پایان نامه: تاثیر نوع و غلظتهای مختلف آهن بر رشد و عملكرد گیاه دارویی همیشه بهار
پایان نامه: تاثیر نوع و غلظتهای مختلف آهن بر رشد و عملكرد گیاه دارویی همیشه بهار
دسته بندی | کشاورزی |
فرمت فایل | docx |
حجم فایل | 788 کیلو بایت |
تعداد صفحات | 104 |
فهرست مطالب
عنوان صفحه
فصل اول: مقدمه و كلیات
1-1- مقدمه…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………. 1
1-2- اهمیت گیاهان دارویی در ایران و جهان………………………………………………………………………………………………………….2
1-3- خاستگاه و پراكنش……………………………………………………………………………………………………………………………………….4
1-4- گیاه شناسی همیشه بهار……………………………………………………………………………………………………………………………….4
1-5- مواد موثره گیاه دارویی همیشه بهار……………………………………………………………………………………………………………….5
1-6- استفاده دارویی گیاه همیشه بهار…………………………………………………………………………………………………………………..5
1-7- تاثیر عوامل محیطی بر روی گیاه دارویی همیشه بهار…………………………………………………………………………………….5
1-7-1- درجه حرارت……………………………………………………………………………………………………………………………………………6
1-7-2- نور………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….6
1-7-3- آب………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….7
1-7-4- خاك……………………………………………………………………………………………………………………………………………………….7
1-8- مراقبت و نگهداری……………………………………………………………………………………………………………………………………….7
1-9- كاشت و تكثیر……………………………………………………………………………………………………………………………………………..8
1-10- اسانسهای گیاهی……………………………………………………………………………………………………………………………………….8
1-10-1- اسانس گیری به كمك تقطیر……………………………………………………………………………………………………………………..9
1-10-2- اهداف……………………………………………………………………………………………………………………………………………………10
فصل دوم: بررسی منابع
2-1-آهن……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..11
2-2- نقش آهن در گیاه……………………………………………………………………………………………………………………………………….12
2-3-اهمیت محلول پاشی عناصر غذایی در گیاهان………………………………………………………………………………………………14
2-4- كلاتهای آهن………………………………………………………………………………………………………………………………………………15
2-5- غیر فعال شدن آهن در برگ……………………………………………………………………………………………………………………….17
2-6-مروری بر تحقیقات انجام شده در مورد تاثیر عناصر كم مصرف به ویژه آهن در گیاهان…………………………………….18
فصل سوم: مواد و روش
3-1- موقعیت جعرافیایی مشخصات اقلیمی………………………………………………………………………………………………………….23
3-2- مشخصات فیزیكی و شیمیایی خاك……………………………………………………………………………………………………………24
3-3- بذر مورد استفاده………………………………………………………………………………………………………………………………………25
3-4- روش انجام تحقیق…………………………………………………………………………………………………………………………………….25
3-5- آماده سازی زمین………………………………………………………………………………………………………………………………………26
3-6- اندازه گیری صفات مورفولوژیك…………………………………………………………………………………………………………………26
3-7-شاخص كلروفیل…………………………………………………………………………………………………………………………………………26
3-8- اندازه گیری میزان كلروفیل و كارتنوئید برگ………………………………………………………………………………………………26
3-9- تعیین عناصر غذایی بافتهای گیاهی……………………………………………………….………………………………………………..27
3-9-1- میزان نیتروژن……………………………………………………………………………………………………………………………………….27
3-9-2- میزان پناسیم……………………………………………………………………………………………………………………………………….27
3-9-2- میزان فسفر………………………………………………………………………………………………………………………………………….28
3-9-2- میزان آهن…………………………………………………………………………………………………………………………………………..28
3-10- عملكرد گل خشك………………………………………………………………………………………………………………………………….29
3-11- عملكرد دانه…………
………………………………………………………………………………………………………………………………….29
3-12- درصد و عملكرد اسانس……………………………………………………………………………………………………………………………30
3-13- درصد و عملكرد روغن……………………………………………………………………………………………………………………………..30
3-14- شاخص برداشت گل، دانه، روغن و اسانس همیشهبهار………………………………………………………………………………..30
3-15- تجزیه آماری داده ها و نرم افزار مورد استفاده……………………………………………………………………………………………31
فصل چهارم: نتایج و بحث
4-1- صفات مورفولوژیك…………………………………………………………………………………………………………………………………….32
4-2- اجزای عملكرد………………………………………………………………………………………………………………………………………….37
4-3- صفات فیزیولوژیكی…………………………………………………………………………………………………………………………………..41
4-4- عملكرد گل……………………………………………………………………………………………………………………………………………….47
4-5- درصد اسانس…………………………………………………………………………………………………………………………………………….50
4-6- عملكرد اسانس……………………………………………………………………………………………………………………………………….. .53
4-7- عملکرد دانه، روغن و درصد روغن……………………………………………………………………………………………………………..58
4-8- عملکرد دانه……………………………………………………………………………………………………………………………………………..59
4-9- عملكرد روغن…………………………………………………………………………………………………………………………………………..60
4-10- درصد روغن……………………………………………………………………………………………………………………………………………..61
4-11- شاخص برداشت گل و اسانس…………………………………………………………………………………………………………………….64
4-12- شاخص برداشت بذر و روغن …………………………………………………………………………………………………………………….65
4-13- شاخص برداشت گل…………………………………………………………………………………………………………………………………65
4-14- شاخص برداشت اسانس…………………………………………………………………………………………………………………………….66
4-15- شاخص برداشت روغن……………………………………………………………………………………………………………………………..68
4-16- بیوماس……………………………………………………………………………………………………………………………………………………70
4-17- سطح برگ ……………………………………………………………………………………………………………………………………………..73
4-18- وزن خشك برگ تک بوته………………………………………………………………………………………………………………………..74
4-19- وزن خشك ساقه تک بوته………………………………………………………………………………………………………………………..76
4-20- عناصر غذایی…………………………………………………………………………………………………………………………………………..76
4-21- آهن برگ…………………………………………………………………………………………………………………………………………………80
4-22- فسفر…………………….. ……………………………………………………………………………………………………………………… …….80
4-23- آهن دانه…………………………………………………………………………………………………………………………………………………81
فصل پنجم: نتیجه گیری و پیشنهادات
5-1- نتیجه گیری كلی……………………………………………………………………………………………………………………………………….83
5-2-پیشنهادات………………………………………………………………………………………………………………………………………………..84
منابع………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….85
فهرست جدول
عنوان صفحه
جدول 3-1- مشخصات فیزیكی و شیمیایی خاك…………………………………………………………………………………………………..24
جدول 4-1 – تجزیه واریانس اثر غلظتهای مختلف چهار نوع کود آهن بر روی صفات مورفولوژیک……………………………31
جدول 4-.2- تجزیه واریانس اثر غلظتهای مختلف چهار نوع کود آهن بر روی اجزای عملکرد………………………………….36
جدول 4-3- تجزیه واریانس اثر غلظت های مختلف چهار نوع کود آهن بر روی کلروفیل و کاروتنوئید برگ………………..40
جدول 4-4- تجزیه واریانس اثر غلظت های مختلف چهار نوع کود آهن بر روی عملکرد گل………………………………………46
جدول 4-5- تجزیه واریانس اثر غلظت های مختلف چهار نوع کود آهن بر روی درصد اسانس……………………………………49
جدول 4-6- تجزیه واریانس اثر غلظتهای مختلف چهار نوع کود آهن بر روی عملکرد اسانس…………………………………..52
جدول 4-7- تجزیه واریانس اثر غلظتهای مختلف چهار نوع کود آهن بر روی عملکرد دانه، روغن و درصد روغن……….56
جدول 4-8- تجزیه واریانس غلظت های مختلف کود آهن بر روی شاخص برداشت گل و اسانس……………………………….62
جدول 4-9- تجزیه واریانس اثر غلظتهای مختلف چهار نوع کود آهن بر روی شاخص برداشت بذر و روغن………………..66
جدول 4-10- تجزیه واریانس اثر غلظتهای مختلف چهار نوع کود آهن بر روی بیوماس………………….
…………………………67
جدول 4-11- تجزیه واریانس اثر غلظتهای مختلف چهار نوع کود آهن بر روی سطح برگ………………………………………..69
جدول 4-12- تجزیه واریانس اثر غلظتهای مختلف چهار نوع کود آهن بر روی وزن خشك برگ تک بوته………………….71
جدول 4-13- تجزیه واریانس اثر غلظتهای مختلف چهار نوع کود آهن بر روی وزن خشك ساقه تک بوته…………………73
جدول 4-14-: تجزیه واریانس غلظت های مختلف کود آهن بر روی عناصر غذایی برگ و دانه……………………………………76
فهرست نمودارها
عنوان صفحه
نمودار 4-1- مقایسه میانگین تعداد برگ……………………………………………………………………………………………………………….32
نمودار 4-2- مقایسه میانگین تعداد شاخه فرعی…………………………………………………………………………………………………..33
نمودار 4-3- مقایسه میانگین ارتفاع ساقه اصلی……………………………………………………………………………………………………33
نمودار 4-4- مقایسه میانگین ارتفاع كانوپی…………………………………………………………………………………………………………..34
نمودار 4-5- مقایسه میانگین قطر ساقه اصلی……………………………………………………………………………………………………….34
نمودار 4-6- مقایسه میانگین تعداد كاپیتول در هر بونه……………………………………………………………………………………….37
نمودار 4-7- مقایسه میانگین تعداد ردیف بذر در هر كاپیتول……………………………………………………………………………..37
نمودار 4-8- مقایسه میانگین قطر كاپیتول……………………………………………………………………………………………………………38
نمودار 4-9- مقایسه میانگینوزن كاپیتول در یك بوته………………………………………………………………………………………….38
نمودار 4-10- مقایسه میانگین كلروفیل كل…………………………………………………………………………………………………………41
نمودار 4-11- مقایسه میانگین كلروفیل A…………………………………………………………………………………………………………..42
نمودار 4-12- مقایسه میانگین كلروفیل B…………………………………………………………………………………………………………..43
نمودار 4-13- مقایسه میانگین كاروتنوئید…………………………………………………………………………………………………………….43
نمودار 4-14- مقایسه میانگین شاخص كلروفیل برگ اسپد…………………………………………………………………………………44
نمودار 4-15- مقایسه میانگین عملكرد گل برداشت دوم……………………………………………………………………………………..46
نمودار 4-16- مقایسه میانگین عملكرد گل برداشت سوم…………………………………………………………………………………….47
نمودار 4-17- مقایسه میانگین عملكرد گل در مجموع سه برداشت…………………………………………………………………….47
نمودار 4-18- مقایسه میانگین درصد اسانس برداشت اول…………………………………………………………………………………..50
نمودار 4-19- مقایسه میانگین درصد اسانس برداشت سوم………………………………………………………………………………….50
نمودار 4-20- مقایسه میانگین درصد اسانس مجموع سه برداشت………………………………………………………………………51
نمودار 4-20- مقایسه میانگین عملكرد اسانس برداشت اول………………………………………………………………………………..52
نمودار 4-21- مقایسه میانگین عملكرد اسانس برداشت دوم………………………………………………………………………………..53
نمودار 4-22- مقایسه میانگین عملكرد اسانس برداشت سوم……………………………………………………………………………….54
نمودار 4-23- مقایسه میانگین عملكرد اسانس مجموع سه برداشت……………………………………………………………………55
نمودار 4-24- مقایسه میانگین عملكرد دانه………………………………………………………………………………………………………….57
نمودار 4-25- مقایسه میانگین عملكرد روغن……………………………………………………………………………………………………….58
نمودار 4-26- مقایسه میانگین درصد روغن………………………………………………………………………………………………………….60
نمودار 4-27- مقایسه میانگین شاخص برداشت سالیانه گل…………………………………………………………………………………63
نمودار 4-28- مقایسه میانگین شاخص برداشت سوم گل…………………………………………………………………………………….64
نمودار 4-29- مقایسه میانگین شاخص برداشت اسانس برداشت اول…………………………………………………………………..65
نمودار 1-30- مقایسه میانگین شاخص برداشت اسانس برداشت سوم…………………………………………………………………65
نمودار 4-31- مقایسه میانگین شاخص برداشن روغن دانه………………………………………………………………………………….66
نمودار 4-32- مقایسه میانگین بیوماس برداشت یك…………………………………………………………………………………………….68
نمودار 1-33- مقایسه میانگین بیوماس برداشت سوم…………………………………………………………………………………………..68
نمودار 4-34- مقایسه میانگین سطح برگ برداشت پنجم…………………………………………………………………………………….70
نمودار 4-35- مقایسه میانگین وزن خشك برگ برداشت اول……………………………………………………………………………..72
نمودار 4-36- مقایسه میانگین وزن خشك ساقه برداشت سوم……………………………………………………………………………74
نمودار 4-37- مقایسه میانگین وزن خشك ساقه برداشت پنجم………………………………………………………………………….74
نمودار 4-38- مقایس
ه میانگین آهن برگ………………………………………………………………………………………………………………77
نمودار 4-39- مقایسه میانگین فسفر برگ…………………………………………………………………………………………………………….78
نمودار 4-40- مقایسه میانگین آهن دانه……………………………………………………………………………………………………………….78
قوانین ارسال دیدگاه در سایت