مارکتینگ پروژه 20 | مرجع فایل های دانلودی - پروژه آماده - پروژه دانشجویی - پاورپوینت آماده
0

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

تاریخچه،خواص،مزایا و معایب زئولیت

تاریخچه،خواص،مزایا و معایب زئولیت

هدف از این مقاله بررسی تاریخچه،خواص،مزایا و معایب زئولیت می باشد

مشخصات فایل

تعداد صفحات ۸
حجم ۰ کیلوبایت
فرمت فایل اصلی doc
دسته بندی شیمی

توضیحات کامل

دانلود مقاله رشته شیمی

تاریخچه،خواص،مزایا و معایب زئولیت

 
 
 
 
مقدمه:
یکی از روش های مناسب و مقرون به صرفه در تثبیت شیمیایی (غیرمتحرک کردن عناصرسنگین )، استفاده از کانی های دارای ظرفیت جذب زیاد و قدرت آزادسازی کم می باشد (حمید پور و همکاران، ۲۰۱۰). زئولیت ماده ای مناسب جهت تثبیت شیمیایی می باشد (انصاری مهابادی و همکاران، ۲۰۰۷).زئولیت نوعی از آلومینوسیلیکاتهای متخلخل با بار منفی است که کارایی آن ها وابسته به ظرفیت تبادل کاتیونی و میزان منافذ ریز آن هاست (انصاری مهابادی و همکاران، ۲۰۰۷؛ محمدی ثانی و همکاران، ۱۳۹۰). این کانی دارای ساختار مولکولی تتراهیدرال بوده که به وسیله اتم های اکسیژن به هم متصل شده اند. زئولیت ها کریستال هایی آب دار از عناصر گروه II و I جدول تناوبی به خصوص سدیم، پتاسیم، منیزیم، کلسیم، استرانسیم و باریم هستند (حسینی ابری و همکاران،۲۰۰۷)، که از نظر کریستالوگرافی دارای فرمول سلول واحدی به صورت زیر می باشند: 
Mx / n [(Al2O3 )x (SiO2 )y ].WH2O
 
که در آن M: کاتیون قلیایی یا قلیایی خاکی با ظرفیت n، W: تعداد مولکول های آب و (x+y) بیانگر تعداد چهاروجهی های سلول واحد می باشد (حسینی ابری و همکاران، ۲۰۰۷).
زئولیت ها بزرگترین گروه تکتوسیلیکات ها را تشکیل می دهند و ۳۵ نوع توپولوژی مختلف در آنها شناسایی شده است که احتمالاً انواع بیشتری نیز وجود خواهد داشت. این کانی ها دربردارنده مقدار زیادی آب هستند و سختی آنها از ۵/۳تا ۵/۵ و جرم حجمی آن ها از ۲ تا ۴/۲ گرم بر سانتیمتر مکعب متغییر است (قربانی و اکبری شمسی خان، ۱۳۸۶). ساختار آنها از SiO4-4 و AlO4-5 تشکیل شده که به واسطه اتم های اکسیژن به هم متصل شده اند. جایگزینیSi4+ به وسیله Al3+ در تتراهیدرال ها باعث ایجاد بار منفی و ظرفیت تبادل کاتیونی بالا در آنها شده است (محمدآبادی و همکاران، ۲۰۰۹؛ ملکی و همکاران، ۱۳۹۰).
 
 زئولیت ها دارای حفره ها و کانال هایی با ابعاد ۱۰-۳ آنگستروم بوده که در داخل آنها ۲۰-۱۰ درصد آب وجود دارد (ملکی و همکاران، ۱۳۹۰). ابعاد حفرات و کانال های هر زئولیت از مشخصه های آن می باشد که باعث ایجاد پدیده جذب گزینشی یعنی جذب یک یون یا مولکول خاص در حضور گونه های دیگر می شود (حسینی ابری و همکاران، ۲۰۰۷ ). وجود این ساختمان در زئولیت به آن ها اجازه می دهد تبادل کاتیونی را با ظرفیت بین meq/g  2/13-4/73 داشته باشد (ملکی و همکاران، ۱۳۹۰).
 
 از خصوصیات بارز زئولیت ها قابلیت آن ها در دهیدراسیون برگشت-پذیر و همچنین تبادل کاتیون ها بدون تغییر ساختمانی است (حسینی ابری و همکاران، ۲۰۰۷). زیرا اسکلت ساختاری زئولیت ها شامل کانال-ها و حفره هایی است که کاتیون ها و مولکول های آب در آنها جای می-گیرند و تحرک این کاتیون ها هیچ گونه تغییری را در شبکه ساختاری آن به وجود نمی آورد. ویژگی های فوق سبب شده که زئولیت ها به عنوان جاذب مطلوبی برای حذف انواع فلزات سنگین مطرح شوند (ملکی و همکاران، ۱۳۹۰). برخی از مطالعات نشان می دهد که زئولیت ها سبب افزایش تشکیل اکسیدها، رسوب های کربنات- فلز و کمپلکس هایی می شود که باعث کاهش حلالیت فلزات می شود (شی و همکاران، ۲۰۰۹). 
 
 
 
کلمات کلیدی:

تاریخچه زئولیت

خواص زئولیت

مزایا زئولیت

معایب زئولیت

 
 
 
فهرست مطالب

-۹ زئولیت ۱

۱-۲-۹ معرفی زئولیت ۱

۲-۲-۹ تاریخچه کشف زئولیتها ۳

۳-۲- ۹ طبقه بندی زئولیتها ۳

به طور کلی محیطهای پیدایش زئولیتها را به این صورت میتوان طبقه بندی نمود: ۴

۵-۲- ۹ ذخایر زئولیت در ایران ۵

۶-۲- ۹ خواص زئولیتها ۵

۱- ۶ -۲-۹ جذب و حذف فلزات سنگین و نیمه سنگین از محیط ۶

۷-۲-۹ معایب زئولیتهای طبیعی ۷

منابع ۸
 
 
 


توضیحات بیشتر و دانلود



صدور پیش فاکتور، پرداخت آنلاین و دانلود

محمد

من نویسنده این سایت هستم و خوشحالم که در کنار مدیریت سایت میتوانم هر روز تجربیات خودم رو افزایش دهم تا به ارائه خدمات بهتری بپردازم.

مطالب زیر را حتما بخوانید:

قوانین ارسال دیدگاه در سایت

  • چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه اشخاص مدیر، نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.


Warning: _() expects exactly 1 parameter, 2 given in /home/mpir1/public_html/wp-content/themes/Sigma/comments.php on line 19

لینک کوتاه: