دانلود مقاله بیماری های حبوبات
قارچ عامل بیماری دامنه میزبانی بسیار وسیعی دارد و تقریباً به همه حبوبات حمله میكند علایم كلی آن شامل مرگ گیاهچه، پوسیدگی بذر و ریشه و نیز مرگ گیاه بالغ است هنگامیكه این قارچ به قسمتهای هوایی گیاه حمله میكند، علایمی شبیه به خسارت كنهها در آن نمایان میشود كه از اینرو آن را Web blight (بلایت تارعنكبوتی) میگویند
دسته بندی | کشاورزی و زراعت |
فرمت فایل | doc |
حجم فایل | 1.171 مگا بایت |
تعداد صفحات | 10 |
الف – بیماری های عمومی حبوبات
1 – بیماری تار عنكبوتی یا مرگ گیاهچه حبوبات Web blight
- عامل بیماری : فرم غیر جنسی Rhizoctonia solani فرم جنسی Thananthephorus cucumeris
قارچ عامل بیماری دامنه میزبانی بسیار وسیعی دارد و تقریباً به همه حبوبات حمله میكند. علایم كلی آن شامل مرگ گیاهچه، پوسیدگی بذر و ریشه و نیز مرگ گیاه بالغ است. هنگامیكه این قارچ به قسمتهای هوایی گیاه حمله میكند، علایمی شبیه به خسارت كنهها در آن نمایان میشود كه از اینرو آن را Web blight (بلایت تارعنكبوتی) میگویند. علایم زیرزمینی در همه حبوبات یكسان و شامل پوسیدگی ریشه و طوقه است. علایم هوایی تاحدی در حبوبات متفاوت است. در عدس برگهای گیاهان مبتلا برنگ ارغوانی تا بنفش درمیآید. در نخود سفید برگها زرد شده و سریعاً فرومیریزند و گیاه از پای درمیآید. در لوبیا گیاه ضعیف و پژمرده میشود.
كنترل بیماری
1 – ضدعفونی بذر با قارچكش های نظیر PCNB
2 – آیش و تناوب زراعی
3 – كشت غیرعمیق. میتوان كشت را سطحی انجام داده و بعد از رویش خاكدهی نمود.
2 – بیماری پوسیدگی خشك ریشه حبوبات Dry rot
عوامل بیماری :
در لوبیا Fusarium solani f.sp. phaseoli
در نخودفرنگی F. solani f.sp. pisi
در باقلا F. solani f.sp. fabae
در گیاهان مبتلا به این قارچها پوسیدگی ریشه اصلی بصورت خشك دیده می شود. گیاه كوتوله و ضعیف میشود و در حالت شدید بیماری ممكن است از بین برود. در لوبیا بر روی ریشه ابتدا لكه های قرمزی بوجود می آید كه به تدریج قهوه ای شده و كل ریشه اصلی را می پوشاند. ریشه های فرعی نیز معمولاً منهدم می شوند. دامنه میزبانی این قارچها محدود به گیاه مورد نظر میباشد. بقای قارچ اغلب به صورت كلامیدوسپور و نیز كنیدهای بزرگ (ماكروكنیدی ها) با جداره بیرونی ضخیم و یا در خاك و بقایای گیاهی طی سالهای زیاد (حداقل 6 سال) میباشد.
كنترل بیماری
1 – استفاده از ارقام مقاوم و تناوب زراعی با گیاهانی مثل چغندر و گندم و جو 6 تا 8 سال
2 – جلوگیری از متراكمكاری برای تهویه بیشتر و نیز جلوگیری از كاشت عمیق و آبیاری زیاده از حد
3 – اقدامات بهداشت زراعی از جمله دفن بقایا با انجام شخم و ضدعفونی بذر
4 – دادن كود سرك برای افزایش توان و تعداد ریشه ها در كنترل بیماری مفید می باشد.
قوانین ارسال دیدگاه در سایت