کارآموزی صنایع شیمیایی شركت كشت و صنعت گرگان (یك و یك ) سیستم سردخانه و تصفیهخانه
شركت كشت و صنعت گرگان، یكی از واحدهای تولید گروه دشت مرغاب (یك و یك) میباشد گروه تولیدی دشت مرغاب در واقع به عنوان بنیانگذار صنعت كنسروسازی با سابقهای بر یك ربع قرن در ایران است كه تولیدات آن با مارك (یك و یك) در داخل و خارج كشور توزیع میشد
دسته بندی | گزارش کارآموزی و کارورزی |
فرمت فایل | doc |
حجم فایل | 499 کیلو بایت |
تعداد صفحات | 84 |
فهرست
مقدمه.. 3
تاریخچه:.. 4
مشخصات كلی شركت كشت و صنعت گرگان:.. 5
ساختار سازمانی شركت كشت و صنعت گرگان:.. 5
طرحهای توسعهای در دست اقدام.. 9
آمار كاركنان شركت در سالهای 77.78 به تفكیك.. 11
نمودار تولید سالیانه شركت از سال 1372 لغایت 1378.. 12
خط تولید خلال نیمه سرخ و منجمد سیبزمینی (فرنجفرایز).. 12
توضیحی مختصر درمورد سردخانه:.. 12
سیكل زیر صفر:.. 12
سیكل تبرید:.. 12
1) كمپرسور:.. 12
2) سپراتور:.. 12
3) كندانسور:.. 12
4) رسیبل:.. 12
5) اواپراتور:.. 12
6) شیرهای فشارشكن:.. 12
سیكل تونل انجماد:.. 12
سیكل بالای صفر:.. 12
اهداف كارآموزی.. 12
فصل اول.. 12
انواع محصولات و نحوه تولید آن در شركت.. 12
فصل دوم.. 12
تعاریف و آشنایی با اصطلاحات.. 12
فصل سوم.. 12
سیستم تولید بخار (Steam Generation).. 12
اجزاء مربوط به سیستم (System Components).. 12
دیگ لوله آتشی (Fire tube):.. 12
دیگ بخار (Boilers):.. 12
بدنه اصلی دیگ:.. 12
وسایل جانبی:.. 12
محل و شرایط نصب دیگ:.. 12
سیستم هدایت سوخت:.. 12
آشنایی با آب و ناخالصیهای آن (Introduction to water and to impurities):.. 12
مشكلات آب صنعتی (Industrial water problems):.. 12
منبع آب تغذیه:.. 12
شرایط آب تغذیه:.. 12
توضیح مختصری در مورد سختیگیرها:.. 12
خوردگی:.. 12
كنترل خوردگی:.. 12
1. انتخاب سوخت:.. 12
خوردگی ناشی از خاكستر سوخت مایع:.. 12
علل ایجاد عیوب در دیگهای بخار.. 12
تشكیل رسوب:.. 12
لولهكشی عبور بخار:.. 12
دستورالعمل راهاندازی دیگهای بخار:.. 12
عملیاتی كه باید در هر شیفت انجام گیرید (برنامه روزانه):.. 12
برنامه هفتگی دیگهای بخار:.. 12
برنامه ماهانه:.. 12
برنامه فصلی:.. 12
روشهای تمیزكاری:.. 12
خاموش كردن دیگ برای مدتی كوتاه:.. 12
خاموش كردن دیگ برای مدتی طولانی:.. 12
عیوبی كه ممكن است در سیتسم كار بوجود آید:.. 12
جدول شماره 1.. 12
مقدمه
شركت كشت و صنعت گرگان، یكی از واحدهای تولید گروه دشت مرغاب (یك و یك) میباشد. گروه تولیدی دشت مرغاب در واقع به عنوان بنیانگذار صنعت كنسروسازی با سابقهای بر یك ربع قرن در ایران است كه تولیدات آن با مارك (یك و یك) در داخل و خارج كشور توزیع میشد.
گروه تولیدی دشت مرغاب، با گستردگی در جنوب (شركت دشت مرغاب) و شمال (شركت كشت و صنعت گرگان) و غرب (شركت ارومدشت ارومیه) به عنوان بزرگترین صنعت تبدیلی محصولات باغی و زراعی كشور مطرح میباشد و علاوه بر بخش صنعتی، موسسات و واحدهای كشاورزی نیز در زیرمجموعه آن مسئولیت تامین مواد اولیه مرا بر عهده دارند.
تاریخچه:
شركت كشت و صنعت گرگان در تاریخ 21/12/1351 تاسیس و تحت شماره 340 در اداره ثبت اسناد گرگان به ثبت رسیده است و در تاریخ 7/12/1355 پروانه بهرهبرداری آن به شماره 395/40 به امضاء وزارت صنایع و كشاورزی وقت تحت عنوان كشت و صنعت صادر گردیده است و مركز اصلی آن در گرگان و فعالیت اصلی آن بر اساس ماده 3 اساسنامه عبارت است از انجام كلیه عملیات مربوط به كشت و صنعت و انجام هرگونه فعالیتهای مربوط به تولید، تبدیل و عرضه و فروش محصولات اصلی و فرعی و همچنین بهرهبرداری از سردخانه به ظرفیت سه هزار تن است.
این واحد در مجموعه گروه تولیدی دشت مرغاب (یك و یك) كه قبل از انقلاب اسلامی متعلق به بخش خصوصی بود، پس از پیروزی شكوهمند انقلاب اسلامی تا سال 1366 در اختیار سازمان صنایع ملی قرار داشت و در حال حاضر سهامی عام میباشد.
مشخصات كلی شركت كشت و صنعت گرگان:
موقعیت مكانی شركت كشت و صنعت گرگان در مسیر جاده ارتباطی مازندران ، خراسان در شهرستان گرگان با مساحت 108265 متر مربع واقع شده است كه كل مساحت زیر بنایی جهت ساختمان وتاسیسات تولید بالغ بر16700 متر مربع بوده كه شامل بخشهای اداری، تولیدی، خدماتی، انبارهای سردخانه میباشد.
از جمله ویژگیهای منحصر به فرد شركت كشت و صنعت گرگان در منطقه و حتی در سطح كشور وجود سردخانه هایی با ظرفیتی اسمی سه هزار تن است كه در جوار سالنهایی تولیدی بوده و دارای 14 اطاق با ظرفیت 250و125 تن میباشد.
ظرفیت اسمی كشت و صنعت گرگان بالغ بر پانزده هزار تن در سال بوده كه باتولید محصولات متنوع تا بیست و پنج نوع را شامل می گردد،در فصول مختلف سال صورت می پذیرد.
ساختار سازمانی شركت كشت و صنعت گرگان:
شركت سهامی خاص كشت و صنعت گرگان از نظر سازطمانی از بخشهای زیر تشكیل شده است كه در ادامه در خصوص هر بخش توضیحات مختصری به استحضار میرساند.
هیت مدیره:
تعداد اعضای هیت مدیره پنج نفر بوده كه از میان اساتید دانشگاه، مدیران صنعتی و كارشناسان مالی و بانكی انتخواب شده اند.
مدیر عامل:
برابرقانون تجارت مدیریت اجرایی شركت رابه عهده دارد و در حالی حاضر مدیر عامل وقت كارشناس ارشد صنایع غذایی میباشد واز نظر اجرایی مسولیت هماهنگی و راهبری سایر بخش ها را عهده دارد.
واحد داری:
این واحد امور مربوط به برنامه ریزی و ارائه خط منشی اجرایی امور ادارب و پر سنلی شركت، نظارت بر اجرای قوانین و آئین نامه های پر سنلی و استخدام و غیزه … را بعهده دارد.
واحد بازرگانی:
این واحد امور مربوط به برنامه ریزی ونظارت یر امور قسمتهای خرید های داخلی و خارجی و فروش محصولات، تدوین مقررات وروشهای كار در قسمت تحت سرپرستی و كنترل لازم جهت اجرای آنها بنحو مطلوب را بعهده دارد.
واحد امور مالی:
این احد علاوه برنامه برنامه ریزی و نظارت بر امور قسمتها به كنترل كلیه اسناد دریافتی و پرداختی و عملیات حسابداری مالی،تنظیم صورت حسابهای مالی وتنظیم بودجه را به عهده دارد.
واحد كشاورزی:
شركت كشت و صنعت گرگان در سطح حدود 147 هكتاراز ارضی كشاورزی منطقه گرگان و گنبد به صورت مستقیم اقدام به فعالیتهای كشاورزی با روشهای مكانیزه و متد جدید كاشت، داشت و برداشت مینماید و از این طریق همه ساله مقداری از مواد اولیه مورد نیاز خود را تامین مینماید.
واحد انبارها:
با توجه به ضرورت و اهمیت نقش نگهداری در صنایع تبدیلی واحد انبارهای شركت كشت و صنعت گرگان با مساحتی بالغ بر 7450 متر مربع و فضای سردخانه این به مساحت 2244 مترمربع به ارائه خدمات و تغذیه خطوط تولید و عرضه و تحویل محصولات ساخته شده بر شبكه وسیع پخش اقدام مینماید.
واحد كنترل كیفی:
به دلیل حساسیت بسیار زیاد مواد غذایی تبدیلی و توجه ویژه به كیفیت ظاهری و باطنی محصولات تولیدی و همچنین به منظور تحقق اهداف از پیش تعیین شده، در خصوص تولید محصول، درجه یك شركت كشت و صنعت با بكارگیری نیروی مجرب و كارآزموده در واحد كنترل كیفی كلیه مراحل قبل، در جریان و تولید را با روشها و دستگاههای جدید آزمایشگاهی كنترل و آزمایش نموده و بدین منظور تعداد 6 كارشناس در رشتههای مهندسی صنایع غذایی میكروبیولوژی و كشاورزثی را به خدمت گرفته است. شایان ذكر است یكی از رموز موفقیت محصولات یك و یك و رضایت مشتری از این محصولات، توجه بسیار زیاد به امر كیفیت میباشد.
واحد تعمیر و نگهداری
این واحد به منظور سرویسدهی به واحد تولید، بكارگیری، تكنولوژی جدید و تعمیرات منظم و دورهای با انجام برنامههای بازسازی سالانه و آمادهسازی خطوط تولید در جهت افزایش ظرفیت و بقای فعالیتهای فصلی تولید محصولات فعالیت مینماید.
واحد تولید
این واحد امور مربوط به تنظیم و ارائه برنامه تولید و نظارت بر اجرای عملیات طرحهای توسعه و اصلاح خط تولید هماهنگی با واحدهای دیگر و تولید محصولات بر اساس برنامه پیشبینی شده را بر عهده دارد.
واحد تحقیق
این واحد در سال 1371، به عنوان یكی از بخشهای اصلی ساختار شركت كشت و صنعت گرگان به تصویب رسید و آنچه در فرآیند شكلگیری و ایجاد بخش حائز اهمیت میباشد، این است كه ابتدا، اعتقاد و باور ظهور و فعالیت این واحد در قالب احساس نیاز شكل گرفت و پس از نمود بخشیدن به برخی از فعالیتهای تحقیق و توسعه از قبیل برنامهریزی و اجرای برنامه بازسازی خطوط تولید، بنیه كارشناسی شركت از طریق استخدام نیروهای متخصص، ارتقاء در سطح دانش فنی با استفاده لز تكنیكها و روشهای آموزشی و به فعل رساندن ایدههای مربوط به محصول جدید، گنجاندن آن در برنامه پیشبینی تولید به ایجاد یا تاسیس این واحد اقدام گردید.
این واحد هم اكنون به طور فعال در چهار بخش تحقیقات صنعتی، كشاورزی، مالی و بازرگانی و مهندس نیروی انسانی و آموزشی انجام وظیفه مینماید و طی ارتباط مستمر با دانشگاههای معتبر كشور جدیدترین اطلاعات را دریافت داشته و از اساتید مربوط در قالب مشاورین تحقیق مدد میگیرد.
طرحهای توسعهای در دست اقدام
1. افزایش ظرفیت خط رب گوجهفرنگی و بستهبندی اسپتیك:
با توجه به پتانسیل بالای منطقه در تولید گوجهفرنگی، سالانه بالغ بر 130000 تن، به طور متوسط بالغ بر 2000 تن گوجهفرنگی در روز میباشد. با عنایت به فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر جایگزینی ارز حاصل از صادرات غیرنفتی به جای ارز حاصل از فروش نفت خام و همچنین در جهت تحقق سیاست توسعه صادراتی دولت محترم جمهوری اسلامی ایران، در نظر است نسبت به افزایش ظرفیت حدود 300 تن دیگر گوجهفرنگی در روز و با ارتقاء تكنولوژی بستهبندید رب گوجهفرنگی در بستههای اسپتیك، مطابق با نیازهای بازارهای بینالمللی، به طوری كه رب گوجهفرنگی استرلیزاسیون كامل در كیسههای آلومینیومی بستهبندی و به اكثر نقاط جهان صادر گردد.
2. دو مداره نمودن اطاقهای سردخانه:
با توجه به تولید محصولات منجمد شده، سردخانه فعلی گنجایش ظرفیت محصولات تولید شده منجمد را نداشته و در این راستا تصمیم به دو مداره نموده 5 اتاق از سردخانه موجود با افزایش ظرفیت 1250 تن دیگر را داریم.
3. صنایع تبدیلی فرآوردههای آبزی:
با توجه به اهمیت موضوع توسعه صنایع مورد استفاده صنایع تبدیلی و قرار گرفتن این واحد در كنار دریای پربركت خزر و پتانسیل بالای استان جهت پرورش آبزیان آب شیرین، واحد تحقیق و توسعه شركت با انجام سلسله تحقیقات در زمینه عملآوری فرآوردههای آبزی اقدامات موثری را جهت تبدیل ماهی كیلكا و ماهیهای پرورشی آب گرم (فیتوفاك) و میگو انجام داده است كه تولید آزمایشی آنها انجام شده و انشاءاله در آینده نزدیك بر تجهیز نمودن سالن تولید و نصب ماشینآلات مورد نیاز به تولید انبوه خواهیم رسید.
4. اجرای پروژه تصفیهخانه فاضلاب صنعتی:
پروژه احداث تصفیهخانه صنعتی شركت، یكی از بزرگترین تصفیهخانههای موجود در كارخانجات استان میباشد. ظرفیت عملی تصفیهخانه بر اساس اطلاعاتی نظیر وضعیت پرسنلی و برنامه كار، ظرفیت تولید و تنوع آنها در كارخانه، برنامه زمانی تولیدات مختلف، منابع تامین آب مصرفی و میزان مصرف آب در فصول مختلف در بالاترین پیك كاری در حدود 2400 مترمكعب در شبانهروز درنظر گرفته شده و هدف از اجرای این پروژه و احداث تصفیهخانه، حفظ كیفیت پساب تصفیه شده خروجی در حد استاندارد و ضوابط موجود به منظور امكان استفاده مجدد از آن در آبیاری فضای سبز كارخانه و یا زمینهای زراعی اطراف، پستشوی مواد اولیه مصرفی (شستشوی اولیه)، شستشوی محوطه كارخانه و كف سالنها، شستشوی دستگاهها و سبدهای مورد استفاده و نهایتاً در صورت لزوم دفع آن به مسیر رودخانه فصلی مجاور شركت میباشد.
قوانین ارسال دیدگاه در سایت