مارکتینگ پروژه 20 | مرجع فایل های دانلودی - پروژه آماده - پروژه دانشجویی - پاورپوینت آماده
0

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

ترجمه مقاله: تاثیر ایزوله پروتئین سویا بر خصوصیات فیزیکی و حسی بستنی

دسته بندی :تغذیه محمد 23

تاثیر ایزوله پروتئین سویا بر خصوصیات فیزیکی و حسی بستنی خلاصه خصوصیات فیزیکی و حسی نمونه های بستنی که شیر خشک بدون چربی با 0، 25، 50، 75 یا 100٪ ایزوله پروتئین سویا (SPI) جایگزین شد، مورد بررسی قرار گرفت افزایش غلظت SPI باعث افزایش ویسکوزیته و سختی نمونه بستنی شد و همچنین نسبت به بستنی شاهد دارای رنگ تیره تر بود خصوصیات آب شدن نمونه بستنی ن

دسته بندی تغذیه
فرمت فایل docx
حجم فایل 130 کیلو بایت
تعداد صفحات 6
برای دانلود فایل بر روی دکمه زیر کلیک کنید

دریافت فایل

تاثیر ایزوله پروتئین سویا بر خصوصیات فیزیکی و حسی بستنی

خلاصه
خصوصیات فیزیکی و حسی نمونه های بستنی که شیر خشک بدون چربی با 0، 25، 50، 75 یا 100٪ ایزوله پروتئین سویا[1] (SPI) جایگزین شد، مورد بررسی قرار گرفت. افزایش غلظت SPI باعث افزایش ویسکوزیته و سختی نمونه بستنی شد و همچنین نسبت به بستنی شاهد دارای رنگ تیره تر بود. خصوصیات آب شدن نمونه بستنی نشان دهنده یک رابطه بین کاهش ویژگی های آب شدن و مقدار SPIبود. با افزایش سطوح SPI ، شرکت کنندگان به نرمى[2] بستنی نمرات کمی دادند اما به چسبندگى[3] نمرات بالاتر دادند؛ هر چند، بین نمونه بستنی 50% SPI و بستنی شاهد تفاوت معنی داری (P> 0.05) از نظر خصوصیات حسی وجود نداشت.

مقدمه
سویا به عنوان یک منبع ارزان قیمت سرشار از پروتئین میباشد که مکمل الگوهای اسید آمینه است؛ بنابراین، به عنوان مکمل غذایی و یا غنی کننده پروتئین در بسیاری از محصولات غذایی توصیه می شود، که میتواند مشکل سوء تغذیه پروتئین را در کشورهای در حال توسعه حل کند. در سال 1998، اداره غذا و دارو ایالات متحده (FDA) پروتئین سویا را برای سلامت تایید کرد، زیرا مواد شیمیایی گیاهی[4] طبیعی مانند ایزوفلاون در آن یافت شد که به عنوان آنتی اکسیدانی برای مبارزه با تخریب اکسایشی که می تواند به بیماری های داخل بدن منجر شود، عمل میکند (Conforti and Davis 2006). همچنین، مصرف محصولات سرشار از پروتئین سویا می تواند کلسترول تام خون، خطر چندین سرطان و بیماری عروق کرونر قلب و مهار بازجذب[5] استخوان را کاهش دهد (Zind 1998; Messina 2001; Gallagher et al. 2000). در نتیجه، چندین محقق به ترکیب پروتئین سویا به محصولات غذایی برای به دست آوردن محصولات سالم برای میان وعده ، نانوایی، لبنی و محصولات گوشتی علاقه مند شدند (Drake et al. 2000; Yang et al. 2001). در ایالات متحده، یک محصول غذایی حاوی 2.5٪ کنسانتره پروتئین سویا می تواند به عنوان یک “منبع خوب” دارای پروتئین سویا معرفی شود که باعث افزایش پتانسیل بازار برای بهداشت مواد غذایی میشود (Lee and Brennard 2005).

پروتئین سویا چندین ویژگی از قبیل نگهداری آب، چسبندگی، و خصوصیات امولسیون را فراهم می کند (Arrese et al. 1991) بنابراین، استفاده از آن میتواند بر کیفیت مواد غذایی تاثیر بگذارد. عطر و طعم Beany پروتئین سویا، کاربرد گسترده آنرا در مواد غذایی محدود کند. از بین همه محصولات پروتئین سویا، ایزوله پروتئین سویا (SPI) ملایم­ترین طعم و بیشترین مقدار پروتئین (≥ 90%) را دارد؛ در نتیجه، باید به عنوان یک منبع پروتئین خوب در ساخت غذاهای سویا دار استفاده کرد.

بستنی، یک محصول لبنی یخ زده محبوب، در سراسر جهان مصرف میشود و مصرف بستنی همچنان رو به افزایش است. غنی سازی بستنی با SPI می تواند روشی جهت افزایش مزایای سلامت در مواد غذایی مورد قبول (بستنی) باشد. این یک راه برای ترکیب منافع و بازار مصرف برای بستنی با مزیت بالقوه سلامت پروتئین سویا است. بنابراین، هدف از این مطالعه تعیین اثرات فیزیکی و حسی جایگزینی SPI با پودر شیر خشک بدون چربی بر روی محصولات بستنی بود.

مواد

آرد Konjac و K-carrageenan از شرکت مواد غذایی و شیمیایی تایلندی خریداری شد، در حالی که SPI از شرکت Vichi Consolidate تهیه شد. مواد تشکیل دهنده بستنی از جمله شیر کامل، خامه، پودر شیر خشک بدون چربی، شکر و طعم وانیل از یک سوپر مارکت محلی خریداری شد.

آماده سازی بستنی

بستنی با جایگزینی 0، 25، 50، 75 یا 100٪ شیر خشک بدون چربی با SPI آماده شد. بستنی شاهد با 43 گرم شیر کامل، 39 گرم خامه، 4.6 گرم پودر شیر خشک بدون چربی، 13 گرم شکر، 0.27 گرم آرد konjac ، 0.03 گرم K-carrageenan و 0.1 گرم طعم وانیل تهیه شد. شیر و خامه مخلوط شد و قبل از اضافه کردن مواد خشک (پودر شیر خشک بدون چربی، شکر، آرد konjac و K-carrageenan) تا 40 درجه سانتی گراد حرارت داده شد. مخلوط بستنی در 68.3 درجه سانتی گراد به مدت 15 دقیقه پاستوریزه شد، با Waring blender® ( مدل HGBSSSP6، Torrington، کانکتیکات، ایالات متحده) به مدت 2 دقیقه هموژنیزه شد، در 4 درجه سانتی گراد خنک شده و برای پردازش در روز بعد نگهداری شد. قبل از انجماد در یک بستنی ساز (Model GL 11 Ginni Grangelato، ایتالیا) برای 25-30 دقیقه، طعم وانیل به مخلوط اضافه شد، و سپس در یک فریزر هواى دم[6] در -35°C به مدت 6 ساعت خنک شد. قبل از تجزیه و تحلیل فیزیکی و حسی، بستنی در -18ºC نگهداری شد.


[1] Soy Protein Isolate

[2] smoothness

[3] gumminess

[4] phytochemicals

[5] resorption

[6] air blast freezer

برای دانلود فایل بر روی دکمه زیر کلیک کنید

دریافت فایل

محمد

من نویسنده این سایت هستم و خوشحالم که در کنار مدیریت سایت میتوانم هر روز تجربیات خودم رو افزایش دهم تا به ارائه خدمات بهتری بپردازم.

مطالب زیر را حتما بخوانید:

قوانین ارسال دیدگاه در سایت

  • چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه اشخاص مدیر، نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لینک کوتاه: