تنوع ژنتیکی و تعیین روابط صفات مختلف با عملکرد دانه تک بوته در بخشی از لوبیای چیتی موجود در بانک ژن گیاهی
تنوع ژنتیکی و تعیین روابط صفات مختلف با عملکرد دانه تک بوته در بخشی از لوبیای چیتی موجود در بانک ژن گیاهی
دسته بندی | علوم پایه |
فرمت فایل | doc |
حجم فایل | 35 کیلو بایت |
تعداد صفحات | 8 |
چکیده
حبوبات و در بین آنان لوبیای از مهمترین منابع تامین پروتین گیاهی برای بشر می باشند و با توجه به افزایش جمعیت نیاز به کاشت و اصلاح بیشتر این گیاه روز به روز بیشتر می شود لذا جهت پی بردن به منابع اصلاحی موجود ارزیابی های گوناگون صورت می گیرد تا تنوع ژنتیکی موجود شناسایی و بکار گرفته شود. در این تحقیق 250 نمونه از کلکسیون لوبیای چیتی موجود در بانک ژن گیاهی ملی ایران به همراه سه رقم شاهد در غالب یک طرح مشاهده ای(آگمنت) مورد ارزیابی قرار گرفت. صفت عملکرد دانه تک بوته به عنوان صفت وابسته هدف در نظر گرفته شده و روابط همبستگی و اثرات سایر صفات در مورد این صفت توسط محاسبه ضرایب رگرسیون و تجزیه علیت بررسی شدند. مشخص شد که بیشترین تنوع موجود مربوط به صفات عملكرد دانه تك بوته، تعداد غلاف در بوته ، طول نوك غلاف، و وزن یكصد دانه می باشد. همچنین بر اساس نتایج همبستگی ، رگرسیون و تجزیه علیت صفات مشخص شد که وزن صد دانه و تعداد كل غلاف و تعداد بذر در غلاف و تعداد حفره در غلاف بیشترین اثرات افزایشی مطلوب را روی عملکرد دانه تک بوته دارا می باشند.
قوانین ارسال دیدگاه در سایت