاده از ابزارها و راهکارهای مناسب و متکی بر فناوری مدرن روز ، کاری بس دشوار می باشد . سیستم های مبتنی بر فن آوری اطلاعات  که در یکی دو دهه اخیر رشد چشمگیری را طی نموده اند ، از جمله ابزارهای مدیریت و برنامه ریزی می باشند که حوزه‌های وسیعی را تحت پوشش خود قرار داده اند . سیستم های برنامه ریزی منابع سازمان   نمونه ای از این قبیل می باشند که در چند سال اخیر در کشور ما مورد استقبال فراوان قرار گرفته و به عنوان راه حل معضلات و مشکلات سازمان ها و اصلاح روش‌های انجام کار از آن یاد می شود .
 
بنابراین این تحقیق در صدد بود به شناسایی و اولویت بندی عوامل مؤثر در موفقیت سیستم برنامه ریزی منابع سازمان در شعب بانک پارسیان استان تهران، بپردازد. با توجه به جامعه پژوهش، تعداد ۲۸۴ نفر به عنوان نمونه با روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شده اند. دراین پژوهش از یک پرسشنامه محقق ساخته ۲۴سوالی بر اساس طیف پنج درجه ای لیکرت (کاملاً موافقم، موافقم، بی نظرم، مخالفم، کاملاً مخالفم) برای گردآوری اطلاعات استفاده شد . در این تحقیق از آمار استنباطی و توصیفی استفاده و برای انجام این تحلیل ها از نرم افزار آماری SPSS وهمچنین برای رتبه بندی عوامل از مدل تاپسیس ( TOPSIS) استفاده شده است و نتایج نشان دادند که کلیه فرضیه های تحقیق مورد تایید قرار گرفت و همچنین متغیرهای تحقیق با استفاده از از نرم افزار تاپسیس رتبه بندی شده اند که در آن عومل بترتیب سازماندهی، کنترل پروژه، برنامه ریزی منابع انسانی، یافتن کارمند و صلاحیت مدیر پروژه از بیشترین و. کمترین اهمیت برخوردار می باشند.
 
 
 
کلیدواژه ها:
بانک پارسیان
مدل تاپسیس ( TOPSIS)
برنامه ریزی منابع سازمان(ERP) 
 
 
 
 مقدمه
در دنیای امروز مدیریت بدون استفاده از ابزارها و راهکارهای مناسب و متکی بر فناوری مدرن روز ، کاری بس دشوار می باشد . سیستم های مبتنی بر فن آوری اطلاعات  که در یکی دو دهه اخیر رشد چشمگیری را طی نموده اند ، از جمله ابزارهای مدیریت و برنامه ریزی می باشند که حوزه‌های وسیعی را تحت پوشش خود قرار داده اند . 
سیستم های برنامه ریزی منابع سازمان   نمونه ای از این قبیل می باشند که در چند سال اخیر در کشور ما مورد استقبال فراوان قرار گرفته و به عنوان راه حل معضلات و مشکلات سازمان ها و اصلاح روش‌های انجام کار از آن یاد می شود(حجازی ،۱۳۹۱).
 
نظام برنامه ریزی منابع سازمان(ERP) ، عامل اصلی مدیریت موفق اطلاعات در سازمان ها است. اما استقرار بسیاری از نظام های (ERP)،  با شکست مواجه شده است . زیرا مدیران سازمان ها فکر می کنند که صرفاً خرید نظام (ERP)،  کافی است . نظام برنامه ریزی منابع سازمان ، نظام های اطلاعاتی بسیار پیچیده ای هستند و عوامل بسیاری بر استقرار موفق آنها تأثیرمی گذارند . سازمان ها باید از مهمترین عوامل موثردر استقرار موفق  (ERP)، آگاه باشند وآنها رافراهم کنند(عالم تبریز،۱۳۸۹).بکارگیری و پیاده سازی فرآیند سیستمهای برنامه ریزی منابع سازمان( ERP) یک چالش فنی – اجتماعی است که بر سطوح استراتژیک و عملیاتی شرکت تاثیر گذار خواهد بود و لزوما اجرای آن بازده مورد انتظار سازمان استفاده کننده را به همراه نخواهد داشت . بدین منظور باید قبل ازپیاده سازی ERP میزان آمادگی سازمان برای پیاده سازی این سیستم ، ارزیابی شود . لازم است یک سازمان قبل ازپیاده سازی ERP وضعیت کنونی خود را با توجه به عوامل اثر گذار بر آمادگی سازمان جهت پیاده سازی موفق  ERP را مشخص نماید (ناظمی،۱۳۸۶).
 
 
بیان مسأله   
سیستم ERP ابزارهای نرم‌افزاری جهت مدیریت داده‌های سازمان هستند. سیستم‌های ERP به سازمان کمک می‌کنند تا به امور زنجیره‌ی تامین، دریافت ، مدیریت موجودی ، مدیریت سفارشات مشتری ، برنامه‌ریزی تولید ، حمل و نقل ، حسابداری ، مدیریت منابع انسانی و سایر عملیات تجاری خود رسیدگی نمایند (سومرز و نلسون  ، ۲۰۰۳) .با این حال پیاده سازی پروژه های برنامه ریزی منابع سازمان نیاز به سرمایه گذاری های زیادی دارد و پیاده سازی تعداد قابل توجهی از این پروژه ها با شکست گزارش شده است. 
 
مطالعات نشان می دهد که هدف پیاده سازی سریع در این پروژه ها برآورد نشده و در نتیجه ، شکست این پروژه ها ، هزینه های بسیار زیادی را بر شرکت های سرمایه گذار تحمیل کرده است . از طرف دیگر، این شکست ها باعث افزایش ریسک بازار این محصولات و بدبینی مدیران و سرمایه گذاران نسبت به آنها شده است . این موضوع باعث شده است که اخیرا در ارتباط با شناسایی عوامل بحرانی موفقیت در اجرای این پروژه ها تحقیقاتی به عمل آید (علیزاده و حنفی زاده، ۱۳۸۵) که در حقیقت بخش اول برای تدوین نقشه راه پیاده سازی آن را تشکیل میدهد. سیستم های برنامه ریزی منابع سازمان لزوما سیستم-های توجیه پذیری برای همه سازمانها در راستای تحقق اهدافشان نمی باشند زیرا که یک تصمیم خرید و پیاده سازی اشتباه در مورد چنین پروژه های سرمایه بری ، چه بسا که به نابودی کل سازمان منجر گردد (عالم تبریز و همکاران، ۱۳۸۹). 
 
یک سیستم جامع و یکپارچه مانند سیستم برنامه ریزی منابع سازمان  که فراتر از یک سیستم اطلاعاتی  و همچنین فراتر از یک سیستم لجستیکی است سبب بهبود عملکرد سازمان های پولی و مالی مانند بانک و ایجاد یک سازمان نتیجه گرا برای دستیابی به اهداف تعریف شده خواهد شد؛ تا  سازمان های پولی و مالی مانند بانک بتوانند در یک محیط مبتنی بر دانش، ابزارهایی برای تجزیه و تحلیل داده ها برای صرف زمان کارکنان به انجام کارهای با ارزش شود . این سیستم قابلیت جمع آوری اطلاعات از تمامی نقاط محیط به درون سازمان را دارد؛ همچنین با کاهش زمان سیکل انجام فعالیت ها، مدیریت بهتر دارایی ها و کاهش هزینه ها ، بانک را ممکن می سازد.از منظر کلان می توان کاربرد ERP  را به دو دسته تولید و خدمات تقسیم بندی نمود.بی شک از حوزه هایی که نیاز به این فناوری در آن مشهود و تاکنون آنچنان که باید به آن پرداحته نشده است حوزه بانک ها و موسسات مالی که (ارائه دهنده خدمات به مشتریان خود هستند) می باشد.نوع انتظارات مشتریان در این سازمان ها حول محورهای صحت و سرعت قرار گرفته است.در حالیکه شیوه  مدیریتی و استفاده از فناوری این مراکز به این دو مقوله نپرداخته و کماکان این دسته سازمانها به طور سنتی اداره می شوند.
 
سیستم های ERP به دلیل ماهیت پیچیده و تغییرات عمده ای که در فرهنگ کاری یک سازمان ایجاد می کنند برای پیاده سازی نیاز به بررسی عمیق و انجام کامل امکان سنجی دارند.زیرا پیاده سازی اینگونه سیستم های بزرگ علاوه بر تغییرات سیستمی نرم افزاری، تغییرات فرایند را نیز در پی دارد.
بدین معنی که فرایندهای موجود باید مطابق بهترین الگوهای پیشنهادی پرکت ارائه کننده سیستم که پس از سالها تجربه شده، تغییر یابد مهندسی مجدد کسب و کار یکی از مراحل کلیدی است که مشاوران و متخصصان ERP به آن توصیه موکد دارند.
 
استقرار سیستم های برنامه ریزی منابع سازمان دارای مراحل مختلفی مانند ارزیابی آمادگی سازمان برای پذیرش و بهره برداری مناسب از این سیستم ها، انتخاب سامانه مناسب، پیاده سازی سامانه و پشتیبانی از این سامانه هاست.  یکی از مراحل اولیه برای استقرار سیستم های برنامه ریزی منابع سازمان شناسایی و اولویت بندی  عوامل و شاخص های کلیدی موفقیت در پیاده سازی این سیستمهاست محققان بسیاری به عناوین متفاوتی سعی بر روشن تر کردن عوامل موفقیت ها در سازمان ها داشته اند در این تحقیق نیز برآن شدیم تا به شناسایی عوامل کلیدی موفقیت در پیاده سازی  این سامانه در  بانک پارسیان استان تهران  بپردازیم. 
 
با توجه به زمینه های علمی، فرهنگی مطالب فوق، معیارهای سنجش موفقیت یعنی شاخص ها یی که می توان در هر زمینه شناسایی کرد که نشان می دهند در مقایسه با کشورهای پیشرفته در زمینه جنگ های مجازی، در چه رتبه ای قرار داریم بعلاوه در راستای این شاخصها میتوان گامهای بلندمدت خود را تنظیم نموده و در نهایت با برنامه ریزی استراتژیک بلند مدت توسعۀ صنعت بانکداری در چارچوب سند چشم انداز، شفاف حرکت نماییم. 
 
با برررسی  ادبیات موضوعی و تحقیفات گسترده ای که در این زمینه صورت گرفته است ، ما در این پژوهش با پنج عامل کلیدی (برنامه ریزی، سازماندهی، یافتن کارمند، رهبری و کنترل )  به عنوان عوامل مؤثر در موفقیت سیستم برنامه ریزی منابع سازمان شعب بانک پارسیان استان تهران روبرو هستیم. 
در این پژوهش برآنیم که با بررسی پنج عامل کلیدی به عنوان عوامل مؤثر در موفقیت سیستم برنامه ریزی منابع سازمان شعب بانک پارسیان استان تهران،به اولویت بندی عوامل و شاخص های شناسایی شده  پرداخته و در پایان به ارائه راهبردها و روشهای مناسب برای رسیدن به موفقیت سیستم برنامه ریزی منابع سازمان در شعب بانک پارسیان استان  بپردازیم.
 
 
 
فهرست مطالب
چکیده   1
فصل اول:کلیات تحقیق
۱– 1- مقدمه ۳
۱-۲- بیان مسأله    4
۱-۳- اهمیت وضرورت انجام تحقیق ۸
۱- ۴- اهداف تحقیق ۱۱
۱-۵- سؤال های تحقیق ۱۲
۱- ۶- قلمرو تحقیق  13
۱-۶-۱- قلمرو موضوعی تحقیق ۱۳
۱-۶-۲- قلمرو مکانی تحقیق ۱۳
۱-۶-۳- قلمرو زمانی تحقیق ۱۳
۱-۷- تعاریف نظری و عملیاتی متغیرها و واژه های کلیدی ۱۴
۱-۷-۱- تعریف نظری ۱۴
۱-۷-۱-۱- سیستم  برنامه ریزی منابع سازمان:  14
۱-۷-۱-۲- روش تاپسیس  ( TOPSIS)   14
۱-۷-۲ تعریف عملیاتی ۱۵
۱-۸مدل تحقیق:  15
 
فصل دوم:مطالعات نظری
۲-۱- مقدمه ۱۸
۲-۲-  سیستم برنامه ریزی منابع سازمانی (ERP)  19
۲-۲-۱- تعریف مفهومی ERP  21
۲-۲-۲- تعریف ابزاری ERP  22
۲-۳- سیر تکاملی سیستم‌های برنامه‌ریزی منابع سازمان (ERP) 22

۲-۴- فرآیند استقرار ERP در سازمان ها  27

۲-۵ روش های استقرار ERP در یک سازمان ۳۳
۲- ۶ – اهمیت نظام برنامه ریزی منابع سازمان ۳۹

۲-۷ عوامل موفقیت در استقرار نظامهای برنامه ریزی منابع سازمان۴۱

۲-۸- ERP چگونه می تواند بهره وری را در سازمان افزایش دهد ؟ ۴۷
۲-۹- لزوم پیاده سازی ERP   49
۲-۱۰- انواع روش های استقرار (Enterprise Resource Planning :ERP) سیستم برنامه ریزی منابع سازمان:  54
۲-۱۱- نقش نیروی انسانی در انجام پروژه های ERP 

۲-۱۲- عوامل مؤثر در اجرای اثربخش پروژه‌های ERP  

۲-۱۲-۲- شرکت مجری  60
۲-۱۳- عوامل موفقیت ERP  61
۲-۱۴- دلایل شکست پروژه های ERP  61
۲-۱۵- مزایا ومعایب ERP 62
۲-۱۵-۱- مزایای ERP  62
۲-۱۵-۲- معایب ERP  62
۲-۱۶- ERP در ایران  63
۲-۱۷- ERP   از دیدگاه مدیریتی  65
۲-۱۸- بانک پارسیان ۶۷
۲-۱۹- روش تاپسیس  ( TOPSIS)   68
۲-۲۰- پیشینه پژوهش ۶۸
۲-۲۰-۱ -تحقیقات داخلی ۶۸
۲-۲۰-۲-تحقیقات خارجی ۷۲
 
فصل سوم: روش شناسی تحقیق
۳-۱- مقدمه ۸۰
۳-۲-  روش تحقیق ۸۰
۳-۳-  جامعه آماری ۸۱
۳-۴- نمونه آماری ۸۱
۳-۵ – ابزار جمع‌آوری داده‌ها و اطلاعات  82
۳-۵-۱ منابع داده-ها ۸۲
۳-۵-۲ ابزار گردآوری داده-ها ۸۲
۳-۶- روایی و پایایی  83
۳-۶-۱- آلفای کرونباخ ۸۳
۳-۷ –  روش تجزیه و تحلیل داده‌ها و اطلاعات ۸۴
 
فصل چهارم: تجزیه و تحلیل داده ها
۴-۱- مقدمه   87
۴-۲- تجزیه و تحلیل توصیفی تحقیق ۸۷
۴-۲-۱- وضعیت میزان تحصیلات ۸۷
۴-۲-۱) وضعیت پاسخ دهندگان از نظر جنسیت ۸۸
۴-۲-۲) وضعیت پاسخ دهندگان از نظر سن ۸۹
۴-۲-۳) وضعیت پاسخ دهندگان از نظر سابقه کار ۸۹
۴-۲-۴) وضعیت پاسخ دهندگان از نظر سمت ۹۰
۴-۴- بررسی پایایی تحقیق ۹۰
۴-۵- تجزیه و تحلیل و آزمون فرضیات تحقیق ۹۲
۴-۲-۳-آزمون کولمگروف اسمیرنوف ۹۹
۴-۳-آماره استنباطی ۱۰۱
۴-۳-۱-الویت بندی شاخصها و معیارها با روش تاپسیس ۱۰۱
 
فصل پنجم: نتیجه گیری وپیشنهادات
۵-۱) مقدمه ۱۰۹
۵-۲) مروری بر مساله پژوهش ۱۱۰
۵-۳) جمع بندی نتیجه گیری، بحث و مقایسه ۱۱۲
۵-۴) محدودیت های تحقیق ۱۱۴
۵-۵) پیشنهادات ۱۱۵
۵-۶) پیشنهادات برای تحقیقات آتی ۱۱۵
منابع   117
 
 
فهرست جداول، نمودارها و شکلها
 
۱ جدول شماره ۲-۱ مخاطرات پیاده سازی ERP27
۲ جدول شماره ۲-۲ هزینه های چرخه عمر سیستم  32
۳ جدول شماره ۲-۳ روش پیاده سازی ERP 54
۴ جدول شماره ۲-۴ مقایسه استقرار یکباره با موازی  57
۵ جدول ۲-۵ جدول پیشینه پژوهش۷۶
فهرست اشکال
۱ شکل شماره ۲-۱ سیر تکاملی سیستم برنامه ریزی ۲۴
۲ شکل شماره ۲-۲مراحل تدریجی سیستم برنامه ریزی  26
۳ شکل شماره ۲-۳استقرار یکباره و آنی ۵۵
۴ شکل شماره ۲-۴ استقرار موازی و همزمان  56
۵ شکل شماره ۲-۵ استقرار بخشی  58
۶  شکل شماره ۲-۶ سطح پنج گانه ارزشی  67
۷ شکل شماره ۲-۷ مدل راهبردی مزایای ERP 75
 


توضیحات بیشتر و دانلود



صدور پیش فاکتور، پرداخت آنلاین و دانلود

محمد

من نویسنده این سایت هستم و خوشحالم که در کنار مدیریت سایت میتوانم هر روز تجربیات خودم رو افزایش دهم تا به ارائه خدمات بهتری بپردازم.

مطالب زیر را حتما بخوانید:

قوانین ارسال دیدگاه در سایت

  • چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه اشخاص مدیر، نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.


Warning: _() expects exactly 1 parameter, 2 given in /home/mpir1/public_html/wp-content/themes/Sigma/comments.php on line 19

لینک کوتاه: