مارکتینگ پروژه 20 | مرجع فایل های دانلودی - پروژه آماده - پروژه دانشجویی - پاورپوینت آماده
0

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

اثر افزایش آهک بر خصوصیات تحکیمی خاک‌های رسی-گچی

اثر افزایش آهک بر خصوصیات تحکیمی خاک‌های رسی-گچی

دانلود مقاله اثر افزایش آهک بر خصوصیات تحکیمی خاک‌های رسیگچی

مشخصات فایل

تعداد صفحات ۲۴
حجم ۰ کیلوبایت
فرمت فایل اصلی doc
دسته بندی مهندسی عمران

توضیحات کامل

اثر افزایش آهک بر خصوصیات تحکیمی خاک‌های رسی-گچی

 
 
چکیده
     شبکه آبیاری و زهکشی مارون در جنوب شرق استان خوزستان واقع شده و در بیشتر بخشها دارای خاک های گچی است. در این تحقیق با توجه به تخریب های موجود در شبکه که در اثر زیرشویی و انحلال خاک رخ داده بود از محل های تخریب شده نمونه برداری گردید. با توجه به آزمایش های متعدد فیزیکی، شیمیایی و مقاومتی خاک، مشخص شد عمده ترین عوامل تخریب ناشی از شرایط ژئوتکنیکی خاکریز کانالها نظیر تورم و وجود املاحی نظیر گچ یا ماسه در آن می باشد. 
 
در این تحقیق با در نظر گرفتن ویژگی های آهک، از این ماده جهت بهسازی خاک مورد مطالعه، با عیارهای ۵۰، ۱۰۰ و ۲۰۰ کیلوگرم در هر مترمکعب خاک استفاده و آزمایش تحکیم به منظور بررسی تاثیر آن بر خصوصیات مکانیکی و تحکیمی خاک رسی- گچی انجام گردید. نتایج به طور کلی نشان داد که تمام عیارهای ذکر شده در کاهش ضریب تحکیم خاک مورد مطالعه، تاثیر بسزایی داشته اند؛ به طوری که، در عیار ۱۰۰ مشخص شد که ضریب تحکیم در بیشترین مقدار ۵۰ برابر و در کمترین مقدار ۴ برابر کاهش می یابد.
 
به علاوه نتایج نشان داد که در عیار آهک ۵۰ و ۱۰۰کیلوگرم در هر مترمکعب در اولین مرحله بارگذاری، زمان مورد نیاز برای ۵۰ درصد تحکیم ۲۶ برابر این زمان در نمونه شاهد خاک منطقه است. همچنین نتایج نشان داد که در عیار ۵۰ کیلوگرم در هر مترمکعب، شاخص فشردگی، ۱۸۰ برابر نسبت به نمونه شاهد کاهش یافته است. از طرفی، شاخص تورم پذیری در نمونه های بهسازی شده نیز از نمونه شاهد کمتر بدست آمد. در بیشترین میزان برای عیار آهک ۵۰، این شاخص ۷ برابر کاهش یافت.
 
 
 
کلید واژه‌ها: 

آهک

خاک‌های گچی

شبکه‌های آبیاری و زهکشی

خصوصیات تحکیمی

 
 
 
مقدمه
 
     گچ یکی از نمک های محلول بوده که می تواند تأثیر بسزایی بر ساختمان ها و سازه های آبی داشته باشد. چنانچه خاک های گچی در تماس با آب باشند، دچار انحلال گشته و ممکن است مشکلات زیادی را برای سازه به وجود آورد. با توجه به این موضوع و نیز با توجه به توسعه فعالیت های عمرانی، مشکلات ناشی از استفاده خاک های گچی به عنوان مسئله ای مهم در ساخت سازه-های آبی مطرح می باشد و تثبیت این خاک ها می تواند از نظر اقتصادی در بسیاری از پروژه ها به خصوص پروژه های آبی مقرون به صرفه باشد. در نظر گرفتن راهکارهای ساخت سازه ها در خاک های مسئله دار موجب پیشگیری از بوجود آمدن خسار‌های احتمالی و نیز ترمیم و یا تثبیت سازه های موجود ساخته شده بر روی این‌گونه خاک ها خواهد شد (۷). 
 
وجود مواد انحلال پذیر نظیر نمک طعام و گچ موجب می شود تا بر اثر تماس این خاک ها با آب، مواد مذکور در آب حل شده و قسمتی از ذرات جامد موجود در توده خاک ضمن انحلال خارج شوند. این پدیده در صورت تداوم می تواند موجب افزایش تخلخل و پوک شدن خاک گردیده و نهایتا با ایجاد نشست، موجب تخریب ساختمان خاک و فروریزش خاک شود (۳). باید توجه داشت که بهسازی خاک با استفاده از مواد افزودنی باید با درصد معینی از مواد بهسازی صورت پذیرد. استفاده از درصدهای بیشتر مواد افزودنی ممکن است کاهش مقاومت خاک را به همراه داشته باشد (۴). احدیان در تحقیقی به بررسی ضریب فشردگی خاک های منطقه اهواز پرداخت. در تحقیق وی، از مناطق مختلف شهر اهواز نمونه دست نخورده تهیه گردید و ضریب فشردگی از طریق آزمایش تحکیم و بازسازی نتایج آن به منحنی‌های بکر صحرایی تخمین زده شد. نتایج وی نشان داد که ارتباط بین شاخص فشردگی و نسبت پوکی اولیه خاک بیشترین همبستگی آماری را داراست (۲).
 
 علیزاده، برای تثبیت رمبندگی خاک تحقیقاتی انجام داد. بر اساس نتایج تحقیق وی تزریق برجای خاک موثرتر از سایر روش ها جهت تثبیت می باشد (۶). هاموند  در مورد بهسازی و افزایش مقاومت خاک های رسی تثبیت شده با آهک مطالعاتی را انجام داد. ایشان به این نتیجه رسید که مقاومت مخلوط خاک رس و آهک به حدی است که می توان از آن جهت عملیات خاک برداری کانال‌ها، تثبیت شیب جانبی کانال ها و همچنین جهت پی‌سازی در 
سازه هایی که بار وارده از آنها به پی زیاد نمی باشد استفاده نمود (۱۸). نوآیوو و اسینوبی  مطالعاتی در مورد تاثیر افزایش آهک بر روی خصوصیات تراکم و مقاومت محوری مخلوط خاک رس و آهک انجام دادند
 
 
 
فهرست مطالب

اثر افزایش آهک بر خصوصیات تحکیمی خاک‌های رسی-گچی ۱

چکیده ۲
کلید واژه‌ها: ۲
مواد و روشها ۷
نتایج و بحث ۱۰
جدول ۱- درصد گچ در نمونههای جمعآوری شده از خاک منطقه مورد مطالعه ۱۰
جدول ۲- نتایج آزمایش تراکم برای خاک شاهد و خاک به‌سازی شده با آهک ۱۲
جدول ۳- ضرایب تحکیم مربوط به نمونههای بهسازی شده توسط آهک ۱۳
جدول ۴- زمان لازم برای ۵۰ درصد تحکیم در هر بارگذاری برای نمونهها ۱۵
شکل ۱- زمان لازم برای ۵۰ درصد تحکیم در حالت‌های مختلف ۱۶
جدول ۵- مقادیر شاخص‌های مختلف تحکیمی برای کلیه نمونهها ۱۷
نتیجه گیری ۱۸
منابع ۲۰
 
 
 


توضیحات بیشتر و دانلود



صدور پیش فاکتور، پرداخت آنلاین و دانلود

محمد

من نویسنده این سایت هستم و خوشحالم که در کنار مدیریت سایت میتوانم هر روز تجربیات خودم رو افزایش دهم تا به ارائه خدمات بهتری بپردازم.

مطالب زیر را حتما بخوانید:

قوانین ارسال دیدگاه در سایت

  • چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه اشخاص مدیر، نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.


Warning: _() expects exactly 1 parameter, 2 given in /home/mpir1/public_html/wp-content/themes/Sigma/comments.php on line 19

لینک کوتاه: