مروری بر كاربردهای مواد جانبی حاصل از كارخانجات چرم و سالامبور در تغذیه طیور گوشتی
ضایعات سرپشم حیوانی حاصل از فرآیند كردن چرم، این مقدار تا 7 الی 8 درصد جیره میباشد همچنین نتایج آزمایشات متعدد حاكی از این است كه كاربرد ضایعات چرم در تغذیه جوجههای گوشتی، هیچگونه اثر بیماری زایی در كیفیت گوشت تولیدی، ایجاد نمیكند
دسته بندی | کشاورزی و زراعت |
فرمت فایل | doc |
حجم فایل | 17 کیلو بایت |
تعداد صفحات | 11 |
مروری بر كاربردهای مواد جانبی حاصل از كارخانجات چرم و سالامبور در تغذیه طیور گوشتی
چكیده:
با توجه به افزایش سریع جمعیت سالهای اخیر و تغییر در الگوی مصرف گوشت در كشور، تقاضا برای مصرف گوشت مرغ در كشور رشد فزایندهای را نشان میدهد. علم تغذیه نقشی اساسی را در موفقیت این صنعت بر عهده دارد. از افقهای جدید موجود برای فرمولاسیون اقتصادی جیره، استفاده و اختصاص دادن درصدی از جیره به خوراك غیر متداول میباشد. از جمله خوراك غیر معمول موجود، ضایعات حاصل از كارخانجات چرمسازی است. با توجه به آمار كشتارگاههای كشور، روزانه از هر جلد پوست به طور متوسط 5/1-1 كیلو ضایعات خام باقی میماند كه تا حدود دارای تركیبات مواد مغذی و اسید آمینه های مناسبی بوده و كاربرد آن در جیره طیور علاوه بر صرفههای اقتصادی، كاهش دهنده آلودگی محیط زیست میباشد .ضایعات حاصل از مراحل چرمسازی شامل تراشه های نرم پوست، سرپشم حیوانی، كلاژن میباشند. این ضایعات، تركیباتی نزدیك به پودر ماهی را دارند ولی میتونین، لیزین و هیستیدین آنها كمتر میباشد، كاربرد ضایعات چرمسازی را تا 4% در جیره های جوجههای گوشتی در مرحله رشد و پایانی توصیه كردند.
در مورد ضایعات سرپشم حیوانی حاصل از فرآیند كردن چرم، این مقدار تا 7 الی 8 درصد جیره میباشد. همچنین نتایج آزمایشات متعدد حاكی از این است كه كاربرد ضایعات چرم در تغذیه جوجههای گوشتی، هیچگونه اثر بیماری زایی در كیفیت گوشت تولیدی، ایجاد نمیكند و از لحاظ اقتصادی در بعضی از جیرهها به علت افزایش مصرف خوراك و كاهش تلفات و قیمت تمام شده جیره، توجیه اقتصادی دارد. طراحی پروژههای تحقیقاتی مشابه در ایران برای دستیابی به اطلاعات جامعتر، توصیه می گردد. بهرحال آنچه نهایتاً میتوان نتیجه گیری نمود این است كه ضایعات چرم میتواند جایگزین مناسبی به جای پودر ماهی در جیرههای بر پایه ذرت و سویا باشد.
11 ص
قوانین ارسال دیدگاه در سایت