مارکتینگ پروژه 20 | مرجع فایل های دانلودی - پروژه آماده - پروژه دانشجویی - پاورپوینت آماده
0

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

بررسی آثار اقتصادی- اجتماعی اجرای ساخت راه‌های جدید ترانزیتی

بررسی آثار اقتصادی- اجتماعی اجرای ساخت راه‌های جدید ترانزیتی

هدف اصلی این مقاله، ارائه نتایج ارزیابی اقتصادی پروژه احداث راه میان‌بر سربیشه خراسان جنوبی به بازارچه مرزی میل ۷۸ و نیز معرفی آثار اقتصادی اجتماعی اجرای این طرح می‌باشد

مشخصات فایل

تعداد صفحات ۲۳
حجم ۰ کیلوبایت
فرمت فایل اصلی doc
دسته بندی پایان نامه و مقالات رشته اقتصاد

توضیحات کامل

دانلود مقاله رشته اقتصاد

بررسی آثار اقتصادی- اجتماعی اجرای ساخت راه‌های جدید ترانزیتی

(مطالعه موردی پروژه سربیشه به بازارچه مرزی میل ۷۸ کشور)
 
 
چکیده
هدف اصلی این مقاله، ارائه نتایج ارزیابی اقتصادی پروژه احداث راه میان‌بر سربیشه خراسان جنوبی به بازارچه مرزی میل ۷۸ و نیز معرفی آثار اقتصادی- اجتماعی اجرای این طرح می‌باشد. ابتدا ضمن معرفی خصوصیات منطقه مورد مطالعه (استان خراسان جنوبی و شهرستان سربیشه)، وضعیت موجود مسیرهای مورد مطالعه و نیز مسیر پیشنهادی سه قطعه‌ای و ارائه آنالیزی از هزینه‌های احداث و به‌سازی هر یک از قطعات پیشنهادی با منافع حاصل از ارتقاء مشخصات فنی مسیرها مقایسه گردیده است.
 
در ادامه تجزیه و تحلیل هزینه- فایده طرح شامل، هزینه عملیات و منافع ریالی حاصله از حیث صرفه‌جویی (کاهش) در مصرف سوخت، کاهش زمان سفر و منافع ریالی حاصل از آن، کاهش میزان تصادفات و خسارات حاصله و فایده ریالی ناشی از آن، میزان صرفه‌جویی هزینه‌های عملیاتی، نقش آن در توسعه تبادلات تجاری (صادرات و واردات) به واسطه کاهش فاصله ترانزیت کالا به افغانستان و نیز شکوفایی اقتصادی استان خراسان جنوبی ارائه شده است. در پایان بر اساس نرخ تنزیل ۱۲ درصد، ارزش فعلی خالص فواید مذکور محاسبه شده و بر این اساس نرخ بازده داخلی سرمایه‌گذاری معادل ۴/۱۹ درصد به دست آمده است که این مهم، توجیه اقتصادی بالای این پروژه را تایید می‌نماید.
 
 
واژه های کلیدی:

ارزیابی اقتصادی

نرخ بازده داخلی سرمایه‌گذاری

راه سربیشه- بازارچه مرزی میل۷۸

 
 
 
مقدمه
در دنیای امروز، افزایش تبادلات اقتصادی و تجاری از نشانه‌های شتاب اقتصاد جهانی در مسیر جهانی‌شدن می‌باشد. از این حیث توسعه صنعت حمل و نقل برون‌مرزی و گسترش تبادلات ترانزیت بین‌المللی به واسطه احداث و گسترش راه‌های جدید و میان‌بر که مسیرهای قبلی را با زمان و مسافت کمتری طی نموده و صرفه‌های اقتصادی زیادی به ارمغان آورند حائز اهمیت فراوان است. پروژه تحت بررسی نیز از جمله مواردی است که هدف مذکور را در جهت شکوفایی اقتصادی منطقه فراهم نموده است.
 
در حال حاضر راه‌های دسترسی به درح و میل ۷۸ عبارتند از جاده آسفالته و فرعی درجه یک با آسفالت سرد که از بشرویه و در جهت شرق و در کیلومتر ۷۵ به درح متصل می‌گردد. یک راه فرعی و عمدتا با استفاده نظامی ‌نیز برای کنترل مرزها در محل و با امتداد شمال به جنوب نیز در شرقی‌ترین قسمت تمامی‌ پاسگاه‌های مرزی را پوشش می‌دهد و میل ۷۸ را نیز به اسدیه متصل می‌نماید. اتصال درح به میل ۷۸ نیز به صورت ۱۵ کیلومتر جاده آسفالته فرعی درجه دو و ۲۰ کیلومتر جاده دسترسی تا ماهی‌رود و ۲۰ کیلومتر جاده جیپ‌رو تا میل ۷۸ است. در حال حاضر، فاصله درح تا مرکز شهرستان ۷۵ کیلومتر و فاصله میل ۷۸ تا مرکز شهرستان ۱۳۰ کیلومتر است. 
 
به طور کلی این محور یکی از مسیرهای ترانزیت کالا از مرزهای آبی جنوب ایران به کشور افغانستان می‌باشد که با توجه به کوتاهی مسیر نسبت به سایر مسیرهای ترانزیتی دارای اولویت است‌. بر اساس آمار ارائه شده از سوی سازمان بازرگانی استان خراسان جنوبی، در سال ۱۳۸۲ بازارچه‌های مرزی استان بیش از ۲۰۰۰۰۰ تن مبادلات کالا با افغانستان داشته است‌. احداث راه مناسب به شهر فرا از استان فرا در افغانستان از محل کمک‌های تعهد شده دولت‌، تسریع در احداث پایانه‌های مرزی، به‌سازی و ارتقای سطح کیفی راه‌های فرعی و مرزی استان از طرح‌های اولویت‌دار مطرح شده در سند ملی توسعه استان می‌باشند‌. علاوه بر این موارد، احداث این مسیر که از سال ۱۳۸۶ (به عنوان نقطه زمانی صفر یا شروع طرح) مورد نظر بوده است، علاوه بر منطقی‌بودن نرخ بازده سرمایه‌گذاری و توجیه اقتصادی بالا، سبب افزایش سطح سرویس ترافیک‌، کاهش تصادفات‌، کاهش زمان سفر و صرفه‌جویی در مصرف سوخت و استهلاک وسایل نقلیه‌، افزایش تبادلات تجاری از استان خراسان جنوبی به افغانستان و… می‌گردد‌.
 
 
 
فهررست مطالب
بررسی آثار اقتصادی- اجتماعی اجرای ساخت  راه‌های جدید ترانزیتی ۱
(مطالعه موردی پروژه سربیشه به بازارچه مرزی میل ۷۸ کشور)TPPT 1
چکیده ۲
واژه های کلیدی: ۳
۱- مقدمه ۴

۲) بررسی ویژگی‌های شهرستان سربیشه ۵

جدول (۱)- بهرهبرداران کشاورز بر حسب نوع بهرهبرداری شهرستان سربیشه در سرشماری (۱۳۸۲) ۶
۲-۲) اقتصاد صنعتی و معدنی شهرستان منطقه مورد مطالعه ۶
۳-۲) اقتصاد بازرگانی منطقه مورد مطالعه ۷

۳) ارزیابی اقتصادی طرح و بررسی آثار اقتصادی و اجتماعی آن ۷

برآورد کل هزینه‌های اجرای طرح: ۱۱
۲-۳) ارزیابی اقتصادی طرح (تجزیه و تحلیل هزینه– فایده) ۱۱
۱-۲-۳) آنالیز هزینه‌ها: ۱۱
۲-۲-۳) آنالیز منافع طرح: ۱۲
۱-۲-۲-۳) آنالیز منافع ناشی از صرفه‌جویی در هزینه‌های عملیاتی طرح: ۱۲
۲-۲-۲-۳) آنالیز منافع ناشی از صرفه‌جویی در زمان سفر: ۱۶
۴-۲-۲-۳) آنالیز منافع ناشی از صرفه‌جویی در کاهش تصادفات و خسارات ناشی از آن: ۱۹
۴) نتایج و پیشنهادات ۲۱
References 22
 


توضیحات بیشتر و دانلود



صدور پیش فاکتور، پرداخت آنلاین و دانلود

محمد

من نویسنده این سایت هستم و خوشحالم که در کنار مدیریت سایت میتوانم هر روز تجربیات خودم رو افزایش دهم تا به ارائه خدمات بهتری بپردازم.

مطالب زیر را حتما بخوانید:

قوانین ارسال دیدگاه در سایت

  • چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه اشخاص مدیر، نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.


Warning: _() expects exactly 1 parameter, 2 given in /home/mpir1/public_html/wp-content/themes/Sigma/comments.php on line 19

لینک کوتاه: