بررسی سیر تكاملی هنر فلزكاری در ایران

بررسی سیر تكاملی هنر فلزكاری در ایران
دسته بندی | علوم انسانی |
فرمت فایل | doc |
حجم فایل | 19 کیلو بایت |
تعداد صفحات | 25 |
بررسی سیر تكاملی هنر فلزكاری در ایران
در این مقاله كه سیر تكاملی هنر فلزكاری را از حدود 5 هزار سال پیش از میلاد تا برپائی سلسله هخامنشیان بررسی می كند به شرح این قضیه پرداخته شده كه چگونه شد كه بشر فلز را شناخت و آن را به كار گرفت و در كدام قسمت جهان ابتدا فلزات را مورد بهره برداری قرار داده اند. از آنجایی كه در این مقاله فلز كاری بیشتر از لحاظ هنری بررسی شده فلزاتی مورد بررسی قرار گرفته اند كه جنبه هنر كاربردی آنها بیشتر بوده است. در ابتدای بررسی هر فلز (عنصر فلز) توضیحی از خود آن فلز از كتاب 89 فرهنگ بزرگ متالوژی و مواد ارائه شده كه در ابتدا شناختی راجه به شكل ظاهری و خواص هر فلز را در اختیار خواننده قرار می دهد. با مطالعه چهار كتاب معتبر فلز كاری كه در ایران موجود می باشد و همچنین مطالعه چند سایت اینترنتی با تاریخ ها و مطالب ضدو نقیضی كه حتی در خود یك كتاب هم بسیار دیده می شد مواجه شدم و سعی كردم اطلاعاتی را در این مقاله بیاورم كه قابل استدلال باشد و امكان پذیر است كه آنها را با مطالب و تاریخهایی كه در كتابهای دیگر است ، استدلال كرد.
صنایع دستی ایران خصوصاً هنر فلز كاری در زمان گذشته سر آمد تمام جهان بوده است.
بشر كه ابتدا وسایل مورد نیاز خود را از خاكی كه كاملاً راحت در اختیارش بود تهیه می كرد كم كم متوجه فلزاتی شد كه در طبیعت بارنگهای زیبا، متفاوت و درخشان جلب توجه می كردند این مردم توانستند با سخت كوشی و روح آفرینشگری خود آثاری جاودان بر جای بگذارند. آثاری كه تمدن و هنر خاص ایرانی را نشان می دهد و توانست بر فرهنگ و تمدن جهان نیز تأثیر بگذارد.
« پیشینه تحقیق »
در كتاب هفت هزار سال هنر فلزكاری ایران نوشته آقای محمد تقی احسانی، هنر فلز كاری ایران از ابتدای پیدایش تا استیلای مغولان بررسی شده است. در قسمت قبل از حكومت هخامنشیان كه موضوع مقاله من است مقدار زیادی از مطالب به نوع اشیاء كشف شده و شكل تزئینات آن پرداخته شده است. در كتاب صنایع دستی كهن ایران نوشته آقای هانس ای . وولف در قسمت فلز كاری به بررسی تمام شاخه های فلز كاری مانند ورشو سازی، سماور سازی و … پرداخته شده و آن قسمت كه راجع به تاریخچه فلز كاری و فلزهای مختلف است بسیاری از مطالب را بررسی جایگاه معادن فلزات در ایران تشكیل داده است.
«جغرافیای ایران باستان»
«تاریخچه فلز كاری در ایران و جهان»
قوانین ارسال دیدگاه در سایت