مارکتینگ پروژه 20 | مرجع فایل های دانلودی - پروژه آماده - پروژه دانشجویی - پاورپوینت آماده
0

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

مبانی نظری و پیشینه تحقیق احساس امنیت

مبانی نظری و پیشینه تحقیق احساس امنیت

دانلود مبانی نظری و پیشینه تحقیق احساس امنیت بصورت جامع و کامل برگرفته شده از پایان نامه کارشناسی ارشد با منابع بروز و جدید

مشخصات فایل

تعداد صفحات ۶۵
حجم ۱۰۸ کیلوبایت
فرمت فایل اصلی docx
دسته بندی علوم اجتماعی

توضیحات کامل

دانلود مبانی نظری رشته علوم اجتماعی

مبانی نظری و پیشینه تحقیق احساس امنیت

تشریح کامل احساس امنیت و بررسی شاخص ها و نظریه های روانشناسی مربوط به آن

دانلود مبانی نظری و پیشینه تحقیق احساس امنیت بصورت جامع و کامل برگرفته شده از پایان نامه کارشناسی ارشد با منابع بروز و جدید
دانلود مبانی نظری و پیشینه تحقیق امنیت و احساس آن بصورت جامع و کامل برگرفته شده از پایان نامه کارشناسی ارشد با منابع بروز و جدید

احساس امنیت 
امنیت و به موازات آن و به تعبیری مهم تر ازآن احساس امنیت مقدمه لازم برابر حیات هر نظام سیاسی و اجتماعی است چه اینکه رشد وشکوفایی جامه متکی بر«سرمایه انسانی »و«سرمایه اجتماعی» است و این دو نیازمند امنیت وگسترش سایه اساس امنیت هستند. و وقتی روح و جسم مردمان درآرامش وآسودگی خاطر باشد تمام قوای ذهنی و جسمی آنان معطوف به خود شکوفایی مادی ومعنوی میگردد.  امنیت باید احساس شود تا آثار وضعی خود را در فرد و جامعه به جای گذارد. این آثار از درون افراد شروع می شود، سپس در محیط گسترش پیدا می کند. امنیت از حیث نگرش فرد به خود و جامعه به دو قسمت امنیت ذهنی و امنیت عینی قابل تقسیم است . شناخت فرد از یک پدیده یا یک واقعه وقضاوتی که در مورد آن میکند بیانگر جنبه ذهنی و ادراکی فرد از واقعه است. این ادراک موجب هیجان شده و خود انگیزه حرکت در انسان را به وجود می آورد . حرکات افراد تحت تاثیر میزان تهدیدی است که احساس می کنند حیات و منافع شان را به خطر انداخته است و عده ای نیز امنیت ذهنی را احساس امنیت افراد در ارائه افکار واندیشه های خود می دانند مثلا خود سانسوری راناشی از یک نوع نا امنی ذهنی می دانند .

حالات چهار گانه احساس امنیت در جامعه عبارتند از :
۱-امنیت وجود دارد ،احساس امنیت نیز وجود دارد .

۲-امنیت وجود ندارد، احساس امنیت وجود دارد
۳-امنیت از نظراحساس امنیت و معیارهای و شاخص های آن وجود دارد، اما مردم احساس امنیت نمی کنند .
۴-امنیت با شاخصهای احساس امنیت وجود ندارد ،اما احساس امنیت در مردم وجود دارد .

تعریف لغوی احساس امنیت
به لحاظ لغوی احساس را دریافت، درک کردن، دریافتن، دانستن، دیدن وآگاه شدن، معنا کرداند، همچنین گفته شده است، احساس درک چیزی است،یکی از حواس اگر احساس باحس ظاهر باشد آن را مشاهدات گویند واگر با حس باطن باشد، وجدانیات( دهخدا،ج اول ) احساس: حس کردن ، در یافتن، درک کردن، دریافت  (عمید، ۱۳۷۴ص۱۰۸)فرهنگ فارسی امروز :احساس؛ دریافت ،درک، آگاهی –  واکنش دستگاه عصبی یا حواس نسبت به تحریکی از راه اعصاب حسی به مغز منتقل می شود- فرایند درک ذهن ناشی از تاثیر بدنی به واسطه تحرک خارجی و عضوی – واکنش عاطفی و هیجانی نسبت به کسی یا چیزی ابراز کردن(فرهنگ فارسی امروز ۶۴ص۱۳۷۳).احساس را دریافت، درک کردن، آگاه شدن معنا نموده اند. نیزگفته شده است احساس درک چیزی است یا یکی از حواس، واژه احساس راچنین تعریف نموده اند؛ انتقال اثر محرک از گیرنده حسی به سیستم اعصاب مرکزی ،که به صورت عینی قابل پیگیری است .(رجبی پور، ۱۳۸۴ص۱۹۳).

 واژه احساس در اصطلاح این چنین تعریف نموده اند: انتقال اثر محرک از گیرنده حسی به سیستم اعصاب مرکزی، که به صورت عینی قابل پیگیری است . این احساس ارزشی شناختی ندارد . به گونه ای منفعل حاصل می گردد و اساس صدرصد فیزیلوژکی دارد. این همان چیز است که در حیوان ونوزاد آدمی به وضوح قابل مشاهد و آزمایش است . احساس در دو مرحله صورت میگیرد یک متحرک بیرونی یا درونی و دیگری تاثیر عضو حسی که به وسیله یکی از حواس حاصل میشود و از راه اعصاب آورنده به نخاع و مراکز عصبی منتقل و موجب احساس میشود دیدگاه کامل روانشناختی، احساس را می توان به عنوان پدیده ای اصلی و اولیه تنها درارتباط با یک را عصبی مرکز رو در نظر گرفت. بنابراین احساس را می توان با کنش سلولهای دریافت کننده که وارد حیطه  ادراک می شود همزمان دانست (رجبی پور، ۱۳۸۴ص۹۳).

////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

امنیت و احساس آن 
۲-۱-۱تعریف امنیت
امنبت از جمله مفاهیم، پیچیده ای است که ارائه تعریف واحدی از آن به سادگی میسر نیست «امنیت» پیش از آن که مقوله ای قابل تعریف باشد، پدیده ادراکی و احساسی است. یعنی این اطمینان باید درذهن توده مردم، دولت مردان و تصمیم گیران بوجود آید که برای ادامه زندگی بدون دغدغه، امنیت لازم وجود دارد یانه (کاظمی، ۱۳۵۲). همچنین امنیت از جمله مفاهیم مطرح در علوم انسانی است که همانند بسیاری در مفاهیم دیگر(جامعه،فرهنگ،ارزش,…)پیچیدگی و گنگ بودن قضیه ذاتی و ماهوی است. معماگونگی امنیت و فرو رفتن در هاله ای از رمز و رازهای تئوریکی و روزمرگی تاجایی است که بوزان، از نظریه پردازان بر جسته در این باره، بیان کرده و هر کوششی برای درک مفهوم امنیت ،بدون آگاهی کافی از تناقضات و نارسایی  های  موجود در خود این مفهوم ساده اندیشانه است (تاجیک، ۱۳۷۹ص۳۷). 

 امنیت واژه عربی از ریشه امن است و تعاریف گوناگون که تقریبا معنای یکسانی را می رساند، از آن به دست آمده است. در فرهنگ فارسی  عمید امنیت به: «درامان بودن ،ایمنی ،بی ترسی ،آرامش وآسودگی » معنی شده (عمید، ۱۳۶۰ :۲۵) درفرهنگ فارسی معین ،امنیت به«ایمن شدن، در امان بودن و بی بیمی » معنی شده است .(معین، ۱۳۶۰ص۱۵۷). در فرهنگ انگلیسی آکسفورد، امنیت به معنی:«در حفظ بودن، فراغت از خطر یا اضطراب وتشویش» آمده است. در دانشنامه سیاسی ،امنیت درلغت ،حالت فراغت از هرگونه تهدید یا حمله یا آمادگی برای رویارویی با هر تهدید و حمله آمده است (آشوری، ۱۳۶۶ص۳۸) .نویسندگان و پژوهشگران برجسته حوزه مطالعات امنیت توصیف های مختلفی از این مفهوم ارایه داده اند که همگی بیانگر چند چهره بودن و ابهام مفهوم امنیت اند.

 درفرهنگ علوم سیاسی ،امنیت چنین تعریف شده است .
۱- تضمین ایمنی، یعنی قرارداد های تضمینی سیاسی برای کاهش احتمال بروز جنگ، برقرای مذاکره به جای محاربه و قصد حفاظت از صلح به عنوان شرط طبیعی بین دولت ها
۲- مصونیت از تعرض وتصرف اجباری و دورماندن از مخاطرات و تعدیات به حقوق وآزادی های مشروع .(آقا بخشی، ۱۳۷۶ص۳۸۴).
۳- واثقی در کتاب «تدابیر و سیره عملی امام علی(ع) در تامین امنیت اجتماعی»امنیت را چنین تعریف می کند :«اصل الامن طما نینه النفس و زوال الخوف» امن در اصل به معنی سکونت روح و از بین رفتن ترس است .

آرنولد  و لفرز  در مقاله ای با عنوان “امنیت ملی چونان نمادی مبهم   “که در سال ۱۹۵۲منتشر شد امنیت را نمادی مبهم خواند.”نماد امنیت ملی چیزی نیست مگر عاملی برای افزایش ابهام که دارای پیچش معنایی خاصی است و… “(افتخاری ، ۱۳۸۱ص۲۵).

     هاگ مک دونالد کوشید با استفاده از یکسری طبقه بندی ها ابهام مفهوم امنیت را رفع کند اما در چنبره طبقه بندی های خود با شکست روبرو شد و اعلام کرد که امنیت مفهومی نارساست(بوزان، ۱۳۷۸ص۱۷).
پاتریک مورگان۲در این باره می گوید”امنیت مانند سلامتی یا منزلت نوعی شرایط است که به آسانی تعریف و تحلیل نمی پذیرد (تریف۳، ۱۳۸۳ص۱۰).
مک سوینی امنیت را واژه ای لغزنده و بی ثبات می خواند که در گستره گیج کننده ای از زمینه های متنوع و در جهت اهداف چندگانه به وسیله افراد،شرکت ها،حکومت هاو متخصصان به کار رفته است و در این فضا مجموعه ای از چیز ها،مردم وسایل، اهداف ،حوادث خارجی و احساسات درونی منظور شده اند ( حسینی، ۱۳۷۹ص۸۴).
تعبیر بوزان درباره پیچیدگی مفهوم امنیت این است که امنیت یک مفهوم توسعه نیافته است. به نظر وی امنیت هنوز توسعه لازم را پیدا نکرده است. که به بتوان یک مصداق واحد خارجی برای آن قایل شد و تعریف مشخصی ازآن ارایه داد(تاجیک، ۱۳۷۸).

امنیت و احساس آن در فرهنگ دینی
ریشه امنیت در لغت از امن، ایمنی می باشد که مفهوم آن اطمینان و آرامش در برابر ترس، وحشت، نگرانی و نا آرامی است.که به دو صورت فردی واجتماعی از آن نیز می توان نام برد .امنیت فردی را باید در ایمان واقعی و آرامش روحی و اطمینان و یاد خداوند متعال جستجو کرد.  قرآن کریم می فرماید: “الا بذکر ا…تطمئن القلوب :آگاه باشید که ذکر خدا آرام بخش دلهاست” (قرآن مجید سوره رعد ،آیه ۲۸)    در این دیدگاه امنیت اجتماعی و احساس آن را به عنوان حق اولیه آهاد انسانی باید در سایه تقوا و عدالت و رعایت حرمت و حقوق انسانها و دفاع از مظلومان و محرومان و برخورد با فاسدان و مجرمان و رفع فقر ،و رفاه و تامین معیشت مردم و قانون معیار های الهی و انسانی جستجو کرد. درفرهنگ قرآنی امنیت شامل تمامی ابعاد زندگی و حوزه های سیاسی و اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی و امنیتی می شود .

     در آیاتی از قرآن مجید موضوع امن و امان امنیت و حرم امن مورد توجه قرار گرفته است و مکه به عنوان بزرگترین پایگاه اسلام و مسجد الحرام به عنوان بزرگترین پایگاه تبلیغ دین جایی است که به عنوان حرم امن اعلام نموده وقتل وکشتار در کنار آنها را به شدت نکوهش می کند و در فتح مکه و کعبه و مسجد الحرام را پیامبر گرامی اسلام از جاهایی می داند که اگرکسی به آنجا پناه ببرد هیچ کس حق مزاحمت برای او را ندارد ضمن اینکه فلسفه ماه الحرام و تایید آن توسط قرآن را باید در چنین باوری جست. احساس امنیت فردی و اجتماعی از دید گاه قرآن کریم را باید در ایمان و باورهای عمیق دینی و تقویت بنیان معنوی جامعه جستجو کرد. 

/////////////////////////////////////////////////////////////

شاخص ها و مولفه های احساس امنیت
احساس امنیت عبارت است از نوعی ذهنیت جهت گیری روانی مثبت (رضایت بخش ،قانع کننده وآرام بخش)شهروندان نسبت به عدم تاثیر گذاری حضور و بروز رویدادها و وقایع ضد امنیتی (تهدیدات)در شرایط فعلی و آتی در حوزه امنیت اجتماعی، ثبات سیاسی، انسجام هویتی، یکپارچگی و امنیت سرزمین و لذا شاخص ها ومولفه ها احساس امنیت نیز بایستی در چارچوب مفهوم فوق تدوین ارائه، مورد سنجش قرار گیرد. دراین صورت و با این نگاه عمده ترین مولفه ها احساس امنیت به قرار زیر است.

۱-برخورداری ازرفاه وتامین اجتماعی مناسب: درحوضه ثروت، اشتغال، مسکن، ازدواج، آتیه خود و فرزندان و بر خورداری از چتر تامین اجتماعی.

۲- فقدان جرم وجنایت: نگرش مردم در خصوص میزان وقوع جرائم و بزهکاری مانند خریدو فروش و مصرف مواد مخدر، شرارت انواع سرقت، خرید فروش مشروبات الکلی و. . . درانتخاب این شاخص ها به عرف جاری ونیز مقررات و نظام حقوقی حاکم باید توجه داشت.

۳-توانایی نیروها، سازمانها و نهادهای تامین کنند امنیت: در اینجا نگرش فرد درخصوص توانمندی و کفایت پلیس وسایر مراجع مسئول که در برقراری امنیت دخالت دارند مورد توجه قرار گیرد. شاخص ها اینجا مطرح می باشد.  


الف)پوشش فیزیکی پاسگاهاوکلانتری ها
ب)حضور گسترده نزدیک و رودرروی پلیس
ج)سرعت عمل وحضورسریع در صحنه
د)توانایی فنی، حرفه ای ، پلیس در بازجویی ها (پلیس حرفه ای )
ه)بهره گیری پلیس از علوم و فنون جدید برای کشف جرم
و) هوش وزکاوت پلیس   ز)برقراری سیستم کیفری سیاست جنایی مناسب و …

۴-اعتماد اجتماعی در اینجا میزان اطمینان فرد به سایرین وکسانی که در حوزه تعاملات وی قرار می گیرند مورد نظر است مانند خانواده ، همسایه ،همکاران و….

 ۵)حفظ هویت و ویژگیها شخصیتی در اینجا امکان حفظ ویژگی های فرد در عدم دخالت دیگران در حوزه خصوصی وی مورد نظراست مانند:

الف) گذراندن اوقات فراغت                                       ب) امکان اظهار نظر در حوزه های مختلف

۶- ثبات سیاسی تصویر مثبت مبنی بر اینکه  نظام سیاسی از سوی دشمن خارجی یا عوامل داخلی در معرض بی ثباتی، چالش و تغییر قرار نمی گیرد.

۷- امنیت سرزمین تصویر مطلوب و امیدوارانه مبنی بر عدم تعرض دشمنان خارجی.
شاخص های مختلفی در جامعه وجود دارند که بطور مستقیم و غیر مستقیم  به سنجش و اندازه گیری احساس امنیت در میان افراد جامعه می پردازند . اما همانگونه که ذکر شد، با توجه به ماهیت و اشکال گوناگون ظهور این پدیده در جوامع مختلف و اقشار متفاوت جامعه از طرفی تفاوت های سنی، جنسیتی، شغلی، میزان در آمد، قومیتی و غیره آنان مطالع، سنجش واندازه گیری این احساس در غیر استقلال داشته و توجه به ویژگی های این حوزه مطالعاتی را ضروری می سازد .(رجبی پور،محمد، ۱۳۸۲)

برخی از نظریه های روانشناسی مربوط به احساس امنیت
نظریه گوردن الپورت
گوردن الپورت(۱۹۶۷-۱۸۹۷)برخورداری از «امنیت عاطفی »را جزء مهمترین ویژگی شخصیت سالم می داند .کسی امنیت عاطفی دارد می تواند با حداقل کشمکش در درون خود یا جامعه مجمه جنبه های هستی خود ،از جمله نقاط ضعف خودرا بپذیرد وبا آنها زندگی کند .علاوه بر این،افراد سالم دارای خصوصیت «مدارا با ناکامی »هستند .یعنی در برابر ناکامی ها،شکیبا،خود پذیرا و بر هیجان ها و عواطف خود مسلط و توانایند. آنها آموخته اند که با ترس های زندگانی وتهدید ها متوجه “من”به طور نسبی دست وپنجه نرم کنند، دریافته اند که چنین فشارهایی همواره به طور مصیبت نمی انجامد.اشخاص سالم از احساس ترس و ناامنی آزاد نیستند ،ولی کمتر حس می کنند که در معرض تهدیدند وبهتر از روان نژندها می شود با مشکلات کنار بیایند.

نظریه کارن هورنای
کارن هورنای(۱۹۵۲-۱۸۸۵)معتقد بود که مشخصه دوران کودکی دو نیاز است. نیاز به ایمنی و نیاز به ارضاء .این نیازها همگانی بوده و هر دو دارای اهمیت فوق العاده ای هستند.وی در نظریه اش برای نیاز به ایمنی،بیش از نیاز به ارضاء که شامل برخی نیازهای فیزیولوژیکی اساسی هستند ،اهمیت قائل شده است.به اعتقاد وی ،آدمی برای ادامه بقاءخود به میزان معینی آب ،خواب ،فعالیت جسمی ،و غیره نیاز دارد. با این حال این نیازها و ارضای آنها نقش مهمی در شکل گیری شخصیت ایفا نمی کند. آنچه به نظر هورنای مهم است ،یعنی آنچه در تعیین شخصیت نقش اساسی دارد،نیاز به ایمنی است که به منظور امر از آن ،داشتن امنیت و رهایی از ترس است.از این رو رشد به هنجار شخصیت، درگرو احساس امنیت و فقدان ترس می باشد.

احساس ایمنی کودک کاملا بستگی به نحوه برخورد و دیدش دارد .از نظر هورنای به طور کلی از نظر عدم صمیمیت ،محبت و عاطفه والدین نسبت به فرزندان    می تواند احساس ایمنی در کودکان را ضعیف کندیا به طور کلی از بین ببرد .اضطراب ،اساس مفهوم بنیادی نظریه شخصیت هورنای محسوب می شود .این احساس به صورت احساس فراگیر ،مخفیانه و فزاینده تنهایی و درماندگی در یک جهان متخاصم تعریف شده است.این اضطراب حاصل احساس تنفر و ریشه انواع روان رنجوری هاست ،افراد مبتلا به اضطراب اساسی در دنیایی که آن را خشن ،پراز ظلم و سراسر تقلب و خیانت می دانند ،احساس بی کسی،در ماندگی، بی ارزشی و حقارت می کنند. هورنای مانند دیگر نظریه پردازان مکتب روان تحلیل گری از مکانیسم های دفاعی یعنی راههای اغلب ناخود آگاه، برابر مقابله کوتاه مدت در برابر اضطراب و احساس امنیت از دست رفته یاد می کند و سرانجام نسخ های شخصیتی یا روند های روان رنجور را بر همین مبنا معرفی می کند .

فهرست مطالب
فصل دوم:  ادبیات تحقیق    ۴
تعاریف    ۵
۲-۱ امنیت واحساس آن    ۵
۲-۱-۱تعریف امنیت    ۵
۲-۱-۲مفهوم لغوی و اصطلاحی امنیت    ۸
۲-۱-۴ قرآن وامنیت    ۱۰
۲-۱-۵ ولایت وامنیت    ۱۱
۲-۱-۶ فقه واجتهاد وامنیت    ۱۱
۲-۱-۷  احساس امنیت    ۱۳
۲-۱-۸ تعریف لغوی احساس امنیت    ۱۴
۲-۱-۹ تعاریف مفهوم احساس امنیت    ۱۵
۲-۱-۱۰ جایگاه مفهومی احساس امنیت    ۱۶
۲-۱-۱۱ نیازبه امنیت و احساس امنیت    ۱۷
۲-۱-۱۲ امنیت واحساس آن در فرهنگ دینی    ۱۸
۲-۱-۱۳ شاخص ها و مولفه های احساس امنیت    ۱۹
۲-۱-۱۴ نشانه های تقابلی احساس امنیت    ۲۱
۲-۱-۱۵ امنیت قابل قبول واحساس امنیت    ۲۲
۲-۱-۱۶ عوامل موثر بر احساس امنیت    ۲۲
۲-۱-۱۷ اقدامات و راه کارهای افزایش احساس امنیت    ۲۵
۲-۱-۱۸ پیامد های احساس امنیت وناامنی    ۲۵
۲-۴  ادبیات نظری    ۲۷
۲-۴-۱ پیشینه تحقیق    ۲۷
۲-۴-۲ چارچوب نظری تحقیق    ۳۲
۲-۴-۳ دیدگاهها ونظریه های امنیت    ۳۳
نظریه مالر    ۳۳
نظریه ویور    ۳۵
نظریه مازلو    ۳۶
شکل ۲-۱: هرم نیاز های مازلو    ۳۷
نظریه چلبی    ۳۷
۲-۴-۴ برخی از نظریه های روانشناسی مربوط به احساس امنیت    ۳۹
نظریه گوردن الپورت     ۳۹
نظریه کارن هورنای    ۳۹
نظریه اریک فرروم     ۴۰
۲-۴-۵ تئوریهای امنیت    ۴۱
تئوری پنجره های شکسته    ۴۱
مراقبت وتنبیه (تولد زندان)    ۴۲
تئوری های پیشگیری وضعی از جرم    ۴۳
نظریه فضای قابل دفاع    ۴۶
نظریه فعالیت روزمره    ۴۶
مراقبت از محله    ۴۷
گشت زنی شهروندان    ۴۷
استراتژی های تغییر محیطی    ۴۷
پروژه نورپردازی خیابان ها    ۴۸
کاهش جاذبه آماج ها    ۴۸
حذف آماج های جرم    ۴۸
تقلیل وسوسه ها    ۴۹
گشت زنی های احساس امنیت    ۴۹
اطلاع رسانی وهشدارهای احساس امنیتی    ۴۹
۲-۴-۶ جمع بندی چهارچوب نظری    ۵۰
۲-۴-۷ فرضیه های تحقیق    ۵۱
۲-۴-۸ مدل مفهومی وتحلیلی تحقیق    ۵۱
جدول ۳-۶ تحلیلی تحقیق    ۵۲
منابع    ۵۳

توضیحات:
فصل دوم پایان نامه کارشناسی ارشد (پیشینه و مبانی نظری پژوهش)
همراه با منبع نویسی درون متنی به شیوه APA جهت استفاده فصل دو پایان نامه
توضیحات نظری کامل در مورد متغیر
پیشینه داخلی و خارجی در مورد متغیر مربوطه و متغیرهای مشابه
رفرنس نویسی و پاورقی دقیق و مناسب
منبع :    انگلیسی وفارسی دارد (به شیوه APA)
نوع فایل:     WORD و قابل ویرایش با فرمت doc
بدون هیچ تگ و تبلیغات، قابلیت پرینت دارد
تولید شده انحصاری در:فروشگاه ساز فایلینا

توضیحات بیشتر و دانلود

صدور پیش فاکتور، پرداخت آنلاین و دانلود

محمد

من نویسنده این سایت هستم و خوشحالم که در کنار مدیریت سایت میتوانم هر روز تجربیات خودم رو افزایش دهم تا به ارائه خدمات بهتری بپردازم.

مطالب زیر را حتما بخوانید:

قوانین ارسال دیدگاه در سایت

  • چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه اشخاص مدیر، نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.


Warning: _() expects exactly 1 parameter, 2 given in /home/mpir1/public_html/wp-content/themes/Sigma/comments.php on line 19

لینک کوتاه: