مارکتینگ پروژه 20 | مرجع فایل های دانلودی - پروژه آماده - پروژه دانشجویی - پاورپوینت آماده
0

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

گذری کوتاه بر تاریخ ایران

افول تمدن بین النهرین كه در پی ستیز شهر – دولتهای مستقر در آن خطه رخ میدهد از سویی و رشد شتابان یكجا نشینی آریاییهایی كه در دشتهای وسیع و مرتفع سلسله جبال زاگرس سكنی گرفته بودند

دسته بندی تاریخ و ادبیات
فرمت فایل doc
حجم فایل 57 کیلو بایت
تعداد صفحات 44
برای دانلود فایل بر روی دکمه زیر کلیک کنید

دریافت فایل

گذری کوتاه بر تاریخ ایران

مقدمه
شیوه های معیشت و تولید و فعالیت های انسانی منبعث از آن ‏‏در فضا نمی باشد ساخت شهر بازتاب اوضاع و احوال اجتماعی – فرهنگی و سیاسی اقتصادی حاكم فضاست كه در یك مقطع زمانی – مكانی خاص رخ داده و در بستر زمان تحول یافته است . مكان به عنوان عنصر ثابت و تابع متغیرهای زمان جامعه اقتصاد فرهنگ و سیاست را در خود متبلور كرده است.

پژوهشها نشان می دهند كه حاصل و برآیند این عوامل است كه در مكانی مشخص به فضا معنا بخشیده و آن را به نماد و بیان نمادین تبدیل كرده اند برآیند این عوامل شكل را ساخته و شكلهای متفاوت – بنا به محتوای خویش – بافت كالبدی و شالوده فضایی شهر یا كانون زیستی را پی افكنده اند.

این عوامل كه به گونه ای زنجیره ای به یكدیگر وابسته اند و از زمانی كه بشر یكجا نشین شد دولت را سامان داد و شهر را بنا كرد تا به امروز نقشی تعیین كننده در تعریف آن داشته اند این عوامل را میتوان به گونه ای كلی و عمده در سه گروه زیر مطرح كرد:

اول: مسائل جهان بینی یا چگونگی نحوه نگرش به جهان این عامل، دین ،مذهب ، مسلك، فرق متفاوت اجتماعی و مذهبی مراد از این عامل هر آن چیزی است كه معنای فرهنگی و یا اجتما عی و روابط ناشی از آن را سبب می شود مطالعاتی متعدد در مقیاس جهانی نشان از تاثیر قطعی این عامل در تكوین شهر و كانون زیستی دارد.
دوم : عامل اقتصادی یا چگونگی تعریف مادی جهان بر چگونگی تولید و توزیع ثروت ،حركت (گردش كالا) ،نحوه تولید ،توزیع و مصرف محصولات و رابطه آن با ساخت كالبدی نظر دارد مقصود از این عامل آنی است كه معنای روابط و ارتباطات اقتصادی را دارد.
در گذشته اهمییت دارد «غارت – دفاع » در مقیاس جهانی به طور عام و در مقیاس كشور به گونه ای خاص نقش بازی كرده و تاثیری سرنوشت ساز بر اوج و حضیض شهر داشته است . می توان پدیده غارت- دفاع را پدیده ای دانست كه تاریخ شهر را تبیین كرده است.
سوم: عامل محیط یا اقلیم ، یا چگونگی تعریف زیست – محیطی جهان این عامل ،آب و هوا همواری و ناهمواری و به طور كلی عناصر محیط زیست طبیعی را شامل می شود.
تاثیر آن بر شكل گیری كالبدی و تظاهرات فضایی كانون زیستی وشهر است .
فصل یكم
شهر نشینی، شهر گرایی و «شهر سازی»،
قبل از اسلام
مدخل
افول تمدن بین النهرین كه در پی ستیز شهر – دولتهای مستقر در آن خطه رخ میدهد از سویی و رشد شتابان یكجا نشینی آریاییهایی كه در دشتهای وسیع و مرتفع سلسله جبال زاگرس سكنی گرفته بودند از سوی دیگر سبب گردید تا مراودات و ارتباطات بسیاری با شهر – دولتهای بین النهرین بر قرار گردد ، ارتباط همه جانبه ، همه سویه و جامع بین جوامعی هنوز مدنی نشده به جوامعی كه سالها از مدنیت آنها می گذرد . در این آمد و شد اطلاعاتی است كه جوامع مستقر در ارتفاعات مظاهر تمدن دشت نشینان را دریافته و تمدن خویش را با مایه گرفتن از آن پایه می نهند ، به آن قوت می بخشند و سپس تمدن پیشین را مغلوب و مقهور خویش می سازند .
در این دوران ما با دو گونه عمده شهر نشینی و یك گونه شهر نشینی و شهر گرایی گذرا بین این دو شیوه عمده مواجه هستیم
اول –شیوه پارسی : این شیوه از قرن نهم ق.م با ساختن اولین «شار» مادی الهام گرفته از« شهر –تپه» های بین النهرین (زیگورات) شروع شده و با شكوفایی شارهای پارسی در شوش ،استخر ،پاسارگاد و……. به اوج خود میرسد . تخت جمشید نمونه والایی از تغییر مفاهیم و معانی است كه از تمدن های بین النهرین كسب شده است.

برای دانلود فایل بر روی دکمه زیر کلیک کنید

دریافت فایل

مدیریت

طراح و مدیر مارکتینگ پروژه _ خوشحال میشم که بتوانم قدمی در رشد و برطرف ساختن نیازهای شما عزیزان بردارم.

مطالب زیر را حتما بخوانید:

قوانین ارسال دیدگاه در سایت

  • چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه اشخاص مدیر، نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لینک کوتاه: