مارکتینگ پروژه 20 | مرجع فایل های دانلودی - پروژه آماده - پروژه دانشجویی - پاورپوینت آماده
0

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

رابطه سازگاری زناشویی و سبک فرزندپروری والدین با سلامت عمومی فرزندان

رابطه سازگاری زناشویی و سبک فرزندپروری والدین با سلامت عمومی فرزندان

هدف از این پایان نامه بررسی رابطه سازگاری زناشویی و سبک فرزندپروری والدین با سلامت عمومی فرزندان می باشد

مشخصات فایل

تعداد صفحات ۱۰۲
حجم ۰ کیلوبایت
فرمت فایل اصلی doc
دسته بندی روانشناسی و علوم تربیتی

توضیحات کامل

دانلود پایان نامه کارشناسی رشته روانشناسی

رابطه سازگاری زناشویی و سبک فرزندپروری والدین با سلامت عمومی فرزندان

 
 
چکیده:
خانواده به عنوان کوچکترین واحد اجتماعی و از ارکان اصلی و عمده هر جامعه بشمار می‌آید. محیط خانه اولین و مهمترین عاملی است که بر رشد شخصیت افراد تاثیر می‌گذارد. کودک خصوصیاتی را از والدین به ارث می‌برد اما نقش والدین در رشد کودک تنها به جنبه‌های ارثی محدود نیست. ایده‌آلها و آرزوهای والدین، میزان رضایت آنها از روابط زناشویی و سبک‌های فرزندپروری اتخاذ شده ازجانب والدین، همگی می‌توانند بر شکل‌دهی رفتار کودک و سلامت روان او نقش بسزایی داشته باشند (رضائیان، ۱۳۸۳). مطالعه روابط والدین و کودک یکی از بخش‌های مهم روانشناسی را تشکیل می‌دهد. روابط بین کودکان و سایر اعضاء خانواده را می‌توان به عنوان نظام یا شبکه‌ای از بخش‌هایی دانست که در ارتباط متقابل با یکدیگرند. کودک صرفاً تحت تأثیر یک جنبه از رفتار والدین یا شخصیت آنها قرار نمی‌گیرد، بلکه تحت تاثیر ترکیبی از عوامل مختلف است (اسفندیاری، ۱۳۷۴). 
 
بامریند  (1971) مجموعه بررسی‌هایی انجام داد که در آنها الگوهایی از شیوه‌های رفتاری والدین مشخص شده است. در این بررسی‌ها چهار جنبه رفتار والدین با کودک شامل کنترل، سطح توقع برای رفتار عاقلانه، روشن بودن ارتباط بین والدین و کودک و مراقبت از سوی والدین مورد ارزیابی قرار گرفت. در نهایت شیوه تعامل والدین در سه گروه تقیسم‌بندی شد. والدین اقتدارگرا  که با ویژگی‌هایی چون تشویق روابط کلامی، واگذاری حدودی از خودمختاری به همراه وجود مرزهای مشخص برای رفتار و عملکرد فرزند مشخص می‌شوند. والدین سلطه جو ، اطاعت بی چون و چرای فرزند را یک حسن می‌دانند و در کنترل فرزندان از خشونت و تنبیه بدنی استفاده می‌کنند. والدین سهل‌گیر  هیچگونه مرز و چارچوبی برای فرزندان تعیین نمی‌کنند و خود را از مسئوولیت‌های والدینی رها می‌کنند.
 
 
 
کلمات کلیدی:

سازگاری زناشویی

سبک فرزندپروری

سلامت عمومی فرزندان

 
 
 
مقدمه
پژوهش‌های انجام شده در این زمینه نشان می‌دهد که هر کدام از این شیوه‌ها آثار و پیامدهای خاصی را به دنبال دارد. پژوهش طاهری (۱۳۷۴) نشان داد که نوع سبک فرزندپروری  پدران بر میزان اضطراب فرزندان تاثیر می‌گذارد. پژوهش چناری (۱۳۷۴) نیز نشان داده که بین خودپنداره فرزندان و نگرش تربیتی والدین رابطه مثبت وجود دارد. علاوه بر آن در تحقیقات خارجی، ویلانگ  و همکارانش (۲۰۰۴) مشخص کرده‌اند که سبک‌های فرزند‌پروری به صورت مستقیم بر ویژگی‌های شخصیتی فرزندان و از این طریق بر بیماری‌ها و کیفیت زندگی آنها تاثیر می‌گذارد. 
فارنام  و چنگ  (2000) نشان دادند که بین سبک‌های فرزندپروری والدین و عزت نفس  و شادی فرزندان آنها رابطه وجود دارد. همچنین مکوبی  (1984) سبکهای فرزند‌‌پروری والدین را در بروز نابهنجاری‌های رفتاری فرزندان موثر می‌داند و بر نقش کیفیت رفتار والدینی بر عملکرد تحصیلی، روابط با همسالان و سازگاری در دوره نوجوانی تاکید کرده است. تحقیقات آلنسو  و همکارانش (۲۰۰۴) نشان داد که سبک تربیتی والدینی که فرزندان مبتلا به اختلال وسواسی- اجباری  داشته‌اند با گروه کنترل (والدین فرزندان سالم) متفاوت بوده و افراد مبتلا به اختلال وسواسی- اجباری والدین خود را بیشتر طرد کننده می‌دانستند و میزان رابطه گرم و صمیمی ‌با پدر و مادر را خیلی کم گزارش کرده‌اند.
 
علاوه بر سبک‌های فرزند‌پروری، رضایت و سازگاری زناشویی  نیز بر سلامت روان فرزندان تاثیر می‌گذارد. مطالعات انجام گرفته در زمینه تاثیر عدم رضایت زناشویی بر عملکرد فرزندان نشان داده که ‌این شرایط بیشترین اثر را در به خطر انداختن سلامت روان کودکان دارد (دیویس  و ویندلی ، ۱۹۹۷). تحقیقات دیگر نشان داده‌اند که اختلاف میان والدین عامل موثری در شکل‌گیری خود سرزنشگری فرزندان می‌باشد، که ‌این احساس تقصیر می‌تواند نقشی تعدیل‌کننده در بروز مشکلات عاطفی و عدم سلامت روان فرزندان داشته باشد (فینچام  و اسبورن ، ۱۹۹۶). به طور کلی رضایت زناشویی که تعیین کنندهً کیفیت مثبت روابط زناشویی است، با سازگاری‌های کودکان رابطه دارد (ماچال  و همکاران، ۱۹۹۱). علیرغم آنکه پژوهش‌های متفاوت نقش عدم رضایت زناشویی را در بروز اختلافات رفتاری و عدم سلامت روان فرزندان تاکید کرده‌اند، اما یافته‌های پاراداک  (1983؛ به نقل از رضاییان، ۱۳۸۳) از بی‌تاثیر بودن نقش اختلافات زناشویی در سلامت روانی فرزندان حکایت می‌کند. با توجه به نتایج متناقص در این زمینه انجام پژوهشی که تعیین کند آیا بین سازگاری زناشویی والدین با سلامت روان فرزندان آنها رابطه‌ وجود دارد و اگر رابطه‌ وجود دارد، کدام مؤلفه سازگاری زناشویی، پیش‌بینی کننده بهتری برای سلامت روان فرزندان می‌باشد، ضروری بنظر می‌رسد. 
 
تعداد معدودی از تحقیقات به بررسی رابطه بین سازگاری زناشویی والدین و سبک‌های فرزندپروری پرداخته‌اند. روابط رضایتبخش و حمایت کننده زناشویی سبب می‌شود که والدین نقش‌های خود را راحتتر بپذیرند و روابط رضایت‌آمیز زن و شوهر با فرزندپروری دلسوزانه رابطه دارد (ماسن؛ ترجمه یاسایی، ۱۳۷۲). فلدمن  و همکاران (۱۹۹۰) و فیشمن  و همکاران (۲۰۰۰) نشان دادند که رضایت زناشویی به طور مستقیم با سازگاری روانشناختی کودکان رابطه دارد و در این میان سبک‌های فرزندپروری و خصوصیات شخصیتی والدین نقش متغیر تعدیل کننده را ایفا می‌کنند. 
علیرغم اهمیت این حوزه از پژوهش‌های روانشناختی، تحقیقات معدودی در این زمینه صورت گرفته و الگوی تبیینی در این زمینه وجود ندارد. پژوهش حاضر به صورت کلی در صدد پاسخگویی به ‌این سوال است که آیا بین سازگاری زناشویی و سبک‌های فرزندپروری رابطه وجود دارد و دیگر اینکه برآیند دو متغیر سازگاری زناشویی و سبک‌های فرزندپروری چگونه سلامت روان فرزندان را تبیین می‌کنند. 
 
 
 
فهرست مطالب
مقدمه و بیان مساله ۱
ضرورت و اهمیت پژوهش ۴
هدف پژوهش ۴
پرسش‌های پژوهش ۵
متغیرهای پژوهش ۵
تعریف مفهومی متغیرها ۵
سازگاری زناشویی ۵
سبک فرزندپروری ۶
سلامت عمومی ۷
تعریف عملیاتی متغیرها ۸
سازگاری زناشویی ۸
سبک فرزندپروری ۹
سلامت عمومی ۹
 
مقدمه ۱۲

اثر روابط خانوادگی بر جو خانواده ۱۵

سازگاری و ناسازگاری زناشویی ۱۶

نظریه‌‌های سازگاری و ناسازگاری زناشویی ۱۸

نقش سازگاری و ناسازگاری زناشویی در زندگی ۲۶

نقش سازگاری زناشویی ۲۶

ناسازگاری زناشویی ۲۹

نقش ناسازگاری زناشویی ۳۱

تغییرات تاریخی در مفهوم سبک فرزندپروری ۴۰

مدل تحلیل روانی ۴۲
مدل یادگیری ۴۲
ابعاد سبک ۴۲

دیدگاههای نظری در مورد سبک فرزندپروری ۴۳

نظریه بامریند ۴۳
نظریه اریکسون ۵۵
نظریه آدلر ۵۶
الگوی شفر ۵۹
الگوی وینترباتوم ۶۰
والدین و اجتماعی کردن فرزندان ۶۰

انطباق فرزندپروری با تحول خود ۶۱

طبقه اجتماعی و سبک فرزندپروری ۶۳

شکل‌‌های موثر کنترل والدین ۶۴
تنظیم مجموعه‌ای از انتظارات بالا برای کودکان و آموزش و تربیت کودکان برای بدست آوردن این انتظارات ۶۴
تأکید مستمر بر قوانین ۶۵
برقراری ارتباط باز بین کودکان و والدین ۶۵
اعمال مدیریت موقعیتی ۶۵
شکل‌‌های غیر موثر کنترل والدین ۶۵
مفهوم سلامت ۶۸
الگو‌های سلامت ۶۹
الگوی پزشکی ۷۰
الگوی محیطی ۷۰
الگوی کلی نگر ۷۱
سابقه پژوهش ۸۲

رابطه سازگاری زناشویی و سلامت فرزندان ۸۲

سبک‌های فرزندپروری و سلامت فرزندان ۸۴

رابطه سازگاری زناشویی و سبک فرزندپروری والدین با سلامت فرزندان ۸۸

 
جامعه، نمونه و روش انتخاب نمونه ۹۲
ابزارپژوهش ۹۲
مقیاس سازگاری زوجی (DAS) 92
مقیاس پرسشنامه بررسی سلامت عمومی ۹۵
روش تحلیل آماری داده‌های پژوهش ۹۷
 
منابع
 


توضیحات بیشتر و دانلود



صدور پیش فاکتور، پرداخت آنلاین و دانلود

محمد

من نویسنده این سایت هستم و خوشحالم که در کنار مدیریت سایت میتوانم هر روز تجربیات خودم رو افزایش دهم تا به ارائه خدمات بهتری بپردازم.

مطالب زیر را حتما بخوانید:

قوانین ارسال دیدگاه در سایت

  • چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه اشخاص مدیر، نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.


Warning: _() expects exactly 1 parameter, 2 given in /home/mpir1/public_html/wp-content/themes/Sigma/comments.php on line 19

لینک کوتاه: