ورزش و تغذیه
ورزش و تغذیه
دسته بندی | علوم پایه |
فرمت فایل | doc |
حجم فایل | 148 کیلو بایت |
تعداد صفحات | 19 |
مقدمه
تعدادی از عوامل فیزیولوژیك، زیست شیمیایی، روان شناختی و تغذیه ای كه ممكن است محدود كنندة عملكرد ورزشكار باشد تا كنون شناسایی شده است. ورزشكاران و مشاورین علمی و پزشكی آنان جهت نیل به موفقیت درصدد شناسایی این عوامل و راه های به حداقل رساندن اثرات بالقوة آنها هستند. این امر موجب به كارگیری گستردة راهبردهای تغذیه ای با توجه به درجات مختلف كارایی شده است . به غذاها و اجزای از آن ها كه می توانند ظرفیت فرد را در اجرای كار بالا ببرند مواد نیروزا گفته می شود (ویلیامز، 1983). در یك سوی طیف مواد نیروزا، غذاهای طبیعی و در سوی دیگر داروها قرار دارند: با این همه، در این بین تركیباتی نیز وجود دارد كه دسته بندی آن ها مشكل تر است، این اصطلاح به شماری از غذاها، از جمله غذاهای پركربوهیدرات (ویلیامز، 1998)، و نوشابه های ورزشی محتوی كربوهیدرات – الكترولیت (مون و ئیروفس، 1998) كه تأثیرشان بر ظرفیت ورزشی قطعی است، اطلاق می شود. با این همه، معمولاً این واژه به مواد یا تركیبات غذایی خاص اطلاق می شود تا به غذاهای كامل. ما در این بخش به این دسته از مكمل ها می پردازیم.
قوانین ارسال دیدگاه در سایت