مارکتینگ پروژه 20 | مرجع فایل های دانلودی - پروژه آماده - پروژه دانشجویی - پاورپوینت آماده
0

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

دانلود مقاله بوته میری جالیز

بوته میری گیاهان جالیزی شامل خیار، انواع خربزه، هنداونه و كدو از دیرزمان در ایران و بخصوص در اصفهان و سایر مناطقی كه كشت این گیاهان بیشتر معمول می باشد شایع بوده است

دسته بندی کشاورزی و زراعت
فرمت فایل doc
حجم فایل 18 کیلو بایت
تعداد صفحات 17
برای دانلود فایل بر روی دکمه زیر کلیک کنید

دریافت فایل

مقدمه

بوته میری گیاهان جالیزی شامل خیار، انواع خربزه، هنداونه و كدو از دیرزمان در ایران و بخصوص در اصفهان و سایر مناطقی كه كشت این گیاهان بیشتر معمول می باشد شایع بوده است.

ارشاد و مستوفی پور (1348) می نویسند كه بوته میری با پوسیدگی ریشه جالیز اولین بار در سال 1323 به وسیله قوام الدین شریف در اصفهان روی خربزه دیده شده كه عملاً از خیلی قبل از آن هم وجود داشته است. بیماری بوته میری احتمالاً در كلیه نقاط كشور بویژه خوزستان، اصفهان، فارس، كرمان، یزد، تهران، گرمسار، ورامین، كاشان، ساوه، قزوین، همدان، خراسان، بندرعباس، مازندران، آذربایجان، شیراز و مشهد انتشار داشته و به نام های محلی گوناگون بوته میری، بیماری سبز خشك، داغزدگی، گلوله و آب زدگی معروف می باشد. علوی (1352) خسارت بیماری را 20 تا 25 درصد محصول تخمین زده است. در اصفهان در زراعت های بهاره و كرتی خسارت بوته میری حتی در صد درصد كل بوته های مزرعه نیز برآورد شده است (بهداد، 1359).

آماربرداری هایی كه در سال 1355 از 60 مزرعه جالیزكاری در منطقه ورامین و گرمسار به عمل آمد، نشان داد كه 35 درصد بوته های طالبی در اثر بیماری از بین رفته بود. در مزارع خیار درصد آلودگی به بیماری تا 25 درصد و در خربزه كاری ها حداكثر تا 12 درصد مشاهده گردید. میزان آلودگی در مزارع هندوانه و كدو در منطقه گرمسار به ترتیب از 3 و 1 تجاوز نكرده بود (اعتباریان، 1357).

نشانه های بیماری

عامل بیماری در تمام مراحل رشد در صورت وجود شرایط مساعد می تواند بوته ها را مورد حمله قرار دهد و سبب مرگ و از پای درآمدن بوته ها شود. در صورتی كه عامل بیماری در مرحله گیاهچه گیاه را مورد حمله قرار دهد، محل حمله قارچ باریك و نرم می گردد و گیاه از بین می رود.

در مرحله بعدی رشد، علائم اولیه بیماری روی ریشه تقریباً شبیه به آنچه كه در مورد گیاهچه ذكر شد می باشد، ولی پس از مدتی موقعی كه بوته ها رشد كردند، بوته های مورد حمله ناگهان پژمرده شده و در حالتی كه برگ ها سبز هستند، می خشكند كه آن را به اصطلاح سبز خشك می نامند. البته این حالت زمانی روی می دهد كه قارچ ریشه بوته را در مقطع عرضی كاملاً اشغال كرده باشد. این عارضه یعنی مردن ناگهانی بوته ها اغلب 2 الی 3 روز بعد از آبیاری روی می دهد، زیرا فراهم شدن رطوبت كافی به رشد و نمو قارچ كمك فراوان می كند و در نتیجه حمله شدید قارچ، آوندها كه سبب رسیدن آب و مواد غذایی به گیاه هستند از بین می رود.

میوه ها نیز در صورت قرار گرفتن روی خاك مرطوب مورد حمله قرار گرفته و در ابتدا لكه كوچك، گرد، فرو رفته، آبكی و به رنگ سبز تیره با قطر حدود یك سانتیمتر ظاهر می شود و سپس آلودگی به سرعت پیشرفت كرده و به صورت یك ناحیه وسیع آبكی قهوه ای متمایل به قرمز ظاهر می گردد (اعتباریان، 1357).

میوه های پوسیده خیار در اثر قارچ P.aphanidermatum بوی نامطبوعی ایجاد نمی كند در صورتی كه بوی میوه های پوسیده در اثر قارچ P.drechsleri بسیار نامطبوع و زننده می باشد.

عامل بیماری

طبق بررسی های به عمل آمده بیماری سه گونه قارچ از خانواده Pythiaceae و از رده Oomycetes به نام های Phytophthoradrechsleri Tucker، Pythium.Aphanidermatum (Edson) و Phytophthoracapsici Leonian می باشد.

برای دانلود فایل بر روی دکمه زیر کلیک کنید

دریافت فایل

مدیریت

طراح و مدیر مارکتینگ پروژه _ خوشحال میشم که بتوانم قدمی در رشد و برطرف ساختن نیازهای شما عزیزان بردارم.

مطالب زیر را حتما بخوانید:

قوانین ارسال دیدگاه در سایت

  • چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه اشخاص مدیر، نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لینک کوتاه: