مارکتینگ پروژه 20 | مرجع فایل های دانلودی - پروژه آماده - پروژه دانشجویی - پاورپوینت آماده
0

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

دانلود تحقیق سرقفلی وقوانین حاكم بر آن 13 ص

دسته بندی :حقوق مدیریت 22

دانلود سرقفلی وقوانین حاكم بر آن 13 ص تحقیق سرقفلی وقوانین حاكم بر آن 13 ص مقاله سرقفلی وقوانین حاكم بر آن 13 ص سرقفلی وقوانین حاكم بر آن 13 ص

دسته بندی حقوق
فرمت فایل zip
حجم فایل 13 کیلو بایت
تعداد صفحات 16
برای دانلود فایل بر روی دکمه زیر کلیک کنید

دریافت فایل

فرمت فایل : ورد

قسمتی از محتوی فایل

تعداد صفحات : 16 صفحه

سرقفلی وقوانین حاكم بر آن سرقفلی كه در فرانسه تحت عنوان Foundde Commerce ودر حقوق انگلستان تحت عنوان Will Good از آن تعریف شده ، پدیده ای تقریباً نوظهور در كشور ماست وبه همین لحاظ در ابتدا بحثهای زیادی در خصوص حلیت یا عدم حلیت آن وجود داشت ، اما بیشترین ایراد در حول وحوش عنوان كسب یا پیشه یا تجارت بود .
اما پیرامون سرقفلی با وجود فتاوای اخیر فقها به خصوص حضرت امام (ره) دیگر شكی در حلیت آن باقی نمانده است ، حضرت امام (ره) دیگر شكی در كتاب تحریر الوسیله می فرمایند : مالك می تواند برای اجاره دادن محل هر مقدار كه بخواهد به عنوان سرقفلی از مستاجر بگیرد ومستاجر نیز اگر حق اجاره به غیر داشته باشد ، در اثنای مدت اجاره می تواند ملك را اجاره دهد وبرای اجاره دادن مبلغی به عنوان سرقفلی از مستاجر دوم بگیرد .
پس از تصویب روابط موجر ومستاجر در سال 39 وبه دنبال آن قانون مصوب 1356 كه ماده الحاقیه به قانون روابط موجر ومستاجر مصوب 1365 واخیراً قانون مصوب 1376 شكی در حلیت آن وجود ندارد .
اما سرقفلی چیست ؟
در فرهنگ فارسی سرقفلی پولی است كه مالك در قبال اجاره ملك خود از مستاجر می گیرد ودر فرهنگ حقوقی ؛ وقتی پولی كه مستاجر دوم (به معنی اعم) از مستاجر سابق در موقع انتقال اجاره بلاعوض می دهد وهمچنین مستاجر اول به موجر مالك می دهد .
اما معنی اصطلاحی وعرفی كه هم اینك مردم به آن آشنا می باشند اینست كه در صورت واگذاری مورد اجاره ملك مبلغی پول به عنوان سرقفلی از مستاجر می گیرد وبا اجاره متعرف آنرا به تصرف مستاجر می دهد .
البته در همین خصوص نیز دو نوع تعریف از سرقفلی ارائه گردیده است : 1.
نوع اول سرقفلی : مستاجر اول حق خود را به مستاجر دوم واگذار كند ودر قبال این واگذاری مبلغی را (كه با هم به توافق رسیده اند) دریافت دارد .
2.
نوع دوم ؛ امروزه مرسوم است كه هر گاه شخصی بخواهد ملك خود را جهت استفاده شغلی برای كسبی اجاره دهد ، قبلاً مبلغی به عنوان سرقفلی از مستاجر دریافت می دارد واین اقدام از آنجا نشأت گرفته است كه مالكین دریافته اند موضوع سرقفلی امری است عرفی ورایج ، پس به جای اینكه دیگران از این نعمت بهره مند شوند بهتر است خود متنعم گردد نكته ای كه همواره مورد بحث فراوان بین حقوقدانان بوده است ، در رابطه با مفهوم اصطلاح سرقفلی وحق كسب یا پیشه یا تجارت بود، عده ای معتقدند كه سرقفلی با حق كسب یا پیشه یا تجارت تفاوت دارد وبا استدلالهایی تحت این عنوان كه اختصاص یك فصل به عنوان حق كسب وپیشه وتجارت در قانون 1356 وعدم ذكر عنوان سرقفلی واستدلالهای دیگر كه بعضاً در آراء صادره از دادگاهها هم این تفكیك لحاظ گردیده را می بینیم كه دوستان ارجمند می توانند برای دیدن تفصیل این بحث به كتاب بهمن كشاورز تحت عنوان سرقفلی وحق كسب یا پیشه یا تجارت مراجعه فرمایند .
اما عده ای دیگر معتقدند كه حق سرقفلی كه در قانون روابط موجر ومستاجر مصوب 1339 از آن به عنوان حق كسب وپیشه وتجارت آمده است حقی است كه به موجب آن مستاجر متصرف در اجاره كردن محل كسب خود بر دیگران مقدم شناخته می شود ودر عرف بازار نیز وقتی می گویند تاجری سرقفلی مغازه اش را فروخت ، یعنی آنرا تخلیه كرد وبه دیگری واگذارد واین مفهوم هیچ گاه شامل انتقال سرمایه تاجر ونام تجاری او نمی شود .

برای دانلود فایل بر روی دکمه زیر کلیک کنید

دریافت فایل

مدیریت

طراح و مدیر مارکتینگ پروژه _ خوشحال میشم که بتوانم قدمی در رشد و برطرف ساختن نیازهای شما عزیزان بردارم.

مطالب زیر را حتما بخوانید:

قوانین ارسال دیدگاه در سایت

  • چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه اشخاص مدیر، نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لینک کوتاه: