مارکتینگ پروژه 20 | مرجع فایل های دانلودی - پروژه آماده - پروژه دانشجویی - پاورپوینت آماده
0

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

مبانی نظری و پیشینه تحقیق تیپ شخصیتی A و B

مبانی نظری و پیشینه تحقیق تیپ شخصیتی A و B

دانلود مبانی نظری و پیشینه تحقیق تیپ شخصیتی که در آن به بررسی (چارچوب) ادبیات نظری و پیشینه نظری پژوهش در تحقیقات داخلی و خارجی می پردازیم.

مشخصات فایل

تعداد صفحات ۱۸
حجم ۷۰ کیلوبایت
فرمت فایل اصلی docx
دسته بندی روانشناسی و علوم تربیتی

توضیحات کامل

این نوشتار مبانی نظری و پیشینه تحقیق تیپ شخصیتی قابل ویرایش با فرمت ورد doc بصورت جامع و کامل می باشد. در بخش اول (چارچوب) ادبیات نظری تیپ شخصیتی تشریح می شود و در بخش دوم پیشینه نظری تحقیق تیپ شخصیتی در پژوهش های داخلی و خارجی مورد بررسی قرار می گیرد. 

 

 

 

در یک تقسیم بندی، ویژگی های شخصی را به دو دستهA  وBتقسیم کرده اند. تیپA  وB از جمله از ویژگی های عمده شخصیتی است که بر رفتار انسان اثر می گذارد. الگوی رفتاری A وB را در دهه ۱۹۵۰ میلادی دو پزشک متخصص به نام فریدمن و روزمن (۱۹۸۳) شناسایی کردند.الگوی رفتاری تیپ A با تلاش های پیشرفت رقابتی، فوریت زمان و خصومتی که به راحتی بر انگیخته می شود، مشخص شده است. از سایر ویژگی های افراد تیپ A ، می توان سختکوشی، استرسی و ناشکیبا بودن به دیگران را نام برد. افراد تیپB بر خلاف تیپ A رفتار می کنند. آنها کمتر خشمگین می شوند و حتی به هنگام خشم، موقعیت را با واقع بینی بیشتر می پذیرند.

 

 

 

افراد واکنش‌های متفاوتی در  مقابله با عوامل استرس‌زا از خود نشان می‌دهند. یکی از شیوه‌های بررسی تفاوت رفتاری افراد هنگام قرار گرفتن در محیط‌های استرس‌زا، مطالعه الگوی رفتاری تیپ  A  می‌باشد. افراد تیپ A معمولاً عجول، کم حوصله، سختگیر، رقابت‌جو، برتری‌طلب، آتشی مزاج، پرخاشگر و کینه‌جو هستند. چنانچه غذا خوردن، صحبت کردن و راه رفتن شما تند و باعجله باشد و دائماً از دست افرادی که در کارشان سهل‌انگاری می‌کنند در رنج و عذاب باشید، مطمئن باشید که شما نیز جزو افراد تیپ A می‌باشید. از آنجایی که الگوی رفتاری با هر یک از متغیرهای مربوط به الگوی کلی ما از استرس مطابقت دارد، بنابراین در بخش‌های مختلف این فصل بیشتر بدان پرداخته می‌شود. اولاً الگوی رفتاری تیپ A می‌تواند تأثیر مستقیمی بر سطوح گوناگون عوامل استرس‌زایی که یک فرد با آن روبرو می‌شود، داشته باشد. برای درک بهتر این ارتباط، فرض کنید که افراد تیپ A بسیار سختگیر بوده و برای دستیابی به آرزوی بزرگی که دارند تلاش می‌کنند. این گرایشات رفتاری مورد پسند سازمان می‌باشد. بنابراین افراد تیپ A به دلیل کیفیت انجام کارشان مورد تشویق قرار می‌گیرند. از طرف دیگر چون این افراد پرخاشگر و رقابت‌جو می‌باشند، پس پیوسته در معرض درگیری با افراد دیگر قرار دارند. مطمئناً شما نیز با این واقعیت موافقید که درگیری و کشمکش با همکاران یکی از عوامل استرس‌زای مهم تلقی می‌شود. دوماً این که الگوی رفتاری تیپ A نه تنها عوامل استرس‌زا بلکه بر خود فرآیند استرس نیز تأثیر دارد.

 

 

 

 

 

احمدی(۱۳۹۲) در تحقیقی با عنوان بررسی رابطه تعارض و ابهام نقش و فرسودگی شغلی با تأکید بر تیپ شخصیتی به این نتیجه رسیده است که در تیپ شخصیتی نوع A بین ابهام نقش و فرسودگی شغلی رابطه مثبت و معنی داری وجود دارد. همچنین در تیپ شخصیتی نوع B بین ابهام نقش و فرسودگی شغلی رابطه مثبت و معنی داری وجود دارد. شدت این ارتباط در تیپ شخصیتی نوع B شدید تر است. ولی در هر دو نوع تیپ شخصیتی بین تعارض نقش و فرسودگی شغلی رابطه معنی داری مشاهده نشده است. لازم به ذکر است که متغیرهای ابهام نقش و تعارض نقش جزو عوامل استرس زای بازدارنده می باشند(احمدی، ۱۳۹۱).

 

 

 


توضیحات بیشتر و دانلود



صدور پیش فاکتور، پرداخت آنلاین و دانلود

محمد

من نویسنده این سایت هستم و خوشحالم که در کنار مدیریت سایت میتوانم هر روز تجربیات خودم رو افزایش دهم تا به ارائه خدمات بهتری بپردازم.

مطالب زیر را حتما بخوانید:

قوانین ارسال دیدگاه در سایت

  • چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه اشخاص مدیر، نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.


Warning: _() expects exactly 1 parameter, 2 given in /home/mpir1/public_html/wp-content/themes/Sigma/comments.php on line 19

لینک کوتاه: