مارکتینگ پروژه 20 | مرجع فایل های دانلودی - پروژه آماده - پروژه دانشجویی - پاورپوینت آماده
0

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

مبانی نظری و پیشینه تحقیق با موضوع کیفیت زندگی

مبانی نظری و پیشینه تحقیق با موضوع کیفیت زندگی

دسته بندی روانشناسی و علوم تربیتی
فرمت فایل docx
حجم فایل 42 کیلو بایت
تعداد صفحات 12
برای دانلود فایل بر روی دکمه زیر کلیک کنید

دریافت فایل

مبانی نظری و پیشینه تحقیق با موضوع کیفیت زندگی

در 12صفحه ورد قابل ویرایش با فرمت doc

توضیحات: فصل دوم پایان نامه کارشناسی ارشد (پیشینه و مبانی نظری پژوهش)

همراه با منبع نویسی درون متنی به شیوه APA جهت استفاده فصل دو پایان نامه

توضیحات نظری کامل در مورد متغیر

پیشینه داخلی و خارجی در مورد متغیر مربوطه و متغیرهای مشابه

رفرنس نویسی و پاورقی دقیق و مناسب

منبع : انگلیسی وفارسی دارد (به شیوه APA)

نوع فایل: WORD و قابل ویرایش با فرمت doc

قسمتی از متن مبانی نظری و پیشینه

مفهوم كیفیت زندگی طی قرن های متمادی همواره موضوعی چالش برانگیز و متاثر از نوع جهان بینی افراد بوده است. آغاز بحث كیفیت زندگی به زمان ارسطو (322 – 384قبل از میلاد) برمی گردد. ارسطو بویژه دركتاب اخلاق نیكو ماخس به موضوع سعادت انسانی و اینكه سعادت چیست، متشكل از چه فعالیت هایی است و چگونه می توان سعادتمند شد، می پردازد. او زندگی خوب را معادل شاد كامی میداند در قرنهای بعد، این موضوع در بین فلاسفه اسلامی جایگاه ویژه ای پیدا كرد چنان كه ابن سینا در اشارات، ملاصدرا در اسفار، امام خمینی (ره) در تقریرات فلسفی درسهای اسفار و بسیاری دیگر از علمای اسلامی در باب سعادت و شادكامی بحث های مبسوطی مطرح كرده اند.

رویكرد آكادمیك به كیفیت زندگی از سال 1920 میلادی یعنی زمانی كه پیگو در كتاب اقتصاد و رفاه به این موضوع پرداخت، سیر تازهای پیدا كرد. از دهه 1930 محققان به ارزیابی كیفیت زندگی در مناطق مختلف جهان پرداختند و بعلت گستردگی، تدریجاً در سایر علوم مانند روان شناسی، اقتصاد، سیاست، جامعه شناسی و پزشكی بصورت یك موضوع میان رشته ای مورد توجه قرار گرفت ولی حدود 40 سال قبل برای اولین بار كیفیت زندگی در رابطه با وضعیت سلامت مطالعه و گزارش شد( رضوانی و منصوریان، 1387).

سازمان جهانی بهداشت درسال 2000 ، مفهوم كیفیت زندگی را درك افراد از موقعیت خود در زندگی از نظر فرهنگ، سیستم ارزشی كه درآن زندگی می كنند، اهداف، انتظارات، استانداردها و اولویت های آنان تعریف كرد. تعریفهای جدیدتر، كیفیت زندگی را اختلاف بین سطح انتظارات انسان ها و سطح واقعیت ها عنوان می كنند و هرچقدر این اختلاف كمتر باشد، كیفیت زندگی بالاتر میرود. بنابراین كیفیت زندگی كاملاً فردی بوده و توسط دیگران قابل مشاهده نیست و بر درك افراد از جنبه های مختلف زندگی آنان استوار است. از سویی شكل گیری، رشد و گسترش مفهوم كیفیت زندگی طی نیم قرن اخیر، آن را به مفهومی كلیدی و مهم در عرصه مباحث جهانی و مسائل انسانی تبدیل كرده است بطوری كه امروزه در كنار مفاهیم كیفیت زندگی، كیفیت زندگی كاری، رضایتمندی از زندگی و هم مطرح است كه بعنوان Quality Adjusted life year (QALY) كیفیت زندگی وابسته به سلامت مفهوم دیگری بنام یك شاخص بهداشتی بجای شاخص امید به زندگی بكار می رود و حاكی از گسترش مفهوم كیفیت زندگی است. مفهوم اخیر تركیبی از كمیت (تعداد سال های باقی مانده عمر) و كیفیت (وضعیت بهره برداری از عمر) زندگی است كه نشان دهنده تعداد سال های عمر با رضایت مندی و نشاط و بدون درد و رنج و علایم بیماری است. از سویی نظریات اولیة مربوط به كیفیت زندگی، بیش تر بر نگرانی ها و اولویت های فرد ی تأكید داشتند؛ اما در سال های اخیر مباحث نظری، از فرد محوری به سمت نگرانی های اجتماعی نظیر امنیت، آزادی، گستردگی كیفیت زندگی و ساختار و كیفیت روابط اجتماعی افراد در جامعه تغییر یافته است. با این وصف، به طور كلی می توان كیفیت زندگی را با استفاده از شاخص های ذهنی و عینی محاسبه نمود. شاخص های ذهنی، منعكس كنندة ارزیابی ذهنی افراد از زندگی می باشند. این ارزیابی با استفاده از اطلاعات افراد كه وضعیت رفاهی خود را از طریق پرسشنامه های مختلف و یا سرشماری ها، اظهار نموده اند، به دست می آید. چنین شاخص هایی، نشان دهندة شرایط كلی زندگی افراد و نحوة نگرش آن ها به این شرایط بوده و با جمع آوری و تحلیل آماری این شاخص ها، می توان به ارزش های طبقات مختلف اجتماعی پی برد (جواهری و همکارن، 1389).

برای دانلود فایل بر روی دکمه زیر کلیک کنید

دریافت فایل

مدیریت

طراح و مدیر مارکتینگ پروژه _ خوشحال میشم که بتوانم قدمی در رشد و برطرف ساختن نیازهای شما عزیزان بردارم.

مطالب زیر را حتما بخوانید:

قوانین ارسال دیدگاه در سایت

  • چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه اشخاص مدیر، نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لینک کوتاه: