مارکتینگ پروژه 20 | مرجع فایل های دانلودی - پروژه آماده - پروژه دانشجویی - پاورپوینت آماده
0

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

مبانی نظری فضاهای چند منظوره شهری و طراحی آنها بر مبنا معماری ایرانی اسلامی

مبانی نظری فضاهای چند منظوره شهری و طراحی آنها بر مبنا معماری ایرانی اسلامی

هدف از این مبانی نظری طراحی فضاهای چند عملکردی شهری بر اساس معماری ایرانی اسلامی در ایستگاه مترو ارم سبز مورد بررسی قرار می گیرد

مشخصات فایل

تعداد صفحات ۱۰۱
حجم ۰ کیلوبایت
فرمت فایل اصلی doc
دسته بندی معماری

توضیحات کامل

دانلود مبانی نظری پایان نامه کارشناسی ارشد رشته معماری

فضاهای چند منظوره شهری و طراحی آنها بر مبنا معماری ایرانی اسلامی

 
 
 
 
 
چکیده :
از آنجایی که ایجاد فضاهای چند منظوره و چند عملکردی در  فضاهای شهری جنبه جدید و نو در جامعه ایجاد کرده است می توان این گونه فضاها را در مکان های عمومی مانند مترو ها هم ایجاد کرد . توسعه و تحول صنعت حمل و نقل ریلی درون و برون شهری مستلزم شناخت واقعی از تمام ظریفیت ها و پتانسیل های بالقوه می باشد . اگر چه بخش حمل و نقل ، بحثی خدماتی به شمار می آید لکن به دلیل اهمیت بنیادی آن ، فعالیتی زیر بنایی محسوب گردیده و در صورت عدم توجه کافی به آن سایر بخش ها نیز دچار عقب ماندگی خواهد شد .
 
 
 رشد و گسترش صنعت حمل و نقل ریلی و وجود مزیت های نسبی فرآوان آن نسبت به سایر روشهای عمومی حمل و نقل بیش از هر زمان دیگری مشاهده می گردد . با پیشرفت تکنولوژی قطارهای شهری در حال تغییر و تحول بوده و وظیفه حمل و نقل مسافران در اغلب شهرهای مهم دنیا را به عهده گرفته است . بر اساس آمارها ، همواره تقاضا در این بخش فزآینده است و با توجه به مزیت های ذاتی و منحصر به فرد حمل و نقل ریلی شدن تکنولوژی ساخت قطعات ، وجود سیستم های موثر در زمینه نگهداری ، تامین انرژی ، علائم و ارتباطات و تجهیزات ، مستلزم حمایت همه جانبه می باشد . امروزه ایستگاهها بصورت یک مرکز مهم شهری در آمده اند ، جایی که قابل مکث کردن ، معاشرت کردن ، خرید مایحتاج منزل و همچنین استفاده از تسهیلات متنوع می باشد . همچنین مترو ها به عنوان فضاهایی مد نظر قرار می گیرند که می توان در مواقع بحرانی نیز از آنها استفاده کرد .  همچنین به مترو به عنوان فضایی چند عملکردی نگاه  می شود .تا بتواند در شرایط ویژه استفاده های خاص را نیز پاسخگو باشد .
 
 
 
 
کلمات کلیدی :
مترو ، حمل و نقل ، انعطاف پذیر ، چند عملکردی ، فضای شهری 
 
 
 
مقدمه
فضاهای شهری از جمله مسائلی است که همواره ماهیت فرارشته ای به خود دیده است. به دلیل تاثیرگذاری همه جانبه طیف کثیری از مطالعات  بر ساخت و طراحی و شکل گیری فضاهای شهری و تاثیر کلیه طرحهای مرتبط با مباحث کالبدی و تجسمی نظیر طرحهای معماری ، شهرسازی ، طراحی شهری بر این مساله، ماهیت مذکور قابل درک است. معماری و شهرسازی در هر مکتب اعتقادی مبتنی براندیشه های تئوریک آن مکتب است وبنابراین آنچه که معماری و شهرسازی ایرانی- اسلامی خوانده می شود ریشه در مبانی نظری دین مبین اسلام از یکسو وفرهنگ ایرانی ناشی از زندگی دیرپای دراین پهنه از گیتی ازدیگر سو، دارد.
 
 به عبارت دیگر وجود معماری و شهرسازی کهن وباستانی سرزمین ما دردوران پیش از ظهور وبروز اسلام آموزه های مفهومی ویژه‌ای را برای معماران این آب وخاک به همراه داشته است که پس از رواج دین اسلام در ایران این مفاهیم با استفاده از مبانی دین اسلام تکامل یافته وجلوه دیگری یافته است. در این خصوص البته بایستی دقت نماییم که مبانی اندیشه ای مسلمانان شامل دوبخش اصول پایه ای واعتقادی وفروع رفتاری است. والبته فروع رفتاری بدون پذیرش اصول دین نقص دراعتقاد تلقی می شود. به عنوان مثال اقامه نماز ناشی از پذیرش اصل توحید است وبا عنایت به اینکه  عبادت وسپاس در آیین اسلام ویژه «الله» است ( الحمدلله رب العالمین)  اقامه نماز جز برای «الله» عملی باطل وبی ارزش است. 
 
شاید پرسشی که در ذهن بسیاری از علاقمندان به معماری ایرانی- اسلامی متبادر شده باشد این است که موضع ما در قبال نحوه بهره گیری از فناوریهای نوین در معماری معاصر چیست؟ این امر بیش از هرچیز ناشی از فرافکنی افرادی است که درمقابل هیاهوی کشورهای صنعتی دچار خودباختگی بوده وتصور می کنند که بهره گیری از ارزشهای معماری ایرانی- اسلامی الزاما به معنای تکرار گذشته واحداث بناها با استفاده از الگوهای همسان معماری گذشته است. در پاسخ بایستی ابتدا ویژگیهای استفاده از فناوریهای نوین رادریابیم وسپس دراین خصوص اظهار‌نظر نماییم. براستی فناوری مطلوب کدام است؟ آیا به صرف استفاده یک کشور اروپایی از یک فناوری بایستی آن فناوری را به عنوان امری مقدس نصب العین قرار داده و بدون انطباق آن باویژگیهای طبیعی، تاریخی وفرهنگی کشور خود آن  را بکار گیریم؟ 
 
واقعیت امر آن است که هر  فناوری جدید، زمانی مطلوب وقابل پذیرش خواهد بود که از تمامی جوانب بر نمونه های پیشین رجحان داشته باشد. به عنوان مثال اگر یک فناوری جدید تنها باعث افزایش سرعت عملیات اجرایی ساختمان شود آیا موارد دیگری نظیر مخاطرات زیست محیطی، ایمنی ساخت وساز، صرفه اقتصادی، هماهنگی با اقلیم و…. را  بایستی مورد بی توجهی قراردهیم؟ به نظرمی رسد که پاسخ این پرسش منفی است. بدیهی است‌که پذیرش یا عدم پذیرش  فناوری یا  مواد و مصالح ساختمانی مستلزم پاسخگویی آن به ابعاد مختلف مورد نظر ازجمله هماهنگی با ویژگیهای طبیعی، تاریخی و فرهنگی محل است.
 
 بنابراین مصالح جدیدی می توانند در نظام اجرایی معماری وشهرسازی معاصر بکار گرفته شوند که اولا با ریخت کلی مصالح موجود در بخشهای فرهنگی وتاریخی شهرها همخوانی داشته، ثانیا قابل بازیافت بوده، ثالثا از نظر بافت، رنگ وجنس با بسترطبیعی و بافت فرهنگی وتاریخی کشور ما سازگاری داشته باشند و رابعا از نظر ویژگیهای فنی واجرایی نظیر صرفه جویی درمصرف کارمایه (انرژی)، دوام، مقاومت در برابر فرساینده‌های طبیعی، انعطاف پذیری در برابرزلزله و….. بر مصالح مصرفی موجود برتری داشته باشد. با عنایت به آنچه گفته شدو با ملاحظه تجارب گذشته، به نظر می رسدکه بکار‌گیری فناوریهای جدید وتولید مصالح نوین را معطوف به مطالعه، پژوهش، آزمایش وتلاش به رفع کمبودهای موجود درمصالح بومی وافزایش قابلیتهای آنهامتناسب با نیازهای معاصربدانیم. کما اینکه پژوهشهای مداوم انجام شده بر روی بتون (که مصالحی وارداتی ودارای مضرات فراوانی ازجمله تخریب محیط زیست، می باشد)  در مراکز تحقیقاتی کشور ما که منجر  به پیشرفتهای قابل توجهی در این زمینه شده است، چنانچه برروی مصالح بومی متمرکز می شد، علاوه برحفظ ویژگیهای بومی موجب رفع نواقص احتمالی آنها نیز می‌گردید.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
فهرست مطالب
کلیات ۲۳
مقدمه۲۴
 
فصل دوم : مفاهیم پایه و مبانی نظری ۶۰
مقدمه۶۱
۲-مبانی نظری۶۱
۲-۱-تعاریف۶۱
۲-۱-۱- فضای شهری۶۱
۲-۱-۲-انواع تقسیم بندی فضا۶۲
۲-۲-۲-ارزش اجتماعی فضاهای عمومی۶۲
۲-۲-۳-فضای عمومی بستر تعاملات اجتماعی ۶۴
۲-۲-۴-فضای عمومی و حیات جمعی ۶۵
۲-۲-۵-فضای عمومی و هویت جمعی ۶۵
۲-۲-۶-فضاهای عمومی به عنوان عوامل شناخت و هویت شهر ۶۵
۲-۳-طبقه بندی ابعاد فضای عمومی در پاسخگویی به نیاز های انسان۶۶
۲-۳-۱-پاسخگویی کالبدی- فضایی۶۶
۲-۴-اصول برنامه ریزی شهری۶۶
۲-۴-۱-معیارهای برنامه ریزی شهری برای فضاهای عمومی ۶۶
۲-۵-فضاهای چندمنظوره(چند عملکردی)۶۷

۲-۵-۱-چند عملکردی طراحی کردن فضاهای شهری۶۷

۲-۶-انعطاف پذیری۶۹
۲-۶-۱-تعریف و ماهیت انعطاف پذیری۶۹
۲-۶-۲-نگاهی به پیشینه طراحی انعطاف پذیر ۷۱
۲-۶-۳-ساختار فضاهای چند منظوره و منعطف ۷۱
۲-۶-۳-۱-فضای متغیر ۷۱
۲-۶-۳-۲-فضای نیمه ثابت ۷۱
 2-6-3-3- فضای ثابت ۷۱
۲-۷-بررسی عملکرد در حوزه انعطاف پذیری ۷۲
۲-۷-۱بررسی نقش انعطاف پذیری در حفظ و حراست محیط زیست ۷۲
۲-۸-گونه های انعطاف پذیری۷۳
۲-۸-۱ -تطبیق پذیری(جابجایی فصلی وروزانه)۷۳
۲-۸-۲-تغییرپذیری تفکیک و تجمیع۷۳
۲-۸ -۳تنوع پذیری ( فضای چند عملکردی )۷۳
۲-۹-تاریخچه مترو ۷۴
۲-۹-۱تعریف ایستگاه مترو ۷۵
۲-۹-۱-۱-فضای تصمیم گیری۷۶
۲-۹-۱-۲-فضاهای فرصت یا مکث۷۶
 2-9-1-3-فضاهای حرکتی۷۶
۲-۱۰-اولین مترو جهان ۷۷
۲-۱۰-۱-تاریخچه مترو جهان۷۸
۲-۱۰-۲-مترو برای غیر مسافر ۷۸
۲-۱۰-۳-متروِ‍؛ جان پناه۷۸
۲-۱۱-ایستگاه‌های مترو۷۹
۲-۱۱-۱-کار مترو۷۹
۲-۱۲- مترو در تهران ۷۹
۲-۱۳-تفاوت ساختاری ایستگاه ها و ورودی های مترو۸۳
۲-۱۴-عوامل موثر در تدوین ضوابط طراحی فضاهای پیرامون ورودی مترو۸۵
۲-۱۴-۱- معیارها و ضوابط طراحی موجود در مورد طراحی بخش بیرونی ورودی های مترو۸۵
۲-۱۵-مزایای فضاها وتونل های مترو  88
۲-۱۵-۱-عملکرد چندگانه فضاها وتونل های زیرزمینی و مترو ها۸۸
۲-۱۵-۱-۱-کارکرد ارتباطی وحمل و نقل۸۹
۲-۱۵-۱-۲-مراکز فرماندهی و کنترل۹۰
۲-۱۵-۱-۳-مراکز داده ۹۰
۲-۱۵-۱-۴-کاربری مراکز نگهداری اقلام،تجهیزات ،دارو و مراکز صنعتی و تولیدی زیرزمینی ۹۰
۲-۱۵-۱-۵-کاربری مراکزدرمانی۹۱
۲-۱۶-جایگاه ایستگاه های مترو در منظر شهری ۹۳
۲-۱۷-نتیجه گیری ۹۶
 
 
فهرست منابع و مواخذ 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


توضیحات بیشتر و دانلود



صدور پیش فاکتور، پرداخت آنلاین و دانلود

محمد

من نویسنده این سایت هستم و خوشحالم که در کنار مدیریت سایت میتوانم هر روز تجربیات خودم رو افزایش دهم تا به ارائه خدمات بهتری بپردازم.

مطالب زیر را حتما بخوانید:

قوانین ارسال دیدگاه در سایت

  • چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه اشخاص مدیر، نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.


Warning: _() expects exactly 1 parameter, 2 given in /home/mpir1/public_html/wp-content/themes/Sigma/comments.php on line 19

لینک کوتاه: