پاورپوینت فرایند تولید آدامس
پاورپوینت فرایند تولید آدامس
دسته بندی | طرح های توجیهی و کارآفرینی |
فرمت فایل | pptx |
حجم فایل | 1.209 مگا بایت |
تعداد صفحات | 20 |
در این پاورپوینت به شرح مطالب زیر به همراه عکسها و تصاویر جذاب پرداخته ایم
آدامس به عنوان یکی از تنقلات جذاب با ویژگی های منحصربه فردش بازار مناسبی را به خود اختصاص داده است. در کشور ما مصرف آدامس بالاست اما متاسفانه تولید داخلی پاسخگوی نیاز بازار نیست و بخش عمده این نیاز از ترکیه تامین می شود. در این مطلب خط تولید آدامس را تشریح می نماییم و شما را با روش تولید آدامس آشنا می کنیم. آدامس نوعی جویدنی مصنوعی است که برای تازه کردن دهان یا بوبَری یا سرگرمی و مزیدن به کار میرود… .
آدامسها آنقدر نیست که از حد مجاز بیشتر شود و بنابراین خطری مصرف کنندگان را تهدید نمیکند.
آدامسهای ویژه
۱- آدامس نیکوتین دار ۲- آدامس بادکنکی ۳- آدامسهای حاوی ویتامینها که ویژهٔ کودکان تهیه میگردد.
ترکیبات آدامس
انواع مختلفی از آدامس ها وجود دارد. شامل : آدامس جویدنی ، آدامس بادكنكی و آدامس متفرقه. مانند آدامس جرقه ای، آدامسی كه در وسط آبنبات وجود دارد یا آدامسی كه در وسط آن شیره طعم دار وجود دارد. مانند آدامس اولیپس.
صمغ پایه مصنوعی
صمغ پایه عمدتاٌ پلی مری است که به آن موادی مانند پر کننده ها Texturizers،نرم کننده هاSoftners،امولسیفایرها ،آنتی
اکسیدانها ومواد ضد چسپندگی Anti tacking agent به دندان افزوده می شود.میزان مواد پر کننده صمغ پایه شامل کربنات کلسیم ،کربنات منیزیم و یا سیلیکات منیزیم ( تالک 3 ) ، نباید در انواع جویدنی ، بیشتر از 25 در صد و در انواع بادکنکی ، بیشتر از 38 درصد وزن کل صمغ باشد.
صمغ طبیعی
صمغ طبیعی (سقز) اولئورزینی است که از تنه درخت استحصال ، وسپس ،فرآوری می شود که در ایران از درختی به نام بنه (ون) از خانواده پسته وحشی Pistacia atlantica بدست می آید.میزان کربنات کلسیم در صمغ طبیعی (سقز) نباید بیشتر از یک در صد وزن کل آن باشد.
پوشش آدامس
لایهً نازک ،براق وشکننده ای است که می توان انواع آدامس را با آن پوشش داد این پوشش معمولا از شربت شکر یا شیرین کننده ها ،رنگها و طعم دهنده های مجاز ، تغلیظ کننده ها وبراق کننده ها تشکیل می شود.
شکر
همان شکر سفید یا ساکارز
گلوکزمایع
شیرین کننده ها وحجم دهنده های مجاز خوراکی
شیرین کننده هاو حجم دهنده های مورد استفاده برای تولید آدامس عبارتند از : ایزومالت ، سوربیتول ، مانیتول، مالتیتول ، زایلیتول ، لاکتیتول ، ، استویا ، مالتو دکسترین ها ، پلی دکستروز ها ، فروکتو الیگوساکارید ها ، که میزان مصرف آنها با درنظر گرفتن عملیات خوب ساخت 1 می باشد. طبق استاندارد اتحادیه اروپا حد مجاز برخی ازشیرین کننده ها به شرح زیر است :
1 آسه سولفام پتاسیم ، حداکثر 2000 میلی گرم در کیلو گرم
2 آسپارتام ، 5500 میلی گرم در کیلوگرم
و… .
تركیبات اصلی و اولیه آدامس شامل چهار مورد است :
1. Base آدامس 2. شكر 3. اسانس 4. جلا دهنده
برای تولید آدامس در قدم اول باید از Base شروع كرد. Base آدامس ماده ای سفت و سفید رنگ است كه دارای تركیبات مختلفی می باشد. بیس هایی كه از كشورهای خارجی وارد می شود، باید توسط مسئولین كنترل كیفی آزمایشگاه تست شده و تایید می گردد و وارد خط تولید می گردد. Base دارای اشكال مختلفی می باشد.
1- Base های ورقه ای و ضخیم كه به علت راحت تر بودن استفاده از آن در تولید دستی استفاده می شود.
2- Base های فیتیله ای شكل .
و… .
ماشین آلات مورد نیاز تولید آدامس
1 – میکسر
2 – اکسترودر
3 – فرم دهی
4 – داژه
5 – سورتینگ
تشریح فرآیند تولید آدامس
خش اصلی آدامس یک صمغ رزینی یا صمغ آدامس است که رنگ و طعمهای مختلف: پرتقالی، موزی، شکلاتی، نعناعی و… با افزودن اسانس هر یک از این طعمها به این ماده اصلی به دست آمده است. ماده اصلی آدامس از مواد مختلفی شامل صمغهای گیاهی گرفته تا پارافین، موم زنبور عسل، پلیاتیلن و پلیونیل استات متغیر است… .
تفاوت آدامس بادكنكی و آدامس های معمولی
آدامس بادكنكی یه صورت دراژه در نمی آید و قالب آن متفاوت است. به علت الاستیسیته بیشتر، آدامس حای مواد آلی ( صمغ ) بیشتری است. همچنین به آن نرم كننده دیگری نیز می زنند. یعنی گلوكز به تنهایی نمی تواند تا این اندازه آدامس را نرم كند. در نتیجه به آن سوربیتول و گلیسیرین اضافه می كنند. در آدامس های دراژه اسانس و شكر را در دو مرحله اضافه می كنند… .
قوانین ارسال دیدگاه در سایت