تحقیق تاریخ صنایع چایكاری و چایسازی
تحقیق تاریخ صنایع چایكاری و چایسازی
دسته بندی | کشاورزی |
فرمت فایل | doc |
حجم فایل | 108 کیلو بایت |
تعداد صفحات | 114 |
مقدمه
نام این تحقیق، تاریخ صنایع چایكاری و چایسازی، در ایران است و تاریخ چای در كتابهای دیگران نیز آمده است، اما كارشناسان و دستاندركاران چای ایران سالهاست برای مطالعه و پژوهش در برنامهریزی و اجرای امور چای میكوشند و به كشورهای مختلف چایخیز جهان مسافرت مینمایند و نتایج تحقیقات و مشاهدات خود را نیز در نشریات وزارت كشاورزی و سازمان چای نوشته و در سمینارها بیان داشتهاند.
بدون شك، نتیجه زحمات آنان قابل تقدیر است و سعی میشود این محصول مهم و نوشابه همگانی در كشور ما به حد خودكفایی برسد.
هدف از بدست آوردن و تهیه این همه مدارك قدیمی و تصاویر و سایر اسنادی و آماری كه ذكر آنها آمده است، این بوده كه به نوبه خود خدمتی انجام داده باشم.
بنابراین، نوشته حاضر از جمیع جهات، چه جایكاری و چایسازی به روش سنتی و قدیم كه اكنون به تاریخ پیوسته است و چه در بهرهگیری از تكنولوژی جدید و پیشرفت كه بعد از هر فصلی از تحقیق بدان اشاره شده است و چه در موضوعات جالبی كه در امر چای با مخالفتهای اولیه مالكین و زمینداران گیلان و مازندران، در زمانهای بسیار دور و كارشكنیهای بیجهت آنان در واگذاری زمین به امر كشت چای و یا بازرگانی چای در زمانهای قدیم و جدید و روابط بازرگانی جهانی در رقابت با بازارهای بینالمللی چای و همچنین وضع كشور ما در مقایسه با سایر كشورهای چایخیر جهان، مخصوصاً كشورهای نو استقلال یافته آمریكایی نشان داده شود كه برای خواننده خالی از فایده نخواهد بود.
لذا لازم دانستیم انگیزه خود را در نوشتن تاریخی كه از شهر لاهیجان كه با نام چای این محصول كه یكی از پرمصرفترین فرآوردههای كشاورزی كشور شهرت یافته است، بپردازیم و با همین انگیزه بوده است كه با هجوم قوای مسلح اشغالگر انگلیس و شوروی از جنوب و شمال در سوم شهریور 1320 ه.ش به خاك ایران و تصرف شهرهای آن كه تا پایان جنگ جهانی دوم (1944-1939) ادامه داشت، كلاسهای چایكاری و چایسازی و هرس چای كه بوسیله كارشناس آسامی هند به نام عزیز عبدالرحمن اداره میشد، در اسفند سال 1321 و مرداد 1322 شمسی برگزار گردید.
فهرست مطالب
مقدمه 1
فصل اول 9
مشخصات كلی چای 9
نام چای در نقاط مختلف جهان 9
چای از نظر گیاهشناسی: 9
چای و ارزش غذای آن 10
تركیبات شیمیایی چای 10
چای در پزشكی 12
فصل دوم 13
مناطق چایخیز جهان 13
چای بومی مناطق نیمه استوایی و گرم و مرطوب 13
گسترش چای در كشورهای جهان 13
انواع بوتههای چای و سن آن 14
زمینهای قابل كشت چای 16
آب و هوا و رطوبت و درجه گرما 16
فصل سوم 19
تاریخ چای 19
تاریخ پیدایش چای در جهان 19
تاریخ مصرف چای در ایران 20
تاریخ كشت چای در ایران 21
فصل چهارم 22
روش كشت چای 22
انتخاب بذر چای 22
تهیه خزانه و كشت بذر چای در آن 25
فصل پنجم 28
پلاس 28
تعریف پلاس 28
انواع پلاس: 28
اتاق پلاس: 30
پلاس به شیوه قدیم به رفههای حصیری یا چتایی و پارچهای 31
پلاس به روش جدید در داخل تراف (یا پلاس به اصطلاح محلی تغاری) 32
مدت زمان پلاس 34
اثرات فیزیكی پلاس 35
اثرات شیمیایی پلاس 36
فصل ششم 38
مالش 38
تعریف مالش و مقصود اصلی آن 38
تعداد دفعات مالش و مدت زمان آن 39
غربال كردن برگ سبز پس از مالش 41
فصل هفتم 44
تخمیر (اكسیداسیون) 44
فصل هشتم 50
خشك كردن چای 50
مقدار اسید آمینه در غنچه و برگهای چای: 59
مقدار كاتیشن در غنچه و برگ چای: 59
مقدار كافئین در غنچه و برگ چای: 60
اصطلاحات مربوط به ظاهر چای 65
اصطلاحات مربوط به برگ دم شده چای 66
اصطلاحات مربوط به خواص نوشابه چای: 67
فصل نهم 68
كارخانجات چای در ایران 68
اولین كارخانه چایسازی دولتی در ایران 68
فصل دهم 70
اطلاعات آمار و بازرگانی چای 70
بازرگانی چای در جهان و ایران 70
كشورهای وارد كننده چای 71
كشورهای صادر كننده چای 71
بازارهای جهانی چای 71
چه وقت به خودكفایی در كشت چای میرسیم؟ 72
فصل یازدهم 105
آفات و بیماریهای مهم چای 105
روشهای مختلف مباره با آفات چای 108
بیماریهای متداول چای 109
قوانین ارسال دیدگاه در سایت